Bár a szupermodell nem jelent meg a rendőrségen azután, hogy kedden megverte sofőrjét, ennek ellenére mindenféle büntetés nélkül megúszhatja újabb kirohanását vádemelés nélkül. A korábban egy eltűnt farmer, majd egy elveszett csomag miatt kiboruló celebnél állítólag most milliárdos barátja miatt szakadt el a cérna.

Az Associated Press információi szerint Naomi Campbell büntetés nélkül megúszhatja újabb dühkitörését, aminek ezúttal egy sofőr volt a szenvedő alanya. A rendőrség ugyan átadta az esetet a kerületi ügyészségnek, de mivel senki sem tudja tanúsítani, hogy pontosan mi is történt a 27 éves férfi és híres utasa között, az agresszív híresség nem nagyon számíthat büntetésre, sőt, állítólag még letartóztatási parancsot sem adtak ki ellene. Az AP szerint egyébként maga a sofőr sem szeretné, ha büntetőjogi per lenne az ügyből, bár ez egy polgári pert még nem zárna ki. Igaz, ez is egyre kevésbé valószínű, mióta tudni, hogy a megvert sorőr Campbell milliárdos pasijának, Vlagyimir Doronyinnak is dolgozik.

Nem várta meg a rendőröket

A 27 éves sofőr állítása szerint kedden délután egy manhattani hotel előtt vette fel a hírességet, akit egy queensi filmstúdióba kellett szállítania. Útközben a modell, aki a Cadillac Escalade hátsó ülésén foglalt helyet, egyszer csak úgy megütötte őt, hogy a feje a kormánynak csapódott, és az egyik szeme alatt monoklija lett. A férfi ezután félreállt és egy forgalomirányítóhoz fordult segítségért, majd értesítették a rendőrséget. A modell azonban meglépett, mire a rendőrök kiérkeztek, már nem volt a helyszínen.

Azzal gyanúsította, hogy a pasijának falaz

A heves vérmérsékletű szupermodell később sem állt szóba a rendőrséggel, és maga helyett is csak az asszisztensét küldte be arra a rendőrőrsre, ahova a sofőrt vitték az incidens után. Ez kicsit azért fura ahhoz képest, hogy szóvivője szerint Campbell "szívesen együttműködik az illetékesekkel".

„Nem szabad túl hamar ítélkezni. Önszántából segít majd” – nyilatkozta Jeff Raymond, aki szerint a történet egyszerű és világos, nincs benne semmi furcsa csavar. A 27 éves sofőrt egyébként csak egy napra bérelték ki, de nem ismeretlen Campbell számára, mivel a modell ingatlanmilliárdos barátjának, Vlagyimir Doronyinnak is dolgozik. Egyesek szerint pontosan ez volt a baj, ugyanis a modell azzal gyanúsította meg a sofőrt, hogy falaz pasijának különféle nőügyeihez – írja a Monsters and Critics.

Az orosz milliárdos egyébként nős, és esze ágában sincs elválni, épp csak nyitott házasságban él nejével, Katyával. Amikor a férfi Londonban tartózkodik, akkor otthon lakik feleségével és lányával, egyébként pedig Campbellel utazgat mindenfelé.

A rendőrség szerint a sofőrnek pár horzsolás maradt az arcán, és be van dagadva a szeme, de a milliárdosnak nyilván nem okoz majd problémát egy olyan összeg felajánlása, amiért a sofőr elfelejtkezik a kormány lekoccolásáról.

Egy igazi visszaeső

Bár ezt az esetet megúszhatja vádemelés nélkül, és még a letartóztatást is sikerült elkerülni, Campbell korábban nem volt ilyen szerencsés. A kirohanásairól híres szupermodell 2007-ben például Manhattanben végzett némi közmunkát, miután egy kristályokkal kirakott telefonját hozzávágta egyik alkalmazottjához egy eltűnt farmernadrág miatt. Bár Campbell állítólag megjavult, és új ember lett, 2008-ban a londoni Heathrow reptéren egy elveszett csomag miatt került összetűzésbe pár rendőrrel; ezúttal 200 órányi közmunkát szabtak ki rá. Vagyis hiába számít a brit híresség komoly visszaesőnek, börtönbe még így sem sikerült kerülnie.