A 39 éves modell most vetkőzéssel próbálja visszaszerezni a ’90-es évekbeli dicsőségét, miután úgy véli, a körülmények nem adottak arra, hogy felnőjön egy új szupermodell-nemzedék. Mellet azért nem mutogat a nemes cél érdekében, csak a fenekét, lecsúszott bugyiban.

A '90-es évek szépségideáljaként számon tartott kétgyermekes Claudia Schiffer egy szál bugyiban szállt be a vetkőző negyvenes szupermodellek mezőnyébe. A visszatérő negyvenesek jelenségre már 2008 novemberében felfigyeltünk, Schiffer azóta több lapban is megmutatta feljavított, felöltöztetett testét, és retusmentes arcát, merthogy ő azt így, negyvenévesen is büszkén vállalja, hiszen botoxmentes.

Önbizalomhiányban szenvedett

Schiffer két gyerekének nevelése mellett döntött úgy, kora ellenére nem gyarapítja a nyugdíjazott modellek körét, helyette inkább újabb címlapokat vállal, mert ez adja neki az adrenalint. A modell tökéletes alakjáról most a Tank magazinban tett tanúbizonyságot, amiben félmeztelenül farmerban, átlátszó hálóingben, alsóneműben és poncsóban is pózol - írja a Huffington Post.

Schiffer egyébként nemrég elárulta, sokáig komoly önbizalomhiányban szenvedett, mert nem tartotta magát szépnek. A Vogue-nak adott interjújában beszélt arról is, hogy alakját a jógának és a pilatesnek köszönheti, na meg annak, hogy odafigyel arra, mit eszik. Az étkezésről vallott elméletét egyébként a Harper's Bazaar magazinban is kihirdette, mondván szép bőre annak tudható be, hogy odafigyel az étrendjére.

A negyvenes nők összeszedettebbek

Schiffer állítja, tudja, mit jelent közel negyvenévesen visszatérni. „Tudom, hogy egy nap túl öregnek fognak tartani. Úgy gondolom viszont, hogy a negyvenes nők egészségesebbnek és összeszedettebbnek néznek ki, mint néhány húszéves lány. Találkoztam nőkkel, akiknek negyvenéves korukban sokkal jobb testük volt, mint korábban, mert éveken át dolgoztak vele” – állítja a Vogue-ban.

A negyvenes modellek visszatérő dömpingje egyébként 2008 elején kezdődött, amikor a nevesebb divatmagazinok úgy döntöttek, hogy felkeresik a nyolcvanas, kilencvenes évek topmodelljeit egy-egy címlapfotózásra. Claudia Schiffer mellett Cindy Crawfordot, Eva Herzigovát és Helena Christensent visszacsábították, de utóbbi csak idén augusztusban kapott címlapot.