Az elmúlt napok válnak-nem válnak kavarása után tegnap egyértelműen kiderült, hogy a Született feleségek színésznője valóban beadta a válókeresetet kosaras férje, Tony Parker ellen. Akiknek a TMZ által nyilvánosságra hozott dokumentumok nem lettek volna elég meggyőzőek, azoknak azóta maga Longoria erősítette meg Twitter-oldalán a hírt. Most pedig már azt is tudni, hogy a keresetben megjelölt kibékíthetetlen ellentét jó eséllyel Parker hűtlenségét takarja, ráadásul nem is csak egy nővel.

Pár órával azután, hogy a pár sajtósa vehemensen tagadta a hírt, miszerint Eva Longoria kosaras férje, Tony Parker Texasban beadta volna a válókeresetet, a színésznő szerdán délután mégis benyújtotta a papírokat a Los Angeles-i bíróságon - számolt be róla nagyjából az összes külföldi hírforrás. Longoria később Twitter-oldalán is megerősítette: “Mélységes bánattal kell közöljem, hogy hétévi együttlét után Tony és én úgy döntöttünk, hogy elválunk. Igazán szeretjük egymást, és imádkozunk a másik boldogságáért” - írta szűkszavúan, majd később közeli barátja, Mario Lopez esti talkshowjában is nyomatékosította a hírt.

Bár közben a történet már kiegészült azzal, hogy a kölcsönös mély szeretet ellenére a válás valódi oka két nő, akikkel Parker megcsalta nejét, a színésznő erről egyelőre nem beszél. A Lopez-talkshow csak ma este kerül majd adásba, de a műsorvezető röviden felvázolta, mit tudhat meg belőle a világ: “Eva szeretné, ha mindenki tudná, mennyire rosszul esnek neki a Tony hűtlenségéről szóló pletykák. Szereti a férjét, és össze van törve, amiért válnak. De erően tartja magát” - nyilatkozta Lopez az Extrának.

Lesz-e Parkerből Tiger Woods?

Azt, hogy a kibékíthetetlen ellentétek oka valójában Parker hűtlensége, a RadarOnline kezdte pedzegetni egy napja. Először csak annyit tudtak, hogy a kosaras Tiger Woods-i módon több ezer smst őrzött a telefonjában, amelyek azt tanúsították, hogy az elmúlt évben viszonya volt valakivel. Azóta a Radarnak sikerült beazonosítania az smsek címzettjét, sőt annyival gazdagodtak, hogy szerintük nem is ő volt a sportoló egyetlen szeretője a hét év alatt: képbe került még egy nő, akivel Parker valamikor régebben csalta meg Longoriát, és a Facebookon keresztül azóta is tartották a kapcsolatot.

Ha minden igaz, a jelenlegi válóok, az sms-ek címzettje azonban különösen fájhat a színésznőnek: a nő ugyanis családi közös barát, Parker volt csapattársának és azóta is legjobb barátjának, Brent Barrynek a felesége, Erin Barry. A Radar szerint a Longoria-Parker és a Barry házaspár évek óta szoros barátságban álltak.

A nőt a Sports Illustrated egy munkatársa, Bryan Armen Graham azonosította be, aki Twitterén tette közzé: “Különböző szórakoztatóipari forrásokból biztosan tudom, hogy az “egykori csapattárs” a Tony Parker-Eva Longoria incidensben Brent Barry”. Graham mintegy alátámasztásként azt is hozzátette, Barryék maguk is épp válnak. A Radar erre az értesülésre hivatkozva megkereste a hírbe hozott házaspárt, de csak Erin Barry testvérét, Caseyt tudták elérni, aki a kategorikus tagadás helyett úgy fogalmazott: “Ha majd úgy érezzük, képesek leszünk beszélni erről, kapcsolatba fogunk lépni a sajtóval”. Egy másik lap állítólag magát Erin Barryt is megtalálta, de ő sírva csak annyit mondott, hogy nem kívánja kommentálni a fejleményeket.

Volt már ilyen?

Eva Longoria és Tony Parker hét éve ismerkedtek meg, amikor a színésznőt és édesapját egy meccs után bemutatták a kosarasnak, aki már aznap este vacsorára hívta a sorozatszínésznőt. Mint Longoria később elmondta, Parkernek fogalma se volt róla, hogy ő tulajdonképp valamiféle híresség, és a Született feleségeket is akkor látta először, amikor már jóval később, javában együtt járva, egy maratoni dvd-hétvége keretében együtt végignézték az addigi évadokat. A pár 2007-ben döntött úgy, hogy összeházasodnak, esküvőjüket pedig a különösen szerencsés dátumnak tartott 2007. július 7-ére időzítették. Ehhez képest már fél évvel később, decemberben felbukkant egy francia nő, Alessandra Paressant, aki azt állította, az esküvő után két hónapig viszonya volt Parkerrel. Bár később hírnév-hiénának és hazudozónak minősítették, sőt Parker sértetten perrel és 20 millió dolláros kártérítési igénnyel is fenyegetőzött, a történet itt csendben elhalt, a történtek - valamint a RadarOnline "másik nő" értesülése - fényében pedig már egyáltalán nem biztos, hogy valóban ő volt az, aki hazudott.