Nincs egy hónapunk az állítólagos világvégéig, ami ha nem is most, de hamarosan tényleg bekövetkezhet, mert ha a celebek továbbra is csak fiúknak adnak életet, 1-2 évtized múlva nem lesz aki szüljön.

Közeleg 2012. december 21-e, amikor a maja kalendárium szerint el fog jönni a világ vége. Ha mindez nem is igaz, attól még reménykedhetünk benne, hogy bekövetkezik a közeljövőben a scifibe illő esemény, ugyanis kiderült, hogy a legtöbb magyar celeb fiúgyermeket vár, vagy fiút szült. Márpedig ha csak fiúk születnek, nehéz lesz szaporodni, és a végén félő: eltűnik az emberiség.

Boys, boys, boys

Dombovári Vanda sokáig titkolta terhességét, de októberben megszülte gyermekét, aki természetesen fiú, és a Gergő nevet kapta. Csifó Dorina pedig szintén októberben, és szintén fiút szült. Nem olyan régen tudtuk meg azt is, hogy Csisztu Zsuzsán kívül Ördög Nóra is gyereket vár, bár az ő esetükben még nem derült ki, hogy milyen nemű lesz a születendő utód. Azt viszont már tudjuk, hogy a Való Világ 5-ből megismert ügyvédnő, Dadi Eszter szintén fiúval terhes, ugyanúgy, mint Balogh Edina, aki a Hot! magazinnak árulta el az ultrahangos vizsgálatok eredményét. A Barátok köztből ismert celebritás születendő gyereke 90%-os biztonsággal fiú, és mi már nem is csodálkozunk a hír hallatán.

Peller Mariann is hamarosan szülni fog, és nem fogják kitalálni, de ő is fiút vár. Peller és férje egyelőre tobzódnak a fiúneveket illetően, mert nem tudják eldönteni, hogy az Aladár, Gordon, Hugó, Máté, Kristóf vagy a Szilveszter közül melyik lenne a jobb. Javasoljuk az összeset egyszerre.

Ha a pár hónapon belüli születéseken kívül a többi idei megszületett gyereket is figyelembe vesszük, a fiúk akkor is erős többségben vannak. A főváros V. kerületi polgármeseterének, Rogán Antalnak januárban született fia, ugyanabban a hónapban Völgyesi Gabi is fiút szült. Februárban adott életet egy fiúnak Szorcsik H. Viktória, márciusban őt követte Gryllus Dorka, aztán áprilisban Tihanyi Tóth Csabának is fia született, mint ahogy Száraz Dénesnek is.

Czutor Zoltán májusban négyszeresen apa lett és természetesen neki is fia született, nyáron pedig az Éden Hotelből ismert Járvás Levente, illetve a sportriporter Szántó Dávid is (újra) fiús apuka lett. Akadnak természetesen kakukktojások is, akik a trenddel ellentétben lányutódot hoztak a világra. Ilyen renitens volt Nkuya Sonja, Schell Judit, Dobó Kata és Héder Barna felesége.

Három éve is több volt a fiú

A KSH legutóbbi olyan statisztikája, amiben figyelembe vették, hogy a születendő gyerekek közül mennyi volt fiú és mennyi lány, 2009-ben készült. Ebből kiderül, hogy már három évvel ezelőtt is több fiú született, mint lány, ugyanis 2009-ben 49 565 fiú és 46 877 lány született Magyarországon.

Külföldön is

A külföldi celebek közül is szinte mindenki terhes, de hogy követik-e a fiúszülő trendet, még nem tudni. Annyi biztos, hogy Adele októberben fiút szült, de hogy a terhességének nagyon örülő Shakira mikor és milyen nemű gyereknek ad majd életet, azt még nem tudni. Novemberben derült ki, hogy Sienna Miller is tényleg terhes, de több információt róla sem tudunk. Terhességgel gyanúsították meg viszont Beyonce-t, a kanadai énekesnőt Avril Lavigne-t, és Penelope Cruz-ról is azt pletykálták, hogy megint gyereket vár, de azóta nincs róla hír. Az viszont biztos, hogy Jessica Simpson pár hónap múlva megint szülni fog, pedig most sikerült újra lefogynia. A legújabb hírek szerint pedig az angol királyi család is újabb taggal gyarapodhat, mert egyre többen pletykálnak arról, hogy Katalin hercegné is gyereket vár.