Palcsó Tamás még soha nem lopott el semmit, viszont kapott már pénzbírságot. Tóth Vera csak egy radírt - meg persze virágot, cseresznyét és kukoricát - nyúlt le, de fél órával később azt is visszaadta, Varga Viktor pedig egy ajándékpezsgőt tulajdonított el, viszont a rendőrökkel kétszer is meggyűlt a baja. Celebek a szabály- és törvénysértéseikről, fiatalkori kisiklásaikról.

Ismét megrendezték a hülyebajusz-fesztivált, hivatalos nevén a Jack Daniel's Bajusz Partyt, ami italpromóciós esemény lévén jó lehetőségnek tűnt őszinteségmorzsák összaparására. Hogy sikerült-e, azt döntsék el önök. Alább celebeket és történeteiket találja arról, hogyan, mit loptak, sértettek szabályt és/vagy törvényt.

1. Tóth Vera: Radír, virág, cseresznye, karambol

Bár Jack Danielről whiskeyt és nem bort neveztek el, Tóth Vera az utóbbit választotta, és abból sem sokat, úgyhogy még senki ne kiáltson alkoholistát. Az exmegasztáros énekesnő virágot, cseresznyét, kukoricát biztosan lopott a szomszéd kertjéből. "Csak csínytevés volt, hogy bosszantsuk a szomszéd nénit. De konkrét lopás nem volt" - vágta rá.

Aztán csak beugrott neki, hogy egyszer lenyúlta az osztálytársa radírját, de csak fél órára, utána már furdalta a lelkiismeret. Dráma. „Ő volt az osztályelső, és nem bírtam elviselni, hogy mindenki körülötte forog. Egyszer azzal jött, hogy 'nyenyenye, ilyen radírom van', anyád a radírodba, gondoltam, és elloptam. Aztán annyira szégyelltem magam, hogy visszaadtam és bocsánatot kértem. Bűntudatom volt, nem tudok ilyeneket csinálni, puskázni sem tudtam soha.” Komolyabb balhéban csak egyszer volt része: 2005-ben Kandech Evelyne ittasan, papírok nélkül vezette az akkor 19 éves Tóth Vera autóját, majd összetört három parkoló járművet. Sérülés nélkül úszták meg a balesetet, és míg Tóth Verát felmentette a bíróság a járművezetés tiltott átengedésének vádja alól, addig Kandech Evelyne-t nyolcvanezer forint bírság megfizetésére kötelezték, és 1 év hat hónapra eltiltották a vezetéstől.

2. Varga Viktort: Gyorshajtás, jogsi nélkül vezetés, stb.

„Nagy vagány gyerek voltam, két ilyen főbb bűnt követtem el” – kezdte az exhibicionista csillagszületikes. „17 éves lehettem, még nem volt jogosítványom, és sisak sem volt rajtam, amikor száznegyvennel fordultam be egy motorral a rendőrség előtt Békéscsabán úgy, hogy piros volt a lámpa.” Időközben egy civil rendőrautót is sikerült megelőznie a záróvonalon, majd amikor a rendőrök elkezdték követni, megpróbált elmenekülni. Hiába. „Nem sikerült, mert beálltak elém, és elkaptak.” Végül mégsem került a bíróság elé, mert „apukámnak voltak barátai a rendőrségen”.

A másik sztorija idején 14-15 éves lehetett, akkor graffitizés miatt vitték be. „Volt egy zenekarom már akkor, és épp menő volt, hogy mindenki fújkál a falakra, mindenki graffitizik. Én abba is inkább ilyen művészi dolgot láttam bele, nem hülyeségeket, szövegeket írtam ki, hanem csináltam portrékat magamról, meg nőkről is, és ezeket sablonnal fújtam ki. És egyszer volt egy koncertem, amit kiplakátoltam és ugyanazt a portrét raktam rá magamról, mint amit kifújtam több helyre. Ezt megtalálták, beazonosították, és a koncert után bevittek a rendőrségre, hogy mi az, hogy én összefújom a falat. De aztán végül azt is valahogy megúsztam, rendes volt a rendőr úr.”

3. Tóth Szabolcs: 3000 forint pénztárcástul, gázolás

Tóth Sugarloaf Szabolcsot 12 éves korában érte utol a gyerekkori kleptománia, elmondása szerint egyetlen alkalommal. Élénken megmaradt benne, merthogy állítása szerint annyira szégyellte magát, hogy végrendeletet is írt. „Háromezer forintot loptam az apámék legjobb barátjáéktól, és úgy játszottam meg, hogy az egyik osztálytársamtól vettem egy használt pénztárcát, otthon meg azt mondtam, hogy találtam egy pénztárcát háromezer forinttal” – magyarázta. „Pár hét múlva ez a házaspár, akiket megrövidítettem, elváltak. És ez volt a kiváltó ok. Iszonyú lelkiismeret-furdalásom van a mai napig ezért, holott később, amikor megbeszéltem ezt velük, kiderült, hogy mégsem ez volt a válás oka. Akkor annyira szégyelltem magam, hogy írtam egy végrendeletet, hogy öngyilkos leszek.” Aztán persze nem tett kárt magában, de az élmény annyira meghatározó volt számára, hogy soha többet nem lopott el semmit.

Gyorshajtása több is volt, sőt egyszer embert is gázolt, bár nem az ő hibája volt, nem is került bíróság elé. „Buliból, punnyadtan, negyvennel mentem a Soroksári úton – azért ilyen lassan, mert volt egy ilyen hátsó nyomasztó érzésem, hogy valami történni fog. A gyalogos ott állt a padkánál, nézett rám, és ahogy féktávolságon belülre értem, elém ugrott. Elkaptam a kormányt, és mivel amúgy is beljebb mentem a sávban, csak az autó oldala kapta el, de a hátsó kerék átment a lábán. Nagyon szar érzés volt még úgy is, hogy nem az én hibám volt.” Verzióját a mögötte közlekedő autós megerősítette a kiérkező rendőröknek, így nem indult eljárás, és a gyalogos is elismerte, hogy öngyilkos akart lenni.

A lopásban nincs ilyen nagy gyakorlata, csak egy pezsgőt nyúlt le, azt sem boltból. „Akkor még rocksztár voltam Békéscsabán. Lement a koncert, tele voltunk nőkkel, és elmentünk egy valami szülinapi buliba, ahol a születésnaposnak egy ilyen óriási pezsgő volt az ajándéka. Eltulajdonítottuk, és kivittük a Körös-partra, megittuk, és utána dorbézoltunk a lányokkal.”

3. Palcsó Tamás: Lopásszűz, karambol

Palcsó nebáncsvirág Tamás még lopásszűz, azt mondja, azért, mert jól nevelték. „Mondhatjuk úgy is, hogy jó gyerek voltam. Úgy neveltek, hogy intelligens, stabil és jó értékrenddel rendelkező fiatalemberré váljak, szerintem az vagyok. És nem változott az, hogy én valamit el akarok venni valakitől.” Volt viszont egy autóbalesete 2008-ban, és bár nem ő vezetett, végül pénzbírságot kellett fizetnie, mivel hagyta vezetni ittas barátját. A XXIII. Kerületi Ócsai úton történt balesetben mindketten súlyosan megsérültek, amikor az autóval nekiütköztek egy oszlopnak. A rendőrök szerint az életüket az mentette meg, hogy mind a ketten bekötötték a biztonsági övüket. Palcsó agyrázkódást szenvedett, megrepedt az arccsontja, és hosszú ideig a kezét sem tudta rendesen használni. De most már jól van, juhé.

4. Baronits Gábor: Kisautó, gyorshajtások

Baronits lola-pasija-ungár-anikó-fia Gábor először csak a gyorshajtásokat tudta felidézni, mert rendszeresen kapja miattuk a csekkeket. „Most hallottam, hogy két gyorshajtás után börtönbe is kerülhet az ember. Ez normális? De olyan gyorshajtás miatt, hogy ötven helyett hatvankettővel megyek” – háborgott, aztán időközben előkapart egy emléket arról, hogy lenyúlt egy kisautót. „Apukámnak volt egy játék, papír-írószer boltja, onnan kaptam egy autót, egy matchboxot. Aztán valahogy eltört. Akkor bementem a boltba és elvettem egy újat, és beraktam a helyére a töröttet, és persze nem szóltam.” Aztán persze ő is lebukott. „Mondták, hogy nem szabad ilyet csinálni, úgyhogy azóta nem is csinálok.”

5. Puskás Peti: Vodka a Rotschildból - ja, mégsem

Az exmegasztárost 18 évesen, úton a Szigetre fogta el a kísértés, hogy ellopjon egy üveg vodkát a Jászai Mari téri Rotschildből, de végül ellenállt. „Ott álltam a haverommal, én voltam a vagányfiú, és biztattam, hogy menjünk, lopjunk egy vodkát. Elég feltűnően viselkedtünk, úgyhogy nem csoda, hogy a tőlünk három méterre álló biztonsági őr észrevett minket, és behívatott a – nevezzük így – stúdiójába, ahol átkutatta a táskáinkat” – mesélte. „Tényleg rohadt nagy mákunk volt, hogy még mielőtt bármit is tettünk volna rajtakaptak bennünket, így magunkbafordulhattunk és elgondolkozhattunk azon milyen nagy hibát követtünk volna el. Akkor ezt egy jelnek vettem, hogy nem szabad elvinni semmit, úgyhogy azóta meg sem fordult a fejemben.” Puskás Peti mindenesetre már ezt is bűnként értékelte, amit azzal magyarázott: „Megszületett a gondolat."

Jobb sztorija van? Ne habozzon, írja meg nekünk ide, mit, hogyan nyúlt le!