Tiger Woods a South Parktól is megkapta a magáét

2010.03.18. 18:13
Csak idő kérdése volt, hogy a hírhedt sorozat alkotói mikor emlékeznek meg a szexfüggő férficelebekről, köztük is a legcikibbről, Tiger Woodsról. Nos, a szerdán bemutatott szezonnyitó adásban ezt a feladatot is letudták. Az ominózus részben a golfbajnokot és nejét egy forradalmian új golfjáték főszereplőiként láthatjuk viszont. Sőt, az is kiderül, hogy a szexfüggőség egyes álszentek szerint járvány, ami csak a gazdag és sikeres pasikat érinti, és aminek egyre több fiatal esik áldozatául. Micsoda szörnyűség.

Bár úgy tűnik, hogy lassan rendeződik Tiger Woods és neje, Elin Nordegren házassága, amit alaposan megcibált a sportoló tavaly kitört hűtlenségi botránya, a South Park alkotói úgy gondolták, hogy azért ők még lehúznak egy bőrt a szexelvonót is megjárt golfozóról. A Peabody-díjas sorozat alkotói szeretnek gyorsan rárepülni az épp akutális celebhírekre is, így tizennegyedik szezonjuk első epizódjában a szexfüggő hírességekről szólnak, vagyis arról, hogy az ismert emberek, mint például David Letterman és Bill Clinton kis kalandjai micsoda veszélyekbe sodorhatják az Egyesült Államokat.

A szerdán bemutatott epizód természetesen azzal indul, ahogy Elin Nordegren éppen egy golfütővel látja el hűtlen férje baját, aki menekülés közben balesetet szenved autójával. Persze hamar kiderül, hogy ez nem a valós történéseket ábrázolja rajzfilm-verzióban, hanem a sorozat két főszereplője próbálja ki egy üzletben épp a legújabb Tiger Woods-videójátékot. Alább a trailer, de a sorozat hivatalos weboldalán a teljes epizód megnézhető.

Mint kiderül, az USA nagyjait komoly dolog aggasztja: az Egyesült Államokat komoly veszély fenyegeti a farokvezérelt férficelebek miatt. „Miért van az, hogy gazdag és sikeres férfiak egyszer csak minél több nővel próbálnak ágyba bújni” – teszi fel a kérdést az ügy megoldására létrehozott bizottság elnöke. A testület mindenekelőtt megállapítja: normális férfiember - az új kórban, vagyis a szexfüggőségben szenvedő társaival ellentétben - csak elvétve gondol a szexre, arra meg főleg nem vágyik, hogy több partnere legyen. Ezt sose hittük volna.

Woods, Letterman, és még sokan mások....

A megelőzés érdekében az illetékesek az iskolákban végeznek felmérést, vannak-e már olyan fiatalok, akik „megfertőződtek”. Nem meglepő módon a számok azt mutatják: bizony, egy igazi járványról van szó, de ez szinte csak a fiatalokat veszélyezteti, a felnőttek körében pedig csak a gazdag és sikeres férfiak vannak erre a szörnyű sorsra kárhoztatva.

Persze Tiger Woods sorstársai is feltűnnek a színen. A sportoló az Egyesült Államok korábbi elnökével, Bill Clintonnal, a hűséges házastársnak szintén nem mondható David Lettermannel, és a többi híres szexfüggővel: David Duchovnyval, Michael Douglasszel, Billy Bob Thorntonnal és Charlie Sheennel közös kurzuson próbálják kitalálni, hogy milyen szituációkat kell kerülniük, hogy úrrá legyenek a kísértésen, majd előállnak az egyetlen üdvözítő megoldással: nem szabad lebukni.

Döbbenet: Kenny meghal!

A tanfolyamon a sorozat két állandó szereplője, Kyle és Butters is részt vesz, hiszen az iskolai felmérés során ők is szexfüggőnek bizonyultak. Akárcsak Kenny, aki ebben a részben ismét jobblétre szenderül, igen stílusosan: David Carradine fulladásos szexjátékát próbálja utánozni. A slusszpoént természetesen nem lőjük le, csak annyit, hogy nemcsak Tiger Woods elgyepálása, hanem az egész nemzet által nézett, igen cikis tévés bocsánatkérése is bekerült a történetbe.

Az alkotók aggódnak

A sokak által kedvelt, mások által kritizált sorozatban egyébként már sok híresség kapta meg a magáét – lásd Kanye West és Tom Cruise esetét, az agy nélkül is életképes Britney Spearst, vagy a kisfiúk nagy barátját, Michael Jacksont  –, és elég nyilvánvaló volt, hogy a nyilvános bocsánatkérése óta még jobban lesajnált Tiger Woods sem ússza majd meg. „A szexfüggőségi hullám manapság égető kérdés az Egyesült Államokban. Mind aggódunk érte (Tiger Woodsért – a szerk.), és bízunk benne, hogy jobban lesz” - nyilatkozta teljes komolysággal a sorozat egyik atyja, Matt Stone, aki szerint akár egy egész szezont tudtak volna kanyarítani a történetből.

Persze nem Matt Stone és Trey Parker az első, akik nagy nyilvánosság előtt űztek gúnyt a túl sok lyukra játszó golfbajnok megpróbáltatásaiból. A Saturday Night Live csapata még azon melegében készített egy vicces jelenetet a történtekről, Howard Stern, a híres-hírhedt rádiós pedig szépségversenyt rendezett Woods szeretőinek.