A műsorvezető a hétfői Mokkában coming outolt: ő valójában egy kedves, szerethető ember, ennek ellenére pikírtnek, kötekedőnek tartják a nézők. Vajon miért? Összegyűjtöttünk néhány példát.

Az egyszeri néző félreismeri Kárász Róbertet. Ő valójában nem is olyan, mint amilyennek sokan látják, derült ki a hétfő reggeli Mokka adásából. A műsor meghívott vendége Soma volt az új hajával és a változásokkal: Spitzer főzzél-és-dugjál Gyöngyi elmondta, kicsit elege van már abból, hogy olyan tulajdonságokkal ruházzák fel, amiknek gyakran pont az ellenkezője jellemző rá. Kárász szerint viszont az életben pont ez a csodálatos.

"Rólam is olyan dolgokat feltételeznek, amik egyébként köszönőviszonyban sincsenek azzal, amilyen egyébként  vagyok. És ez a ráismerés az emberek részéről olyan jó érzés, amikor azt mondják: Robi, én nem is gondoltam, hogy te egy ennyire kedves, szerethető ember vagy."

A coming outra műsorvezető-társa, Tatár Csilla először csak egy szemöldökfelhúzással reagált, majd miután elért hozzá a stáb reakciója, kipukkadt belőle a röhögés. A saját magát pikírt, udvariasan szemtelenkedő, de hiteles műsorvezetőnek tartó 43 éves Kárász ugyanis az elmúlt időszakban nemcsak a nézőknél és az interjúalanyoknál, de még nála is kiverte a biztosítékot. Az egyik élő adásban azzal poénkodott, hogy Tatár többet ivott a kelleténél egy buliban. Göncziné rendesen a mellére szívta a dolgot, mint mondta, Kárász vicceset akart mondani, de nem gondolkodott, míg a műsorvezető azzal védekezett, Liptai Claudiához van szokva, vele folyamatosan ment a szurka-piszka az adások alatt.

Gáz vagy nem gáz?

Kárász Róbert 2008-ban csatlakozott a Mokka csapatához, "Nem gáz arc szerintem" – mondta róla valaki akkor a TV2 újjászületési buliján. Most összegyűjtöttünk pár okot, amiért a nézők és az interjúalanyok gáznak érezhetik Kárász egy-egy megnyilvánulását:

Dukai Regina egy augusztusi szereplésekor már a műsor elején bevallotta, jobban szerette volna, ha más ül majd vele szemben, Kárász ugyanis a nőiességébe kötött bele, nem is első alkalommal. De ott volt például Stadler József is, akivel Kárász az eltűnt olajfesménye miatt interjúzott. Mint kiderült, a mű értéke 5-10 millió forint értékű, amire a műsorvezető elképedve reagált: "Nem mondja, miért, ki csinálta, Munkácsy csinálta?"

Tahó vagy szerethető Kárász?

A nyár folyamán Alekoszt akarta ráerőszakolni arra, hogy a menyasszonykereső műsorából megismert, öngyilkosságot megkísérelt B. Anitát meglátogassa a kórházban. Amikor a Való világ 4-győztes erről úgy vélekedett (ráadául jogosan), hogy mivel a nővel már másfél éve nem találkoztak, nem gondolja, hogy épp rá van szüksége ebben a helyzetben, Kárász kijelentette: Alekosz kegyetlen. Szabó Zsófi sem a kedvencei közt tartja számon az elvált műsorvezetőt, hiába kérte ugyanis Kárászt, hogy ne firtassa a kapcsolatát Berki Krisztiánnal, amaz nem tágított. A műsorvezető a mikulást se kímélte, mivel amaz Demcsák Zsuzsa árulkodása miatt nem vitt neki semmilyen ajándékot,leöregezte, lekövérezte, később pedig megfenyegette, hogy lecsapja a gitárjával.

„Munkámból adódóan muszáj provokáljam, de olyan keretek között, amiből nem szokott sértődés lenni. Más dolog, ha olyan a vendég, aki élvezi is, ha provokálják" – nyilatkozta korábban Kárász, aki Vujity Tvrtko Kiszel-alázásával például már nem értett egyet.

A megosztó műsorvezető a Velvetnek elmondta, általában pikírtként és beszólogatósként szokták jellemezni a nézők, akik a műsor ideje alatt futó SMS-csíkon nyilvánítanak véleményt. "Pedig én csak egy jóízűt beszélgetek, vagyis próbálok mindenkivel úgy szót érteni, mint egy hétköznapi beszélgetés során. Aki ebben a szakmában dolgozik, az akkor áll legközelebb a realitáshoz, ha megpróbálja önmagát adni. Ebben persze megvan annak a kockázata is, hogy valakit nem fogadnak el, vagy nem kedvelnek, vagy csak nehezen tudják megkedvelni. Vannak, akik simulékonyak, bájosak, kedvesek, én meg próbálok olyan lenni, amilyen egyébként vagyok: alapvetően kedves, aki olykor megjegyzéseket tesz."