Jövő hét kedden debütál a Michal Jackson utolsó heteiről szóló This Is It című mozifilm. A rajongók kemény magja úgy véli, a film a profitszerzésen és a felelősség elsumákolásán alapszik, miközben gondosan elfedi Michael Jackson borzalmas egészségi állapotát. Az ellentábor világszerte röplapokkal érkezik majd a film premierjére, és már most létrehoztak egy 19 nyelvű honlapot, ahol az igazukat szemtanúk vallomásaival próbálják alátámasztani.

Bár két óra alatt elkapkodták a jegyeket a Michael Jackson utolsó heteit bemutató, mindössze két hétig látható This Is It premierjére, amit a Los Angeles-i Regal Cinemas Stadium 14-ben mutatnak be október 27-én, vannak, akik a film bojkottálására szólítanak fel. A június 25-én gyógyszerkoktél által elhunyt énekes rajongói táborának egy része a www.this-is-not-it.com honlapon arra hívja fel a figyelmet, hogy az egész alkotás hazugság – írja a Reuters hírügynökség.

This Is Not It

A weblap megdöbbentően sok, 19 nyelven készült el, legalábbis ennyi verzióban érhetjük el a sajtóközleményt, ami az ellenzők véleményét, beszámolóit és érveit tartalmazza, sőt, akár röplapként is felhasználható. „Valójában Michael Jackson romló egészségi állapotát elrejtették előled azok az emberek, akik most hasznot húznak a This Is It film vetítéséből” – olvasható a honlapon.

A rajongók minden olyan érintettet felelősnek tartanak Michael Jackson haláláért, akik bár körülvették őt, nem figyelmezették, és nem nyújtottak segítséget az énekesnek, holott nyilvánvaló volt, hogy szüksége van rá. Az erkölcsi vádlottak között szerepel a Jackson O2 Aréna-beli 50 időpontos londoni koncertsorozatát szervező AEG Live Entertainment, valamint Kenny Ortega, a This Is It rendezője és a koncertek koreográfusa.

Hazugság a film

A csoport célja, hogy felhívják a figyelmet arra, kik a felelősek Michael Jackson haláláért – írják a honlapon. „Azt szeretnénk, hogy megértsék az emberek, hogy a felelősség kiket terhel Michael Jackson halála kapcsán, abban a reményben, hogy ha úgy döntenek, hogy megnézik a filmet, akkor azt kritikus szemmel fogják tenni. Sőt, úgy véljük, a Jackson körüli emberek döntöttek úgy, hogy más irányból közelítsék meg a dolgokat, amikor nyilvánvaló volt, hogy problémákkal küszködik.” Hogy ezt elérjék, olyan rajongók tanúvallomásait jelentették meg, akik állítólag szemtanúi voltak Jackson utolsó heteinek. Ezen felül azt tervezik, hogy tömegesen indulnak szórólapot osztani a film október 28-i világpremierjén.

A rajongók szerint a filmben észrevehetetlen lesz Michael Jackson hatalmas súlyvesztése, és az is, amint „Kenny Ortega – a turné és a film rendezője – felsegíti Michaelt a lépcsőn, vagy összevágja az ételét és maga eteti őt.” Az ellenzők mindemellett azt állítják, a koncertek számát Jackson tudta nélkül ötszörözték meg, és miután a fáradtságtól már a próbákra sem ment el, Ortega személyesen kényszerítette arra, hogy gyakoroljon. A koreográfus-rendező a BBC-n keresztül annyit mondott, a film hazugságok nélkül, őszintén ábrázolja az énekest.

Személyes kapcsolatot ápoltak vele

„[Nem fogod látni – a szerz.] Michael Jackson álmatlanságát és étvágytalanságát, a bénító nyomást, ami rá nehezedett, és aminek következtében bűnös orvosok túlgyógyszerezték, és napközben megváltoztatott, álmos állapotban tartották, éjszaka pedig mesterséges altatásban” – utalnak az AEG Live Entertainment által felkért Dr. Conrad Murrayre, aki ellen ugyan még nem emelt vádat a rendőrség, de a Los Angeles Megyei Halottkémi Hivatal jelentése megerősítette, Jackson halálát többek között az általa beadott Propofol és Lorezapam okozta. A rajongók arról nem tesznek említést, hogy Jackson maga könyörgött volna a gyógyszerekért, mint ahogyan azt Murray állította.

A premierre tervezett röplapokon kívül az ellenzők beszámolókkal támasztják alá igazukat. Azt állítják, többen is személyes kapcsolatot ápoltak az ötvenévesen elhunyt énekessel, sőt, egy június 21-i, végül 24-én kézbesített levélben arra kérték őt, ne vállalja a koncertsorozatot, ha nem érzi késznek magát.

„De amit Moon és én láttunk az utolsó héten, megrémített minket. Ő nem ijesztően sovány volt. Ő egy csontváz... én még soha nem éreztem ilyen sokkot, mint akkor. Azt már tudtam, hogy sovány. De ezek a ruhák... akár meztelenül lett volna..." – írta az egyik törzsrajongó, míg egy másik az injekciókúrát hozta fel: „... kezdtük felfedezni a logikát a Dr. Klein irodájában tett gyakoribb látogatásokban. A látogatások egyre gyakoribbá válása és az ott eltöltött idő növekedése kezdett megijeszteni engem és másokat is, főleg amikor a hatásait is kezdtük észrevenni rajta. Kezdte az épületet bódultan elhagyni.”