Öt híres testvérpárt gyűjtöttünk össze, akik közül páran egymást segítve lettek híresek, páran pedig külön utakon. Tóth Gabi Tóth Vera sikerén felbuzdulva jelentkezett a Megasztárba, Dopeman megengedte az öccsének a zenésztoborzást, Bódi Attila pedig egyszerűen kiábrándult a nyilvánosságból.

Sokféleképpen reagálhat valaki arra, ha ismert a testvére. Elkezdhetünk titokban irigykedni rá, lehetünk a züllött életű családszégyenei, élhetünk a pénzéből, vagy megpróbálhatunk mi is sikeresek lenni. Magyarországon, ahol már a “Tóth Vera exe” is olyan státusz, amivel végig lehet haknizni az összes beszélgetős műsort, ez annyira nem is nehéz meló. Nem is meglepő, hogy jól állunk celebtestvérekben. A többségük nem cáfolt rá a vérrokonságra, nagyjából ugyanazzal próbálják eladni magukat.

Dukai Regina hagyja élni Gergőt

A címlaplány/műsorvezető/énekesnő Dukai Regina egy ideig a Dukai család egyedüli celebje volt. Amikor bátyja börtönbe került, nagyon úgy nézett ki, hogy ez már örökre így is marad, de a Való világ 5-ből frissen kiesett alfahím inkább jó útra tért. Gergő elárulta, valamennyire felkészítette testvére a hírnévre. “Nem tartottunk külön szemináriumot erről, figyeltem a dolgait, de csak egyszer kérdezte meg, hogy tudom-e, hogy celeb leszek. Akkor sem tudtam erre mit mondani, és most is fenntartásokkal kezelem még ezt.” Gergő, aki kibékült volt nőjével, korábban soha nem használta ki szándékosan húga hírnevét, de azért profitált belőle néha. “Egyszer megállított egy rendőr, mert nem volt bekötve a biztonsági övem. Mikor nézte a papírjaimat, megkérdezte, hogy csak nem Dukai Regina testvére vagyok-e. Mondtam, hogy dehogynem, amire rövid meredt nézés után annyit reagált, hogy akkor legközelebb legyen bekötve az övem.”

A pár hónapja David Guettával is mulató Dukai Regina szándékosan nem promózta Gergőt a játékban töltött idő alatt. “Ő saját magát akarta megmutatni, nem azt, hogy kinek a testvére. Egyszer kampányoltam mellette, akkor is megkaptam, hogy csak miattam van a villában.” Dukai nem féltette testvérét a megnőtt érdeklődéstől, de a Való világgal kapcsolatban vannak fenntartásai. “Nézni szórakoztató, de amikor a testvéredről van szó, és látod, hogy bántják, vagy ő reagál dolgokra úgy, hogy legszívesebben felhívnám és mondanám neki, hogy ne csináljon ilyet, akkor más. Zavart, hogy nem lehet vele kommunikálni. Többször sem tetszett, ahogy vele bántak, vagy ahogy ő bánt például Serivel , de azért azt hozzá kell tenni, hogy elég jól összevágják ezeket a műsorokat. Ő most jól érzi magát, én is csinálom a saját életemet, és szeretném, ha ez így is maradna."

Király Viktor Skype-on kapott tanácsokat

Király Linda az egyik olyan énekesnőnk, aki minden évben hamarosan a jövő világsztárja lesz, Király Viktor pedig a Megasztár ötödik szériájának győztese. Az ő esetük különleges, hiszen már a szüleik is a zeneiparban dolgoznak, de Király Viktor mégis csak akkor határozta el, hogy komolyabban elkezd foglalkozni az énekléssel, amikor nővére híres lett. “Amikor én a Megasztárban indultam, Linda már külföldön volt, úgyhogy leginkább Skype-on adott tanácsokat. A hírnévvel járó életre már korábban felkészített, hiszen sokszor jártam vele együtt helyekre, ezért érezhettem, hogy ez miről szól” - mondta Király, aki örül is neki, hogy belekóstolhatott ebbe, mert így nem változtatta meg különösebben a Megasztár.

“Nem szerettem soha, ha csak Király Linda öccseként emlegettek, de ez mindenkivel így van. Egyébként büszke vagyok a nővéremre, és ezért nem hoz zavarba, ha vele kapcsolatban hoznak szóba.” Az énekes azért jó öccshöz méltóan kihasználta néha a híres rokont, de ez megállt pár részeg kalandnál. “Nem úgy mentem oda, hogy én vagyok a Király Linda öccse, de amikor rákérdeztek, akkor azért nem tagadtam, és rájátszottam a dologra.” Ha minden igaz, hamarosan a harmadik Királyról is megtudhatjuk, milyen hangja van, mivel trióban szeretnének indulni a következő Eurovíziós Dalfesztiválon.

Tóth Gabinak nem lehetett tanácsot adni

A Tóth-lányok közül az egyik megnyerte az első Megasztárt, a másik pedig egészen a 3. helyezésig jutott. A 16 évesen induló Tóth Gabi azóta a kereskedelmi csatornák első vonalában ördögvillázik, amikor csak tud, Vera pedig inkább csak a zenére összpontosít, és klubkoncerteken mutatja meg énekhangját. "Mikor Gabi elindult, nagyon féltettem, mert fiatal volt. Akkoriban vadabb is volt, ezért nem lehetett neki csak úgy tanácsokat adni, de azóta már könnyebben megy, mert elindult a felnőtté válás útján" - mondta Tóth Vera, aki saját bevallása szerint akkoriban maga is csak ismerkedett a celebek életével, ezért nem tudta felkészíteni rá húgát, most pedig inkább egymásnak adnak tanácsokat. "Soha nem volt köztünk rivalizálás, a éneklés mindig a nyugalmat jelentette, korábban édesanyám is ezzel békített ki minket" - emlékezett vissza az épp egyenesbe jött nővér, aki ma is szeret testvérével duettezni, mert ismerik egymás gondolatait még a színpadon is.

Dopeman nem terelgeti KicsiDope-ot

Bár Magyarország elsőszámú strigója saját név alatt futott be, testvére karriere kezdete óta ott van mellette. “Öcsém akkor robbant be, amikor még a Kartellel élő zenekart akartunk a koncertekre, és a Pierrot valami nagyon drága zenekart akart szerződtetni” - mesélte testvére feljebblépését a furán dokumentált magánélettel rendelkező Dopeman. "Időközben kialakult a saját karaktere, mert érdekes fazon. Igazi csajozógép, jóképű, nagy dumája van, és így lett ő tényező.” Dopeman soha nem terelgette testvérét, aki szerinte, ha akarna,  simán betölthetne Tátrai Tiboréhoz hasonló szerepet is.

Bódi Attila a csendes életet választotta

Melyik testvérpár a legszimpatikusabb?

Bódi Sylvi még 2002-ben lett az Év Playmate-je, amivel be is indult a leginkább mellekre épülő karrierje. Pár éve már nem vetkőzik le teljesen a kamerának, de még mindig kiad annyi naptárat, amivel meg tudja tartani magát szexszimbólumnak. Öccse, Attila egy ideig hivatásos testépítő volt, ez persze még nem hoz magával komoly hírnevet, de ő a többiekkel ellentétben egy másodpercig sem szégyellte a Bódi Sylvi öccse státuszt, pláne mert ennek köszönhetően felszedhette Zimány Lindát is. Bódi Attila a rövid sztárélet után visszavonult, tisztes polgári életet él, még a testépítéssel is felhagyott, és az utolsó információk szerint állateledelekkel kereskedik, mert tervezhetőbb életre vágyott.

Ahogy ebből is látszik, a média sokat köszönhet a testvérpároknak, a legjobb mégis az, ha a szemünk előtt nőnek fel. Itt van például a Família Kft-ben feltűnt, azóta már háttérbe vonult Spáh ikrek videója, amit jó eséllyel azóta is előszednek nekik néha az aljasabb haverok.