Ha nem viszik túlzásba, akkor a szakértő szerint nehéz megmondani, hogy valakinek természetesen teltek az ajkai, vagy az orvosok kicsit rásegítettek. Az sem könnyíti meg a laikusok dolgát, hogy a legtöbb celeb vehemensen tagad. Pedig elég sok kép készül róluk ahhoz, hogy a változás feltűnjön. Összegyűjtöttük azon külhoni celebeket, akik felettébb gyanúsak, esetleg be is ismerték, hogy ajkuk nem a büszkeségtől duzzad.

Azoknak a hírességeknek, akik nem ítélik el a művi szépséget, számtalan beavatkozás áll a rendelkezésükre. Van, aki előszeretettel botoxoztat, van, aki a mellét is megcsináltatja, de nagyon sokan vannak azok, akik az ajkukat töltetik fel az intő példák – például Pete Burns esete – ellenére. Bár Lindsay Lohan csak 24 éves, már többször is megjelent a nyilvánosság előtt természetellenes duzzadt ajkakkal. Legutóbb január közepén vádolták meg azzal, hogy feltöltette a száját. Egy évvel ezelőtt hasonlókat írtak róla, akkor a Twitter-oldalára feltett fotóval próbálta bizonyítani, hogy semmi nem igaz abból, hogy babráltak az ajkával. Nicole Kidman viszont a napokban beismerte, hogy bizony használt botoxot. Nos, nem ez az egyetlen szépészeti beavatkozás, amit kipróbált, ugyanis többször is lehetett már látni olyan duzzadt ajakkal, ami biztosan nem a természet műve.

Van, aki tagad

Nemrég Kim Kardashiant is azzal gyanúsították meg, hogy megnagyobíttatta amúgy sem kicsi száját, pontosabban alsó ajkát, amit persze ő vehemensen tagad. ”Miért csak az alsó ajkamat töltetném fel? A botoxot valóban kipróbáltam a műsoromban. Szívesen beszélek mindenről, ami velem történik” – nyilatkozta az örmény származású celeb, akinek elege van abból, hogy ilyen dolgokat állítanak róla. Korábban egyébként az a hír járta, hogy védjegyévé vált feneke sem eredeti. Persze ezt is kikérte magának: "Ezeket a pletykákat azt hiszem, soha nem fogom tudni elaltatni. De nincs se fenékimplantátumom, se semmiféle injekciók, semmi se történt a fenekemmel."

Fő a mértékletesség

Courteney Cox nem zárkózik el a szépészeti beavatkozásoktól, persze ragaszkodik a mértékletességhez. A pletykák szerint ő is azok közé tartozik, akik feltöltették szájukat. A nemrégiben anyává lett Penélope Cruz sem feltétlenül a természetesség híve, miután a 2007-es Oscar-gálán a szokásosnál teltebb ajkakkal jelent meg, rögtön felmerült, hogy injekcióztatta a száját. Nos, Carmen Electra nem csinált titkot abból, hogy külsejét plasztikai sebészek formálták. Bár inkább a mellnagyobbító műtétjéről mesélt. „Először nem tetszett. Nem akartam olyan nagyra csináltatni, mint amekkora végül lett. Jó volt, hogy nem kellett többé push-up melltartót hordanom, de nem kellett volna feltétlenül kés alá feküdnöm” – nyilatkozta.

Egyesek szerint Liz Hurley ajka is gyanúsan növekszik. Az ő esetében már 2004-ben is arról cikkeztek, hogy csináltak valamit a szájával.

Miért?

Nikki Coxnak sokak szerint nagyon szép szája volt, és emiatt nem igazán értik, hogy a színésznő miért szánta rá magát arra, hogy megnagyobbíttassa a száját. Igaz, Geronazzo Máriának vagy VV Szandikának egyelőre még a nyomába sem érhet.

Justin Timberlake barátnője is gyanús, a korábbi képeken ugyanis valamivel vékonyabbak az ajkai, mint a frissebb fotókon. Meg Ryan esetében egyértelmű a változás, ahogyan azt korábban is írtuk, finom vonalú ajkait idővel ő is halszájra cserélte. Igaz, már nem volt annyira fiatal, amikor elszánta magát erre a vitatható döntésre. Vele ellentétben sokan már fiatalabb korban változtatni szeretnének: Megan Fox, Keira Knightley és Mary-Kate Olsen is kacsaszájat csináltatott magának.

Van, aki beismeri

Míg néha nehéz eldönteni, hogy egy híresség feltöltette-e a száját, főleg, ha tagadja is a beavatkozást, vannak egyértelmű esetek. Ott van például a Hills című sorozat sztárja, Heidi Montag, akin egyszerre tíz beavatkozást végeztek el, és a merész vállalkozásnak köszönhetően ismertebb lett, mint valaha. Az őszinte celebek táborába tartozik Jessica Simpson is. „Nehéz időszakon mentem keresztül. Azt hittem, hogy szexisebbnek tűnök majd teltebb ajakkal. Csak négy hónapig volt látható a Restalyne hatása. Úgy néztem ki, mint egy gömbhal” – tette hozzá. Lisa Rinna sem titkolta, hogy túl van pár beavatkozáson, igaz, elrontott ajakfeltöltéséről eleinte nem szívesen nyilatkozott, majd mégis megtört a jég.

Nem egyértelműek a jelek

Csuha Lajos plasztikai sebész egy korábbi cikkünkben elmondta, nincsenek olyan jelek, amik alapján minden kétséget kizáróan meg lehet állapítani, hogy a dús ajkakhoz köze van valamelyik kollégájának, persze ha valaki túlzásokba esik, akkor rögtön egyértelművé válik, hogy mi is történt. Mint elmondta, fontos, hogy másfél hónapon belül meg kell ismételni az ajakfeltöltést, mert ennyi idő alatt kerül a helyére, süllyed lejjebb az anyag. „A második beavatkozás után viszont már körülbelül egy évig tart az eredmény. Azután sem tűnik el teljesen, csak fokozatosan 40-50 százalékra csökken az eredeti méret" – tette hozzá.