A 26 éves Irma Nici továbbra is állítja, hogy három évvel ezelőtt öt alkalommal is lefeküdt David Beckhammel, és ezt a bíróságon be is fogja bizonyítani. A focista közben 25 millió dolláros keresetet nyújtott be, ami kiterjed a volt prostituáltra, az In Touch magazinra és mindenkire, akinek köze volt a történet megszületéséhez.

Bár a kétes hírű News of the Worldnek nem mutatott bizonyítékokat, a hazugságvizsgálót is megtagadta és David Beckham is perli, Irma Nici – anyakönyvezett nevén Irma Nezirovic - továbbra is kitart korábbi kijelentése mellett, miszerint 2007 augusztusa és szeptembere között öt alkalommal is lefeküdt a focistával. „Irma továbbra is tartja magát a korábbi kijelentéséhez. Az ellene szóló keresetek csak a nyilvánosságnak szólnak, és nincs jelentőségük. Mindenkinek, aki keresetet nyújt be ellene, fel kell készülnie a szankciókra, mert veszíteni fog. Több részlet is van, amiről Irma még nem számolt be. Hiszünk abban, hogy Irma elegendő bizonyítékot tud szolgáltatni, és meg tudja győzni az esküdtszéket arról, hogy valóban találkozhatott David Beckhammel. Mr. Beckham jobban teszi, ha felköti a nadrágját a bíróságon” – olvasható a közlemény a 26 éves Irma Nici weboldalán.

A honlapra egy másik nyilatkozat is kikerült, amelyben Kristin Davis, Manhattan egykori Madame-ja, Irma Nici volt munkaadója állítja, a News of the World hazudik, amikor azt állítja, hogy a boszniai volt prostituált egyetlen egy állítását sem tudja alátámasztani bizonyítékokkal. „A News of the World [...] meg akarta venni Irma sztoriját, de miután Irma nem adott nekik exkluzív interjút, úgy döntöttek, kijelentik, hogy minden szava hazugság” – jelentette ki az a Madame, aki arról ismert, hogy ő szállította a luxuskurvákat a 2008-ban szexbotránya miatt lemondott New York-i kormányzónak, Eliot Spitzernek. Davis egyúttal azt is leszögezte, jövő héten 25 millió dolláros kártérítési keresetet nyújtanak be a lap ellen.

Beckham 25 millió dollárt követel

Azt persze egyelőre nem lehet tudni, hogy mi az igazság, David Beckham - és felesége - pedig természetesen tagad, és 25 millió dollárt követel rágalmazásért, becsületsértésért és „szándékos érzelmi stressz” okozásáért. A kereset kiterjed a volt prostituáltra, a sztorit leközlő In Touch magazinra és a lap azon munkatársaira, akik hozzájárultak a történet megjelenéséhez, amely szerint a focista 2007 augusztusa és szeptembere között öt alkalommal is igénybe vette az akkor prostituáltként dolgozó Nici szolgáltatásait New Yorkban és Londonban, egy alkalommal pedig Nici egyik kolléganője is részt vett a fizetett együttlétben.

Végignézte, ahogy megerőszakoltak egy nőt

A médiaviharba a Daily Mail is bekapcsolódott, és felvázolták a 26 éves volt prostituált élettörténetét. A lapnak nyilatkozó névtelen ismerős szerint Nici Szarajevóban élt 1992-ig, a boszniai háború kezdetéig. Ekkor a hadseregnél szolgáló édesapját besorozták, ő pedig édesanyjával és öccsével a hadsereg internálótáborába került. „Irma azt mondta, kaotikus volt a helyzet, erőszakoskodtak a nőkkel. Nem sokkal azután, hogy odakerültek, végignézte, amint megerőszakoltak egy nőt. Nem igazán értette, hogy mi történik.” A család kilenc hónappal később Hollandiába került, ahol újabb egy évet töltöttek el egy internálótáborban. „Irma azt mondta, hogy a családjának nagyon kemény élete volt Hollandiában. A hatóságok nem fogadták el az anyja diplomáját, így nem igazán volt pénzük. [...] Nem találta a helyét Hollandiában, de amikor Londonba költözött, úgy tűnt, sínre került az élete.” A névtelen ismerős szerint Nici főiskolára kezdett járni és összejött egy arab pasival, aki többek között Lamborghinit és ékszereket vett barátnőjének. „Amikor szakítottak, azt mondta, visszatér az iparba, újra prostituált lett. Ezt kellett vállalnia ahhoz, hogy a megszokott életszínvonalon élhessen.”

Nem ő az első, akivel Beckham félredugott

Az utóbbi időben elfogytak a Beckham-szeretők, pedig hat évvel ezelőtt sorra tűntek föl olyanok, akik bevallásuk szerint lefeküdtek a focistával. Az első jelentkező Rebecca Loos, a sportoló korábbi assisztense volt, akit Beckham végül nem perelt be. Loos után egy maláj származású ausztrál modell, Sarah Marbeck tálalt ki a News of the Worldnek. Marbeck azt állította, hogy 2001-ben ismerkedett meg Beckhammel egy szingapúri fogadáson, ami után kapcsolatuk két évig tartott. 2004 őszén egy 22 éves szépségszalon-tulajdonos, Danielle Heath jelentette ki, hogy a focista két alkalommal is elcsábította őt, mialatt felesége, Victoria Beckham a pár harmadik gyermekét várta.

A lap nem felejtette el felkeresni Irma Nici korábbi munkaadóját, Kristin Davist sem, aki bár nem erősítette meg a Daily Mailnek, hogy a 26 éves lány valóban lefeküdt Beckhammel, azt elmondta, kliensei között volt New York egykori kormányzója, Eliot Spitzer. „Feladtam egy álláshirdetést, és ő megkeresett. Találkoztam vele, és annyira gyönyörű, intelligens és kedves volt, hogy felvettem. Az egyik legkeresettebb lányom volt” – mondta a lapnak Davis, aki közvetlenül azután ismerkedett össze Nicivel, hogy az szakított arab barátjával. „Azt mondta, van egy új, brit pasija, aki őrülten szerelmes belé. Azt is elmondta, hogy a férfinak fogalma sem volt róla, hogyan keresi a pénzét. Folyamatosan ingázott az Egyesült Államok és London között. Amíg New Yorkban nekem dolgozott, évi többszázezer dollárt keresett. A gond csak az volt, hogy elveszítettem a klienseket. Beleszerettek és kapcsolatra vágytak vele, én viszont így nem tudtam pénzt keresni. Egy arab férfi külön bankszámlát nyitott neki, amin 250000 dollárja volt, és vett neki egy 150000 dolláros Mercedest is.”

Kitáltalt, mert megzsarolták

Davis szerint a problémák akkor kezdődtek, amikor Nici és brit pasija szakítottak egymással. „Irma azt mondta, hogy a volt barátja megtalálta a naplóját, ami a Hollandiában, Nagy-Britanniában, és Egyesült Államokban prostituáltként töltött éveiről szólt. Megfenyegette, hogy felhívja a sajtót és elmondja az anyjának. Először nem hitt neki, de aztán a pasi felhívta az anyját, aki nem tudta, csak sejtette, hogy mivel keresi a pénzt. Irma ekkor már tudta, hogy a férfi el fog menni a sajtóhoz. Hatalmas nyomás nehezedett rá, tavaly decemberben agyvérzés miatt tíz napot töltött a kórházban. Amikor kijött, eldöntötte, hogy a kezébe veszi a dolgokat és maga megy el a sajtóhoz” – vázolta fel az In Touch-címlaphoz vezető történéseket a Manhattan Madame-jaként ismert lett Kristin Davis.