Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett, a barátok szerint nyolc hónappal azután, hogy Chelsy Davy egyedülállóként tüntette fel magát a Facebookon, újra együtt van Harry herceggel. Illetve egyelőre még csak "találkozgatnak, hogy megbeszéljék van-e közös jövőjük". A békülést állítólag a főként csajozási szokásai miatt dobott herceg kezdeményezte. Davy ugyanakkor ragaszkodik ahhoz, hogy neki bizonyíték kell és nem ígéret, és hogy a nyilvánosságtól elzárva szeretné újrakezdeni, már ha valóban ad esélyt.

A Daily News információi szerint Harry herceg és volt barátnője, Chelsy Davy nyolc hónappal legutóbbi szakításuk után újra egymásra talált, és Diana hercegnő 24 éves fia volt a kezdeményező fél. A két fiatal ismerősei a lapnak megerősítették, hogy a pár valóban szeretne még egy esélyt adni a kapcsolatuknak, de annak érdekében, hogy sikerrel járjanak, megpróbálják elkerülni a nyilvánosságot.

„Főleg Chelsyt zavarja a sajtó kitüntetett figyelme. Nem szeretné, ha bármifajta nyomás nehezedne rájuk... Valószínűleg nem járnak majd együtt szórakozni. Az elmúlt pár hétben mindenesetre többször is találkoztak titokban, hogy megbeszéljék, hogy mit hoz a jövő, vagy van-e egyáltalán közös jövőjük. Harrynek nagyon hiányzott Chelsy, és mindent megtesz annak érdekében, hogy működőképes legyen a kapcsolat” – árulta el a pár egyik ismerőse.

Sokan mások

A 24 éves Harry herceg és a 23 éves Chelsy Davy az utóbbi pár hétben állítólag többször is találkozott például a Clarence House-ban (Harry apjának, Károly hercegnek a rezidenciája – a szerk.), bár a nyár első felét még egymás nélkül, de a másik nem képviselőinek társaságában töltötték. Harry herceget júniusban például hírbe hozták a Sky Sports csatorna egyik műsorvezetőjével, Caroline Flackkel. „Volt egy pár kalandja, de egyik sem volt igazán komoly. Igazából még mindig Chelsyért van oda” – nyilatkozta akkor a herceg egy barátja.

Chelsy Davy szintén nem tétlenkedett a mosolyszünet alatt, állítólag neki is akadtak kalandjai . Egyesek szerint Dan Philipson ingatlanfejlesztő és a rendezvényszervezőként tevékenykedő Dominic Rose is egyike volt Harry herceg lehetséges utódjának. Rose-zal júliusban fotózták le egy dominikai nyaralás alatt, de bennfentesek azt állították, hogy szerelemről szó sincs. A vakáció után az egykori pár újra találkozott, és azóta állítólag rendszeresen beszélnek telefonon. A nagy újraegyesülésnek további apropót adhat, hogy a tanulmányait Angliában folytató Davy diploma után visszatért ugyan hazájába, de most állást kapott egy londoni jogi irodánál.

Harry hercegnek bizonyítania kell

Igaz, egyesek már júniusban megjósolták, hogy lesz folytatása a románcnak, ugyanis egyes források szerint a pár összefutott egy közös ismerősük buliján, és az egész estét átbeszélgették. A Daily Mail szerint azonban csak Davy dominikai vakációja után találkoztak ismét. „Harry vetette fel, hogy beszélniük kellene. Chelsy a Clarence House-ban látogatta meg őt. Egy kicsit mindketten tartanak attól, hogy mit hoz a jövő, de ennek ellenére találkozgatnak. Még mindig vonzódnak egymáshoz. Harry azt mondta Chelsy-nek, hogy a szakításuk óta senkivel nem találkozott, aki igazán fontos lenne a számára” – nyilatkozta a Daily Mail forrása.

Úgy tűnik, hogy egyelőre Harry herceg a lelkesebb szereplője a történetnek. „Chelsy szívesen ad még egy esélyt a kapcsolatuknak, de a hercegnek biztosítania kell őt a szerelméről, és arról, hogy kellőképpen elkötelezett, mielőtt komolyabbra fordulhatnának a dolgok” – nyilatkozta egy barát. Harry herceg szóvivője egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A királyi család nem biztos, hogy örül a fejleményeknek, a zimbabwei születésű Davy ugyanis családi hátterét tekintve nem az ideális, makulátlan felmenőkkel büszkélkedő uralkodói feleség-alapanyag: újgazdag családból jött, apja olyan szafarikkal szerezte millióit, amelyeknek résztvevői oroszlánokat és elefántokat is lőhettek; emellett jó kapcsolatokat ápol a nemzetközi diplomáciában kétes megítélésű Robert Mugabe elnökkel.

Se veled, se nélküled

Harry herceg és volt/jelenlegi barátnője a kisebb-nagyobb megszakításokkal együtt öt éve alkot egy párt. Bár kritikusnak számító hetedik év még egy kicsit odébb van, számtalan szakításon vannak túl, pedig a zimbabwei születésű lány még arra is hajlandó volt, hogy Angliába költözzön, ahol egyébként egy ideig joghallgató volt, most pedig Allen & Overy ügyvédi iroda egyik alkalmazottja lesz. 2007 áprilisában egy sztriptízklubban eltöltött este és több apró flört miatt szakadt el a cérna a most 23 éves lánynál. Harry ugyanezen év augusztusában megkérte barátnője kezét, de neki novemberben végleg elege lett abból, hogy kékvérű barátja folyton bulizik és csajozik, inkább kiadta az útját.

A herceg természetesen egy másik nő karjaiban próbálta elfelejteni bánatát, majd úgy döntött, hogy inkább visszakönyörgi magát barátnőjéhez, akinél a Harry telefonján talált kompromittáló üzenetek tették be a kaput. Chelsy Davy bizonyos feltételek mellett visszafogadta kicsapongó életet élő barátját. 2008-ban csak egy nyilvános veszekedésre tellett, majd Davy 2009 januárjában egy újabb óriási vita után januárban a kapcsolati státuszát egyedülállóra változtatta a Facebookon, ami persze nem tetszett a hercegnek. A pár ekkor ismételten szakított, de mint utólag kiderülni látszik, lehet, hogy ez csak egy újabb, ezúttal nyolc hónapos mosolyszünetnek volt a kezdete.