Természetesen a 2009-es év is bővelkedett a különböző szépségversenyekben. Voltak olyan megmérettetések, ahol csak szakmabeliek vehettek részt, és volt, ahol a külsőnél sokkal jobban számított a megfelelő tánctudás. Mivel a Velvet idén is szeretné kihirdetni a hazai szépségversenyek abszolút győztesét, önökön van a sor, hogy buzgón voksoljanak személyes kedvencükre. Vajon a kilenc Miss közül ki a legszebb?

1. Miss Universe Hungary: Budai Zsuzsa

A Királynő három győztese közül először Budai Zsuzsa mérhette össze magát a külföldi mezőnnyel, és sajnos az olvasóknak igaza lett, a hazai versenyző bizony nem nyerte meg a Miss Universe világversenyt. A missosology.org szépségversenyekkel foglalkozó internetes portál szerint mindenesetre ő volt legfotogénebb, a legszebb arc kategóriában pedig második lett. Sőt, barátja is eljegyezte őt, míg a Bahamákon pihenték ki a verseny fáradalmait. Budai Zsuzsa szerint egyébként az abszolút győztes, a 18 éves Stefania Fernández egyáltalán nem szép, azt gondolta, be sem kerül majd a legjobb tizenötbe, és rettenetesen zavarta, hogy a latin-amerikai lányok még a delfinúszásra is magukkal vitték a sminkkészletüket.

2. Miss Earth Hungary: Kocsis Korinna

Polgár Krisztina utódja igazán rutinos versenyzőnek számít, hiszen már hároméves kora óta jár szépségversenyekre, amik közül a Vas Megye Szépét meg is nyerte, tavaly pedig második lett a Miss Hungary-n. Elvárásai ezzel szemben idén nem voltak annyira magasak, csak az első hét közé szeretett volna bejutni, amit ugye sikeresen teljesített. Sőt, a közönségdíjat is ő nyerte meg. "Számomra külön öröm a közönségdíj. Iszonyú boldog vagyok, hogy ilyen sokan szavaztak rám, meg a bizalomnak, amit kaptam tőlük" - nyilatkozta akkor a Velvetnek. Bár a Fülöp-szigeteken megrendezett világversenyen nem került a legszebb tizenöt lány közé, ez sem igazán zavarja őt.

3. Miss World Hungary: Serdült Orsolya

Az összevont szépségverseny harmadik győztese Serdült Orsolya lett, így ő képviselhette hazánkat a decemberben megrendezett Miss World világversenyen, ahol sajnos az első tizenhatba sem került be. Serdült Orsolya szerint ez részben annak köszönhető, hogy idén a szőkék helyett inkább a barna hajú lányokat favorizálta a zsűri. Ennek ellenére nem csüggedt el, hiszen a különversenyeken jól teljesített. Többek közt a  missosology.org  olvasói szerint ő a legszebb lány, és egyébként nagyon hasonlít az idén az ötvenedik születésnapját ünneplő Barbie babára. Serdült Orsolya tavaly is elindult a hazai versenyen, de akkor Freire Szilvia fejére került a korona. A siker talán annak köszönhető, hogy idén komolyabban vette a felkészülést, vagyis amellett, hogy két hétig jóformán semmit sem evett, a verseny előtt két hónapig naponta látogatta az edzőtermet.

4. Miss BKV: Bak Erzsébet

A Budapesti Közlekedési Vállalat idén is megválasztotta saját szépségkirálynőjét, aki természetesen a cég dolgozója. Bak Erzsébet jegykiadó pénztáros és kétgyermekes anyuka 212 szavazatot kapott, és így 20 szavazattal körözte le kolléganőjét, Fejes Anita menetirányító diszpécsert, akinek így csak az udvarhölgy szerep jutott. A harmadik helyet 144 szavazattal a villamosvezető Tóth Helga csípte meg magának a munkatársunkat az Egészséges erotika című filmre emlékeztető rendezvényen.  "Nagyon boldog vagyok, mert ugyan mindennap emberekkel foglalkozok, ehhez egyáltalán nem vagyok hozzászokva. Játékból jelentkeztem, nem hiszem, hogy jövőre is fogok, de azért azt gondolom, hogy minden hölgynek az az álma, hogy fotózzák" - nyilatkozott az első helyezett Bak Erzsébet a győzelem után a Velvetnek.

5. Miss Police: Ruzsás Bettina

Idén első alkalommal rendezték meg a Miss Police elnevezésű szépségversenyt, ahol az előbb említett vállalati szépségversenyhez hasonlóan szintén csak szakmabeliek vettek részt. Igaz, a győztes számára nem ismeretlen a klasszikus szépségversenynek világa sem, hiszen Ruzsás Bettina a 2007-es Miss World Hungary-n szerencsét próbált. Az eseményt a bevált formula szerint egyébként egy sajtótájékoztatóval vezették fel, ahol megismerkedhettünk a verseny himnuszával, és az is kiderült, hogy a majdani győztes egy élezetlen szamurájkarddal lesz gazdagabb. Pár hétre rá pedig megrendezték magát a versenyt is, aminek második helyezettje Gyurkó Adrienn lett, a harmadik helyezést pedig szintén egy szőke rendőrnő, Nyíri Mariann kapta, és természetesen ők is kaptak ajándékot bőven.

6. Főiskolák Szépe: Csábi Tünde

Akárcsak tavaly, idén a Bed Beachen rendezték meg a Főiskolák Szépe és a Mr. College versenyt, és ezúttal is Végvári Tibor és Debreczeni Zita volt az est házigazdája illetve háziasszonya. Döbbenet. A hölgyek számára rendezett verseny döntőjébe összesen tizenöt lány jutott be, akiket egyébként a Velvet olvasói is értékelhettek kedvük szerint. Bár a győztessel, Csábi Tündével nem tudtunk beszélni, szerencsére előzőleg kaptunk róla egy részletes jellemzést, amiből kiderült, hogy 172 centiméter magas, 54 kilót nyom, és a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója. Egyébként versenyszerűen táncol, és az iskola elvégzése után szívesen adná tovább a tudását.

7. Miss Hastánc Hungary: Bartos Noémi

Bár Magyarországon nyolcadik alkalommal rendezték meg a Miss Hastánc Hungary-t, a Velvet látóköréből eddig kimaradt ennek a versenynek az elemzése, ami talán a celebhiánynak köszönhető. Idén azonban mi is tiszteletünket tettük az eseményen, ahol összesen huszonöt hastáncos mérte össze tudását, ugyanis itt nem(csak) a külső volt a fontos, hanem inkább a tánctudáson volt a hangsúly. A különböző számok után következő tapsokból meg lehetett jósolni, hogy ki lesz az abszolút befutó. Idén Bartos Noémi lett az, aki minden tekintetben elnyerte a közönség és a zsűri tetszését. Mint a verseny után kiderült, a váci lány legfőbb célja, hogy a honi győzelem után egyiptomi versenyeken induljon, és ott is hasonlóan jó helyezéseket érjen el. Egyúttal arra is fény derült, hogy miért olyan népszerű hazánkban a hastánc. „A nők a hastánc segítségével meg tudnak nyílni. Manapság nagyon sok párkapcsolati probléma van, és a hastánc pozitív irányban befolyásolja a viszonyokat" - nyilatkozta lapunknak a Miss Hastánc Hungary 2009 első helyezettje.

8. Miss Asia Europe: Jeudy Nathalie

Jáksó László idén nemcsak a Miss Hastánc Hungary, hanem a Miss Asia Europe házigazdája is volt. A műsorvezető az előbbi versenyen kifejtette, hogy szerinte a kellő kontraszt miatt kértek fel erre a feladatra. Az utóbbi esetben pedig bizonyára az is sokat nyom a latban, hogy a Heti hetes című műsorban gyakran ácsingózik ázsiai lányok iránt. A  tizennyolc versenyző közül egyébként tizenheten vagy kínai vagy vietnami felmenőkkel rendelkeztek, így nagyjából ennek a két országnak a nyelvén zajlott a műsorvezetés, ami helyszíni tudósítónkat kicsit össze is zavarta. A szépségversenyen természetesen a Megasztár negyedik szériájának ázsiai származású résztvevője, Nguyen Thanh Hien is megjelent, igaz, a 15 éves lány csak fellépőként volt hivatalos az eseményre. A nemzetközi versenyt végül a 26 éves Jeudy Nathalie nyerte meg, aki thai anyától és svájci apától származik.

9. Velvet Arca: Köböl Anita

Mivel ennyi szépségversenyről írtunk már kissé kritikus hangvételű beszámolót, úgy döntöttünk, nem lenne fair, ha mi nem próbálnánk, hogy vajon milyen kihívásokat rejt magában egy saját szépségverseny megszervezése. Így tavaly ősszel a Velvet egy felhívást intézett azokhoz a lányokhoz, akik úgy érezték, hogy a mi házi szépségversenyünkön szeretnék megmérettetni magukat. Először a közönség dönthetett arról, hogy kiket juttat tovább a jelentkezők közül, majd egy Balaton-parti tábor keretében a zsűri további versenyzőket szórt ki, és ezt követően megszületett a végleges döntés, miszerint Köböl Anita az Év Arca. Győztesünk azóta több eseményre is elkísért minket, hiszen a versenynek az volt a célja, hogy a nyertesből egyszerre faragjunk celebet és újságírót.