Nicole Scherzinger és Lewis Hamilton életében a leggyakrabban elhangzott szavak a karrierépítés és a gyerekvállalás voltak. A 2008 óta hullámvasútként robogó kapcsolatuk úgy tűnik, leáldozóban van. Ráadásul Hamilton épp most váltott csapatot a Forma-1-ben is, így gyanítható, hogy magánéletében is nagy változásokra készül.

Lewis Hamiltonnál celebebb sportolót keveset találni. Már azzal sporttörténelmet írt, hogy első színesbőrű pilótaként megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot 2008-ban. Ezzel egy csapásra celeb lett a pofátlanul fiatal brit srácból, és persze elkezdtek rá nyomulni a csajok. Hamilton hamar nagy halat fogott ki a nőtengerből: a Pussycat Dolls frontemberét (azaz az egyetlent, aki tudott énekelni), a hét évvel idősebb Nicole Scherzingert sikerült összeszednie. Az álombélinek indult románc aztán különös fordulatokat véve befuccsolt idén, legalábbis erre utalnak a legújabb hírek.

Pole pozíció Scherzingernél

Hamilton hirtelen lett celeb, ezért ahogy ilyenkor szokás, fűvelfával összeboronálták a fiatal tehetséget. 2007-ben Naomi Campbellel volt jól el egy bulin, ezért a lapok rögtön szexet vizionáltak. Volt még egy rövid kapcsolata Jodia Ma nevű barátnőjével, és a szakításuk után, 2008-ban már felmerült a randipartnerek között Danii Minogue, egy Cemre Mirel nevű szépségkirálynő és maga Scherzinger is. Vele egy MTV-díjátadón ismerkedett meg még előző évben.

2008-ban lassan hivatalossá vált, hogy egy párt alkotnak, de hamar jött a hír, hogy szünetel a kapcsolatuk. Már akkor a karrierépítés volt az indok. Aztán a szünetelés véget ért, és a pár összeköltözött, sőt még a gyerekvállalás is szóba került köztük.

Szakítástól eljegyzésig

2009-ben folytatódott Scherzinger szófosása csodás kapcsolatukról: májusban már a tervezett eljegyzésről beszélt. Ezután még csak meglebegtették a lapok az esetleges szakítást, ami aztán 2010 elején valósággá vált. Az ok a már korábban is felmerült karrierépítés volt. Másfél hónapig bírták egymás nélkül, sőt egyből előjött az eljegyzés-házasság vonal is. Ezt persze halasztgatták, amíg lehetett, de 2011 őszén végre tényleg összejött az eljegyzés.

Októberben bekövetkezett a szakítás, merthogy az nem működött, hogy mindketten dolgoznak, egymásra pedig nem szánnak időt (bár az is közrejátszhatott, hogy Hamilton nem akar gyereket). A pilóta a 2011-es versenyszezon vége után hadjáratot indított excsaja visszaszerzéséért, és úgy tűnt, februárban beért a dolog. Érdekes módon Scherzinger megint nyilvánosan gyerekeket követelt Hamiltontól, mire megint jöttek a hírek, hogy nem megy a dolog, Scherzinger pedig Chris Brown szájában kötött ki.

Miért nem működik a dolog?

Ráadásul a magánéleti változásokkal egy időben olyasmit is meglépett Hamilton, amit legfanatikusabb rajongói mély megvetéssel fogadtak: otthagyja Forma-1-es csapatát, a McLarent és a konkurens Mercedeshez igazol a következő szezonra. A versenyeket nem követő olvasóinknak annyit hozzátennénk ehhez, hogy Hamilton 2007 óta versenyzett a McLarennél, ahol világbajnok és ezüstérmes is lett. Ráadásul némi képzelőerővel azt is lehet állítani, hogy Hamilton golyózta ki a sokszoros világbajnok Michael Schumachert az istállótól.

Hamilton évek óta stabilan messze van a világbajnoki dobogótól, amit akár viharos párkapcsolatának is be lehet tudni. Egy profi pilótának kell a fix mentális háttér, és Scherzinger nem igazán alkalmas partner erre a célra. A pár céljai és életmódja is annyira különböző (a Forma-1 pilótái több tízezer kilométert utaznak évente, míg az énekesnő Los Angelesben él és doglozik), hogy ez egyrészt összeegyeztethetetlen, másrészt pedig a Scherzinger által 34 évesen jogosan óhajtott családalapításnak sem kedvez. Szavazzon, miért nem működik köztük a kémia!