Mozgássérültkártyás parkolással gyanúsítja egyik feljelentőnk Béres VV Anettet, de ő állítja, hogy már rég nem használja az a Suzukit, amiből állítólag kiszállni látták, merthogy nem az övé, hanem a nagyapjáé, aki viszont azzal fuvarozza a nagymamát abba a szépségszalonba, ahová Béres is jár. Az ott dolgozóknak úgy rémlik, Béres Anettet és a nagymamát is a múlt héten látták utoljára, a képek viszont hétfőn készültek. Állítólag.

Felháborodott olvasónk írt levelet hétfőn azt állítva, hogy látta aznap 11 óra tájban Béres VV Anettet, amint kiszáll egy szürke Suzukiból, majd besétál egy Szondi utcai szépségszalonba, ami az ő arcképével hirdeti magát. Eközben az autó műszerfalán pedig ott hevert az ingyenes parkolásra jogosító rokkantkártya.

"Láthatóan semmi egészségkárosodása sincsen, mégis kihelyezte a kocsi ablakába az ingyenes parkolásra jogosító rokkant igazolványt. [...] Úgy gondolom, hogy most már tényleg elég abból, hogy az úgynevezett sztárocskák bármit megtehetnek! Remélem, önöknek sikerül elérniük, hogy valóban csak azok használják a kártyát, akik tényleg betegek!" – áll az e-mailben, amihez fényképeket is csatoltak.

Feláll a védelem

A Velvet megkereste a hajbeültetésen átesett VV Anettet, aki a rendszámot meghallva azonnal közölte, hogy a nagyapja autójáról van szó. Amikor pedig tudattuk vele, hogy rokkantkártya-használattal vádolják, úgy nyilatkozott, ugyan korábban sokat használta a kocsit, de mostanában még csak nem is ült benne. "Négy hónapja a saját autómmal, egy Nissannal járok, így lehetetlen, hogy láttak volna kiszállni a nagypapám kocsijából. Az viszont előfordulhatott, hogy a szépségszalon előtt látták parkolni a járművet, mivel nagypapám oda jár a fodrászatba" – nyilatkozta kifejezetten meggyőzően.

A szalonban aztán megerősítették, hogy Béres Anett, aki nemrég néhány napra visszaköltözött a villába, nem használja ezt a kocsit, vagy taxival érkezik, vagy valami mással. Kiderült az is, hogy az utóbbi időben majdnem az egész család megfordult a szalonban: az egyik ott dolgozó szerint megjelent Béres Anett és a nagymamája is, akit egyébként az egykori villalakó nagyapja fuvarozott oda. Azt viszont, hogy ki melyik napon érkezett, nem tudták, vagy nem akarták megmondani. Mindkettejük esetében a múlt hét derengett a szépségszalon kedves, szőke dolgozóinak, nem múlt hét hétfő, pedig olvasónk, ugye, azt állítja, 16-án készültek a fényképek.

Liptai Claudia és Hajdú Péter biztosan szabálytalankodott

Az utóbbi időben több híresség is megpróbálta kihasználni a mozgássérülteket megillető kártyával járó előnyöket. Liptai Claudia április 13-án parkolt díjmentesen egy rokkantkártyával a Centrál Színház előtt, a történtekért később elnézést kért, ügyvédje pedig elmondta, más esetekben be szokta tartani a parkolás szabályait, akkor viszont egy színházi fellépésre sietett.

A Blikk úgy tudja, a színésznő-műsorvezető a rendőrségen nem ismerte el a visszaélést, állítólag azt mondta, az irat kiesett a napfényellenzőből, így került a műszerfalra. Liptai előtt Hajdú Péter szabálytalankodása borzolta a kedélyeket: Sarka Kata férje 2009 decemberétől 2010 áprilisáig három alkalommal is mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyen tette le a kocsiját, és bár végül megígérte, soha többé nem áll rokkantparkolóba, egyik olvasónk szerint 2011 januárjában megszegte a fogadalmát.