Bár a hírek szerint egyelőre házassági tanácsadásra járnak, de ha a megcsalt nej úgy dönt, válni akar, akár 300 millió dollárt is követelhet a világ legjobban kereső sportolójaként számontartott férjétől. Ezzel akár a legdrágább celebválás címét is megszerezheti a túl sok lyukra játszó golfbajnoknak.

A világ legjobban kereső profi sportolója, Tiger Woods akár 300 millió dollárt (közel 54 milliárd forintot) is fizethet megcsalt nejének, ha az asszony úgy dönt, beadja a válókeresetet. Ha így lenne, a sportoló jó eséllyel pályázhat a minden idők legdrágább celeb-válása címre – írja a US Magazine, bár ugyanezt már hallottuk Mel Gibson válóperénél is, jóval nagyobb összeggel. Más források szerint Woodséknál az összeg csak 60 millió körül jár, legalábbis pillanatnyilag, ugyanis a megcsalt nej, Elin Nordegren nemcsak keményen üt, de épp keményen tárgyal is férje képviselőivel, mennyi is legyen a maradás ára. Ráadásul nem is ő az egyetlen: az állítólagos szeretők hallgatása nyilván szintén nem kevés pénzébe fog még kerülni a golfbajnoknak.

Eredetileg húszmillió járt volna tíz év után

A Daily Beast szerint Woods a botrány kirobbanásakor azonnal egy hétszámjegyű összeget utalt neje kizárólagos hozzáférésű számlájára, amiért cserébe Nordegren vállalta, hogy mellette marad – egyelőre. A nej azonban nem adta ilyen olcsón magát, ragaszkodott hozzá, hogy a házassági szerződésüket is módosítsák, és a DB szerint Woods ebbe is belement. Nordegren eredetileg tízévi házasság után kapott volna 20 milliót egy esetleges válás esetén, azonban egy „a tárgyalásokat az elmúlt 72 órában közelről követő ügyvéd” forrásuk alapján a DB úgy tudja, azóta jelentős változásokat sikerült elérnie. A 10 éves időszak például jelentősen csökkent, és Nordegrennek 5 milliós azonnali kifizetést ígértek, ha most nem válik, valamint további 55 milliót arra az esetre, ha mégiscsak.

A US Magazine ugyanakkor úgy tudja, Nordegren a válási szerződés alapján akár 300 milliót is besöpörhet, amivel Woods eredményesen pályázhatna a történelem legdrágább celebválásainak első helyezésére. A csúcsot jelenleg Michael Jordan tartja, aki 2006-ban, 17 évi házasság után fizetett 150 millió dollár körüli (más források szerint pontosan 168 milliós) összeget exnejének.

Aprópénz

Jordan 150 és Woods 300 milliója is eltörpülhet Mel Gibson pénzéhez képest: ő állítólag 28 évvel (meg hét gyerekkel) ezelőtt nem kötött házassági szerződést nejével, aki most akár a színész-rendező egymilliárd dollárra becsült vagyonának felét, azaz 500 milliót (közel 90 milliárd forintot) vihet fájdalomdíjul. Bár Gibsonnak azóta már újabb gyereke is született új élettársától, a válásról nincsenek friss hírek, így nem tudható, épp hol tartanak az exnejjel a tárgyalásokban.

A többi nője nem kerül ennyibe

Persze nem csak a nej az egyetlen, akit Woodsnak most pénzzel kell hallgatásra bírnia: a RadarOnline információi szerint például az elsőként felbukkant szerető, az eddig tagadó Rachel Ulchitel is erősen alkuszik, tartson-e sajtótájékoztatót a golfjátékossal folytatott viszonyáról, vagy ne. A nő ügyvédje, Gloria Allred csütörtök reggelre már meghirdetett egy sajtótájékoztatót, amit az utolsó pillanatban lemondtak; a portál infói szerint azért, mert a felek képviselői az előző éjjelt tárgyalásokkal töltötték, és végül egymillió dollárban sikerült megszabniuk a hallgatás árát. A RadarOnline megkérdezte Gloria Allredet is az értesüléssel kapcsolatban, de az ügyvédnő nem kívánta kommentálni azt.

A TMZ hírportál időközben előásott egy e-mailt is, amelyet Woods gyerekkori barátja és jelenleg alkalmazottja, Byron Bell írt Ulchitelnek az ausztrál utazáshoz szükséges repülőjáratokról – ennek is lehetett némi szerepe a tárgyalások meggyorsításában. A hírportál több forrása szerint Ulchitel jelenleg producerekkel tárgyal több hónapig tartó viszonyának részleteiről és áráról. A másodikként felbukkant pincérnő, Jaime Grubbs már megkapta a maga pénzét a US Magazine-tól, bár az összeg nem ismert, de mivel 300 sms-t és több hangposta-felvételt ígér, nyilván tud még ebből az összegből nagyobbat is csinálni. A harmadik szerető, Kalika Moquin egyelőre semmilyen nyilatkozatra nem volt hajlandó, bár természetesen lehetséges, hogy ő is csak az árról tárgyal.

A CBS 2HDTV lapja kikérte Raoul Felder válási ügyekre szakosodott ügyvéd véleményét – aki celebügyfelei közt tudhatja többek közt New York volt polgármesterét, Rudy Giulianit és Mike Tysont is –, aki úgy véli, Woodsék házassága nem fogja túlélni ezt a konfliktust. „Hírességnek lenni a pokol külön bugyra. Olyan átlagon felüli mértékű kísértést jelent, amelynek a hétköznapi emberek nincsenek kitéve. Nem hinném, hogy sok pozitív előjelet látnék ebben az esetben, hacsak [a feleség] nem megy bele valamiféle megállapodásba, amihez aztán tartania is kell magát” - idézik a szakember véleményét.