Ha a híres filmekről, és az azokban szereplő sztriptízjelenetekről van szó, szinte mindnekinek Demi Moore, vagy a Flashdance-ben szereplő Jennifer Beals jut eszébe. Rajtuk kívül még számos színésznő mutatta meg bájait filmekben, a legtöbbször Salma Hayek. Nem véletlenül. alábbi összeállításunkban a top 15 filmes sztriptíz, vagy erotikus táncjelenetet nézheti meg.

Jennifer Beals - Flashdance (1983)

Jennifer Beals szinte kizárólag a Flashdance című talán valamilyen szinten kultfilmnek is nevezhető Flashdance-beli alakítása miatt ismert, és azon belül is az erotikus és vizes táncjelenete miatt.

Teri Hatcher - Tango és Cash (1989)

Teri Hatcher a Szuperman sorozaton és a született feleégeken kívül is letett valamit az asztalra, leginkább egy mai szemmel inkább nevetséges, mint erotikus előadást a Tango és Cash-ben Sylvester Stallone és Kurt Russel oldalán. Az ezüst bikinin kívül talán a dobolós rész a legcsodásabb az alábbi jelenetben.

Halle Berry - Az utolsó cserkész (1991)

Bruce Willis egyik legsimertebb filmjében Halle Berry jelenete rövid, és nehezen látható, de egy erős csípőmozgás, és egy bimbótapaszos mell talán sokaknak elég már az izgalomhoz, főleg ha Halle Berry-ről van szó, aki egyébként harmadik esküvőjére készül.

Demi Moore - Sztriptíz (1996)

Talán mindenidők legismertebb filmes sztriptízjelenete Demi Moore-é, a Sztriptíz című filmből. A jelenetsor, amit a világon szinte mindenki ismer, még tizenhat év után sem tűnik nevetségesnek. Demi Moore pedig – amilyen jól konzerválták – ma is ugyanúgy elő tudná adni az alábbi vetkőzést.

Jamie Lee Curtis - Két tűz között (1994)

Az Obamát támogató Jamie Lee Curtis Arnold Schwarzeneggernek előadott erotikusnak szánt sztriptíz-szerű tánca nagyon megosztó tud lenni. Azt mi is elismerjük, hogy a filmben hibátlan alakja van, de ahhoz képest, hogy 1994-ben még "csak" 36 éves volt, már akkor is egy érett nagymammának tűnt, ami így az összes szexi gondolatot kiűzi az ember fejéből.

Salma Hayek először - Alkonyattól pirkadatig (1996)

Az űrhajósnak, nem pedig táncosnőnek vágyó Salma Hayek háromszor is szerepel összeállításunkban. Úgy néz ki, a rendezők egyik kedvenc sztripper karakterévé nőtte ki magát a színésznő, mert Tarantino Alkonyattól pirkadatig című horrorfilmjében alakított vámpír-táncosnő alakítása után sorra kapta a hasonló felkéréseket.

Salma Hayek másodszor - Dogma (1999)

A Dogmában már nem a végzet asszonyához hasonló nőként vonaglik, hanem copfos, szemüveges cukiságként, de a pasik még így is megőrülnek tőle.

Salma Hayek harmadszor - Americano (2011)

Hayek-et kérték fel az Americano című francia drámában szereplő sztripper és prosti szerepére is.

Natalie Portman - Közelebb (2004)

Natalie Portman szűzlányos külseje ellenére is tökéletesen alakítja a sztriptízbárban dolgozó táncoslányt. Most megnézheti a Clive Owen-nek pucsító, rózsaszín parókás, vetkőző Portmant, aki nemrég lett szőke.

Jessica Alba - Sin City (2005)

Túl sok elviselhetetlenül szexi rész nincsen a Sin City Jessica Alba-féle táncos jelenetében, hacsak nem maga Jessica Alba, aki egy olyan táncost alakít, aki egy sorozatgyilkos elől bújkál.

Lindsay Lohan - Tudom ki ölt meg (2007)

Lindsay Lohan az egyik nagyon nem sikeres filmjében pörög egy kicsit a rúdon, és talán pont emiatt lehetett megmenteni az amúgy nem túl sikeres thrillert. Viszont ha a folyamatosan börtönnel kacérkodó Lohan esetleg tényleg tönkremenne anyagilag, nem kell sokáig keresgélnie, mert a rúdnál pucsítani azt tud.

Rose McGowan - Grindhouse (2007)

Robert Rodriguez Grindhouse című filmjében is van pár emlékezetes jelenet, főleg Rose McGowan alakítása a rúd körül. A filmben később zombik tépik le a lábát, aminek a helyére egy géppuskát tesznek. Mi ez, ha nem szexi?

Eva Amurri - Kaliforgia (2009)

Susan Sarandon lánya David Duchovny-nak adott tánca mindenkit heves szívdobogásra késztet, talán még a teljesen hetero nőket is. Eva Amurri nem egy olyan babaarcú szépség, mint Jessica Alba, de óriási kisugárzás van, ami alattt nem csak a csodás melleire gondolunk.

Jessica Biel - Powder Blue (2009)

Jessica Biel a nagyközönség számára leginkább a Hetedik mennyország című rettenet sorozatból lehet ismerős, vagy mint Justin Timberlake újdonsült felesége. Természetesen neki is van egy emlékezetes erotikus alakítása a Powder Blue című drámában, ahol nem csak vonaglik a rúd körül, de még forró viasszal is locsolja magát.

Olivia Wilde - Butter (2011)

A végére hagytuk a pinájával gondolkodó Olivia Wilde, vagyis Dr. House Tizenhármasának sztriptízjelenetét a Butter című filmben, amiben egy másik nővel is smárol, ha lenne elég egy szimpla vetkőzés.