A Brad Pitt-Angelina Jolie: Az igaz történet című tudományos forrásmunka szerzője azt állítja, a színésznő és a Rolling Stones énekese 1997-ben titokban kicsit összegabalyodtak egy klipforgatáson, de a viszonyt titokban kellett tartaniuk, mivel akkoriban mindketten valaki mással éltek házasságban. A színésznő múltját ismerve a sztori akár igaz is lehet, nem az első eset volna ugyanis, hogy munka közben összejön kollégáival (esetleg kolléganőivel), még ha nem is mindegyikükhöz megy feleségül.

Mivel Brad Pitt és Angelina Jolie jelenleg a bulvármédia ikonikus álompárja, anyagilag semmiképp sem lehet rossz vállalkozás könyvet írni róluk "Brad Pitt és Angelina Jolie: Az igaz történet" címmel. Mivel az USA-ban a jelek szerint bárki írhat életrajzi könyvet bárkiről akár anélkül is, hogy egyszer is személyesen találkozott volna az alannyal, Jenny Paul újságírónő is pontosan ezt tette, büszkén hangsúlyozva, hogy vállalkozását hatévi kutatómunka alapozza meg. A kész mű nyilván bővelkedik majd zaftos és eddig soha nem hallott részletekben, melyek igazságtartalma nem okvetlenül száz százalékos, de ez legfeljebb majd csak utólagos pereskedések során derül majd ki. Az egyik ilyen zaftos és eddig nem ismert részlet máris kiszivárgott: eszerint az Angelina Jolie által felpróbált pasik listáján Mick Jagger is szerepel (vagy fordítva).

Valóban voltak egy helyen, egy időben

A könyv szerint Jolie a Rolling Stones 1997-ben forgatott Anybody Seen My Baby? című klipjében játszott titokzatos, szexi ismeretlen alakítása közben bonyolódott szenvedélyes viszonyba a nála közel két és félszer idősebb Mick Jaggerrel. A könyv szerzője szerint nem véletlen, hogy ezt a viszonyt a felek erősen titokban tartották, mivel mindkettejük házas volt ekkoriban.

Jagger 54 éves volt, és a brit modell, Jerry Hall férje, akivel abban az évben született meg negyedik gyerekük. Jolie 22 volt, és bár akkor még korántsem a Hollywood gyerekgyűjtögető szent asszonya -korszakát élte, de azért férjnél volt: egy évvel korábban ment hozzá Johnny Lee Miller angol színészhez. Millerrel egyébként a Hackers című filmjük forgatásán szerelmesedtek egymásba, esküvőjükön az akkor még dekadensen vad ara pattanásig feszülő bőrnadrágban és egy olyan fehér T-shirtben jelent meg, amelyre vérével írta fel vőlegénye nevét. Ennek ellenére a házasság csak 18 hónapig tartott, két évvel később, 1999-ben elváltak. Ugyanabban az évben, mint Jaggerék, egyébként.

Úgy emberileg, mint szakmailag

A hatvanhoz közelítő Jagger szabaddá válása azonban már rég nem izgatta Jolie-t, aki épp Billy Bob Thorntonba volt halálosan szerelmes, akivel ismét csak egy filmforgatáson, a Pushing Tin című film alatt jött össze. Thornton ugyan ekkor még Laura Dern vőlegénye volt, de ezt a problémát megoldották, 2000-ben már Jolie-t vette el, és természetesen ezt se lehetett sérülés nélkül megúszni: az akkori sztorik szerint Jolie és Thornton a másik fél vérével töltött ampullákat viseltek a nyakukban.

A könyv szerint a Thorntontól való válás után, 2003-ban Jolie-nak még volt egy futó fellángolása Jaggerrel, mivel azonban a zenész ekkor már két éve L'Wren Scott divattervezővel élt, a viszonyt ezúttal is titkolniuk kellett.

Van, akihez nem ment hozzá

Bár lehet, hogy Jenny Paul Jaggeres sztorija totális kamu, azért hihető próbálkozás, hisz már a fentiekből is látszik a tendencia: Jolie hajlamos munkái során felszedni kollégáit, és az se baj, ha a fickók ekkor még foglaltak, végül döntő részükhöz feleségül is megy. Jaggerhez ugyan pont nem, ahogy Jenny Shimizu modellhez sem, aki az eddigi egyetlen ismert leszbikus Jolie-szerető. Ja, és hol ismerkedtek meg? Igen, egy forgatáson: a nyilván méltán feledésbe merült Foxfire című 1996-os filmén.

Szintén nem lett házasság a 2004-es Alexanderből, ahol a színésznő Colin Farrell alakította főhős anyját játszotta, a vásznon kívül meg felszedte. Jolie ekkor már megalapozta egzotikusgyerek-gyűjteményét az akkor két és fél éves Maddoxszal, így párhavi Farrell-buli után felelősségteljes anyai döntést hozott: az ekkoriban erősen piáló és drogozó színész nem volna jó példakép fia számára, úgyhogy kirúgta.

2005-ben pedig jött a Mr. és Mrs. Smith, és az akkoriban még javában házas Brad Pitt, akihez Jolie szintén nem ment hozzá, viszont eddigi legtartósabb kapcsolatába bonyolódott vele. A pár ugyan még évekkel később is állította, hogy csak Pitt válása után melegedtek össze, 2008-ban végül azért minkdketten bevallották: hát igen, Jennifer Aniston csúnyán megcsalt nej volt akkoriban. Jolie azonban ezúttal mindent másképp csinál, mint előző kapcsolataiban: hozzámenni egyelőre nem hajlandó Pitthez, viszont életében először hajlandó volt gyereket szülni valakinek. Pitt ezt azzal hálálta meg, hogy a színésznő addig örökbefogadott gyerekeit is saját nevére vette.

Most pedig Johnny Deppel forgat

A fentiek értelmében akár igaz lehet az a hír is, hogy Johnny Depp gyermekeinek anyja, Vanessa Paradis nem repes örömében, amiért Depp a Tourist című filmben Jolie-val forgat. A Depp-Jolie párosítás produceri döntésként legalább olyan tízpontos, mint a Mr. és Mrs. Smith szereplőválasztása, hisz Jolie és Pitt akkoriban külön-külön is nagyágyúnak számítottak; a már akkor is pletykált és bőszen tagadott viszony pedig nyilván nem jött rosszul a film promóciójához és bevételeiben. Jolie azóta is állócsillag a bulvármédiában, Depp pedig a filmszakmában, együtt szerepeltetésük mindenképp biztonsági játszma.

Vanessa Paradis és Depp 12 éve él együtt, két közös gyerekük van, kapcsolatuk pedig a harmónia iskolapéldája, már amennyire ez tudható róluk, bár sokáig Jennifer Aniston is ezt hitte a magáéról. A Touristban Jolie Interpol-ügynököt játszik, aki egy régi fickója lerázására elcsábít egy épp kéznél lévő turistát. A film már egy hónapja forog, azt már tudjuk, hogy Jolie és Depp pohár borok mellett kacarászva vitatja meg a forgatókönyvet, de épp ideje volt már valami balhénak is. A jelek szerint a PR-gépezet úgy döntött, hogy Paradis ne örüljön teljes szívből, amiért gyermekei apja meg kell döngesse Jolie-t egy zuhanyfülkében, és követelje, hogy mondja vissza a szerepet. "Johnny mindent megpróbált, hogy valahogy kiszálljon a filmből, és úgy tervezték, hogy Brad Pittel vagy Leonardo DiCaprióval helyettesítik, de végül nem jött össze" - idéz egy bennfentest a FOXNews. Az érintettek egyelőre sem személyesen, sem sajtósaik útján nem kommentálták szerelmi életük legújabb fordulatát.