Többek között a nyári uborkaszezonnak köszönhetjük, hogy 2009-ben sem szűkölködtünk a magyar hírességek súlyváltását firtató hírekben, így történt, hogy idén több mint húsz celebről tudtuk meg, kettő, öt, tizenöt vagy épp hatvan kilótól szabadult meg. Ez most a nehézsúlyúból könnyű- vagy pehelysúlyúvá lett birkózók versenye, szóval a félszáz kilót leadó Lagzi Lajcsit itt, a hét kilótól megváló Gáspár Lacit másutt keressék. Bár a súlyvesztés/szerzés alapján felállítottunk egy sorrendet, olvasóink megváltoztathatják: döntsék el, melyikük teljesítménye a legértékesebb!

01. Kunovics Katinka

A lista első helyét a Romantic énekesnőjének, Kunovics Katinkának ajánljuk, aki többek között diétával és fogyasztótablettákkal is próbálkozott, hogy lefogyjon, de egyik sem bizonyult elég hatásosnak, míg meg nem érkezett a képbe Schobert Norbert, aki hipp-hopp lefaragott 60-at az énekesnő 130 kilójából. Az embernyi súly leadása nem volt egyszerű – mondta korábban a Velvetnek Kunovics, aki hetven kilósan kénytelen volt kés alá feküdni, hogy a megereszkedett bőrt helyrehozassa.

02. Galambos Lajos

Az ember, aki meglátta Gáspár Győzőben a csiszolatlan gyémántot, már régóta szeretett volna megszabadulni fölös kilóitól, de ennek csak 2009-ben lett foganatja. Lagzi Lajcsi 45 kilótól szabadult meg önerőből, majd aztán még ötöt leadott, és végül ő is Kunovics Katinka sorsára jutott, mert – bár sohasem gondolta volna – a műtőasztalon kötött ki.

 

Miután szűkebbre szabták a trombitást, úgy döntött, lecserélteti régi lemezeinek borítóját, hogy azokról is a lefogyott Lagzi Lajcsi köszönhessen vissza. Galambos Lajos egyébként súlyával összhangban emelkedő vérnyomása miatt döntött úgy, hogy lead néhány kilót, aminek köszönhetően újra konfekcióméretet hordhat, sőt már annyira megnőtt az önbizalma, hogy szívesen ad fogyási tanáncsokat.

03. Palik László

A fogyókúrázó férfiak sorát erősíti a sportriporter, aki lánya diétájával 25 kilótól szabadult meg, így már csak 79 kilót nyom. Palik korábban a Blikknek elmondta, a súlyfeleslegre Marsi Anikó várandóssága idején tett szert. Még szerencse, hogy példaképként tekinthetett előző házasságból született lányára, aki pár hónap alatt elérte a kívánt súlyt. Palik László nem tért ki a diéta részletes bemutatására, de azt azért elárulta, sokat nyomott a latba, hogy a diéta ideje alatt egy falat süteményt sem evett.

04. Friderikusz Sándor

A Megasztár negyedik szériájának odamondogatós ítésze kakukktojás a gyűjteményben, ugyanis ő az egyetlen, aki komoly súlymennyiséggel gyarapította magát 2009-ben. Friderikusz legalább húsz kilóval többet nyom, mint a Megasztár négy idején, de miután megelégelte, hogy a rendezvényeken mindenki őt bámulja, állítólag felkérte az Update atyját, segítsen neki lefogyni, mert ez nem mehet így tovább – tudta meg a Bors. A lap biztosan ugyan nem tudja, de úgy vélik, Friderikusz fogyása annak a jele is lehet, hogy a műsorvezető visszatér a képernyőre. Friderikusz egyébként 2009-ban már teleharsogta a sajtót fogyásával, de úgy tűnik, az eredmény csak átmeneti volt.

05. Hajdú-Sarka Kata

A nagy magyar anyának választott Hajdú-Sarka Kata már szülés előtt is hat kiló felesleggel bírt, ám attól még férje, Hajdú Péter is frászt kapott, hogy neje a februári szülést követő öt hónap alatt húsz kilótól szabadult meg. A műsorvezető a Borsnak elmondta, asszonya már akkor is csinos volt, amikor közös gyerekükkel a karján kiszabadult a kórházból, szóval nem is érti, Sarka Kata miért nem elégedett magával. Azóta Sarka Kata annyira elégedettre fogyta magát, hogy műbalhék közepette levetkőzött a CKM-nek.

06. Marsi Anikó

Csak a lista második felében jutott hely Marsi Anikónak, aki azután szabadult meg 18 kilótól, hogy életet adott a második Palik-gyereknek, Palik Vincének, aki korábbi állításával ellentétben mégis V-betűs nevet kapott. A hírekből nem derült ki, hogy mennyit hízott várandóssága idején Marsi Anikó, de ő úgy érezte, ezúttal többet, mint az első gyereknél – derült ki, egy a Velvetnek adott interjújából. Ezt példázza a leadott 18 kilónyi fölösleg is, amitől állítólag a családi életnek köszönhetőn szabadult meg, vagyis sokat rohangált a fiai után.

07. Lakatos Krisztián

Úgy tűnik, a túlsúly most tényleg nem menő, mert még az exmegasztáros Lakatos Krisztián is beállt a fogyókúrázó hírességek közé. A túltengő egóval bíró énekes a Tabu Tv riporterének számolt be 15 kilós súlyvesztéséről, amit azután ért el, hogy pszichikailag eldöntötte, fogyni szeretne. „Ez még nem a végkifejlet, mert még szeretnék leadni húszat, és akkor azt mondhatom, hogy rám jön egy harminchatos öltöny” – mondta Lakatos. A 19 éves énekes egyébként a cél érdekében még edzeni sem ment le, csupán kevesebbet eszik, mint eddig, 5 után pedig már egyáltalán nem étkezik. A volt megasztáros hozzátette, úgy véli, másfél hónap alatt képes lesz leadni a megmaradt fölösleget.

08. Molnár Anikó

Öt kilóval kevesebbet sikerült teljesítenie Molnár Nagy Ő Anikónak, mint a hatodik helyet taposó Marsinak, akinek Molnárral ellentétben nem kellett plasztikai sebészhez mennie. A szénhidrátmentes diétával és edzésekkel fogyó Molnárnak ugyanis csíkos, petyhüdt és beesett lett a feneke a súlyvesztés után, ezért úgy határozott, feltölteti azt. Az eseményre természetesen több médiaorgánumot magával vitt, de az Esti Frizbiben is bemutatta felturbózott fenekét.

Az eljárásnál az ajakfeltöltésben is alkalmazott hialuronsavat használtak, ami gyors lebomlási ideje miatt csak átmeneti megoldást jelent. Molnár Anikó korábban a Velvetnek elmondta, azért kezdett fogyókúrázni, mert a mérleg 85 kilót mutatott a 63 kilós versenysúlya helyett, ráadásul rengeteg ruhát kihízott.

09. Cseke Katinka

 

A pajzsmirigy-alulműködésben szenvedő Jóban Rosszban-szereplő, Cseke Katinka nyilvános plasztikai műtéttel fogyott le 12 kilót, amitől nagyon jól érzi magát. „Rengeteg változás történt az életemben az elmúlt néhány hónapban. A plasztikai beavatkozás során leszívtak négy liter zsírt, ami annyi önbizalmat adott, hogy fogyókúrázni kezdtem, és további nyolc kilótól szabadultam meg” – mondta a Velvetnek Cseke.

A színésznőn egy új eljárást próbáltak ki: az ötórás műtét alatt nemcsak a zsírt szívták le, de feszesítették és össze is húzták a bőrét, úgyhogy nem kellett részt vennie egy újabb beavatkozáson. Cseke Katinkánál kilenc évvel ezelőtt diagnosztizálták a pajzsmirigy-alulműködést, aminek következtében hízásnak indult, és búcsút mondhatott 59 kilós versenysúlyának.

10. Peller Mariann

 

Az RTL Klub Reggelijének műsorvezetőjét megállás nélkül kritizálták a tévénézők testalkata miatt, ezért Peller úgy döntött, enged a közakaratnak, és megpróbál lefogyni. A műsorvezető magától kezdett el tornázni, majd Katus Attila segítségét kérte, amivel egyelőre 10 kilótól szabadult meg, amit továbbra is kevésnek tart. Miután még mindig elégedetlen magával, azt nem közölte, a felesleg leadása után hány kilót nyom, de azt kifejtette, mindaddig nem enged a férfimagazinok csábításának, amíg nem érzi magát elég feszesnek

.

11. Erdélyi Mónika

Az RTL Klubon futó Mónika Show háziasszonya leadott kilenc kilójával a toplista utolsó helyén kullog. A túlsúlyért egyébként csak és kizárólag volt pasija, Mukli Gyula vonható felelősségre, ahogyan azért is, hogy a 68 kilós Erdélyi egyáltalán szerepel ebben a felsorolásban, hiszen ha a kapcsolatuk nem romlott volna meg, Erdélyi Mónika sem hízott volna el, viszont ha nem szakítanak, nem fogy le. A kétgyermekes anya Cseke Katinka zsírleszívós módszere helyett egy saját fogyókúrás rendszert dolgozott ki, ugyanis – mint sok más hírességnek – neki is meggyűlt a gondja a kilók leadásával. Erdélyi Mónika napi egyszer eszik rendesen, akkor is csak soványabb húsokat, amit a nap többi szakaszában zöldséggel és gyümölccsel egészít ki.