Tíz szexi nő, akik máshogy nők

2012.04.01. 20:08
A Buzzfeed összeszedett tíz olyan szexi jelenséget, akik nem a nemük alapján elvárt módon öltözködnek. Bekerült a válogatásba Frida Kahlo és Lady Gaga is, de ki a legjobb nő közülük? Szavazzon!

1. Jenna Talackova

A 24 éves Jenna Talackovát onnan lehet ismerni, hogy indult a Miss Universe szépségverseny Kanadai mezőnyében, csak éppen kizárták, mert férfiként született, és nővé műttette magát. A botrány egyre dagad, mert a versenykiírás nem tiltotta így a nevezést, csak akkor, ha a jelentkező terhes, vagy házas. Elmondása szerint olyan nőnek tartja magát, akinek van múltja.

2. Andrej Pejic

A trendérzékeny Velvet-olvasók jól ismerhetik Andrej Pejicet, a mostanában eléggé felkapott 20 éves androgün modellt, akinek a picsa feliratú sapkától a férfiaskodásig minden jól áll. Még a push-up melltartó is.

3. Lady Gaga

Jo Calderone – így hívják Lady Gaga férfialteregóját, aki többek közt tavaly, az MTV videós zenei díjátadóján lépett színre. Calderone műfarokkal nyomult, és úgy nyilatkozott: "New Jerseyből jöttem, a családom a szicíliai Palermóból származik, és sem énekes, sem modell, sem színész nem vagyok. Csak egy pasi”.

4. Isis King

Isis King az eredeti, amerikai Topmodell leszek című, modellkereső valóságshow-ban tűnt fel. Noha a versenyt nem nyerte meg a Darrell Walls néven anyakönyvezett 26 éves modell, kap felkéréseket, és maga is tervez ruhákat.

5. Lea T

És még egy modell: Lea T, aki művészneve dacára nem Ice és Coco T lánya, hanem Toninho Cerezo brazil focistáé. A Givenchy tervezője, Riccardo Tisci fedezte fel, azóta a most 30 éves modell szerepelt a Vogue Paris-ban, illetve az Interview, Cover és Love magazinokban is, utóbbiban Kate Moss-szal smárolva.

6. Frida Kahlo

Az 1954-ben elhunyt mexikói festőnő, Frida Kahlo nemcsak önmagát vitte vászonra, hanem saját testét is ereje és gondolatai kifejezésére használta, amikor férfiruhát öltött. "Önmagamat festem, mert gyakran vagyok egyedül, és én vagyok az a téma, amelyet a legjobban ismerek".

7. Caroline "Tula" Cossey

Caroline Cossey brit modell a világ egyik legismertebb transzszexuálisa, James Bond-filmben és a Playboyban is szerepelt, transzneműként elsőként. Akinek ez nem elég, örüljön a Vogue, illetve a Harper's Bazaar címlapjain tett kirándulásainak, ma már, 57 évesen aligha jelenik meg róla fotósorozat.

8. Roberta Close

Roberta Close valószínűleg a legismertebb brazil transznemű, neki is járt egy Playboy-címlap. Luiz Roberto Gambine Moreira néven született, tizenhét éves kora óta modellkedik, jelenleg 47 éves. Átoperáltatta magát, és állítja, megvolt neki Eddie Murphy, George Clooney és Robert De Niro is.

9. Florencia de la V

A korábban kicsit hosszabb, Florencia de la Vega néven ismert, 37 éves argentin nő színészettel, korábban magazinszerkesztéssel foglalkozott. Roberto Carlos Trinidad néven anyakönyvezték. Sorozatszínésznőként ismerte meg élete szerelmét, egy fogorvost, azóta is házasok.

10. Claudia Charriez

Claudia Charriez karrierje is a Topmodell leszek című műsorban indult, ott karolta fel Janice Dickinson, egykori topmodell. A rövidesen 30 éves modell szerepelt is a Janice Dickinson Modelling Agency című realityben, azóta is kap felkéréseket.

És akkor szavazzon!

Ha nemcsak a cikkünkben szereplő nők érdeklik, hanem a

Ki?

 • 828
  Andrej Pejic
 • 751
  Jenna Talackova
 • 514
  Roberta Close
 • 494
  Isis King
 • 412
  Claudia Charriez
 • 374
  Frida Kahlo
 • 323
  Lady Gaga
 • 177
  Lea T
 • 109
  Caroline "Tula" Cossey
 • 105
  Florencia de la V

transzneműség is általában, még mindig nem késő elolvasni egy magyar transznemű, Dávid történetét, akinél fordított irányú volt a folyamat. Ő már túl van a nemátalakító műtéten, amiről a hasonló helyzetben lévő magyar tinédzserek többsége csak álmodhat.

A bal oldali boxban pedig szavazzanak az önöknek legjobban tetsző másként-nőre.