Hidrogénszőke rövid haját hosszú, barnára váltotta, és egy év gondolkodás után a mellét is megoperáltatta a 24 éves énekesnő. Az eredmény először megijesztette, azóta viszont már sokkal jobban érzi így magát a bőrében, azt mondja, lenyugodott. A külseje mellett a zenéje is változik, januártól pedig átmenetileg új környezetbe kerül: színházban lakik majd Győrben, ahol először próbálhatja ki magát színésznőként.

„Hogyne félnék, ki az, aki ne félne, amikor egy új városba költözik?” – felelt kérdéssel a kérdésre Tóth Gabi, miután kiderült, tart a januárban esedékes új helyzettől, amikor is színészi feladatokkal kell megbirkóznia a győri színházban. „Hál' istennek ott lesz velem a menedzser hölgy is, mert az élet nem áll meg, attól még lesznek fellépéseim, na meg senkit nem ismerek ott, még azt sem tudnám mondani, hogy vannak tapolcai ismerőseim, akiket megkérhetek, hogy vezessenek körbe. Azt tudom, hol van az ETO-stadion, de ennyi” – magyarázta hevesen. Tasnádi István Finito című darabjában Tigris Nikit, egy lecsúszott popdívát alakít majd, a szöveget már nagyrészt megtanulta, hamarosan ugyanis jönnek a próbák: decemberben már olvasópróbán vesz részt.

A premier január végén lesz, de már hetekkel a bemutató előtt Győrbe utazik, egyhuzamban biztosan ott tölt majd másfél hónapot. „Színészházban lakom majd, amit a Győri Nemzeti Színház biztosít. Egyébként nagyon kedvesek fogadtak, tartottam attól, hogy nehéz lesz beilleszkedni, mert talán más típusú emberek vagyunk. De egyszer már sikerült, amikor 16 évesen a Megasztárban indultam, szóval remélem, most is menni fog” – és ez csak töredéke a válasznak, Tóth Gabi tempósan beszél, sokat.

Illik megújulni

A szerdai interjún az utóbbi hetekhez képest ismét új külsővel jelent meg: a tervezett imidzsváltás most már állítólag teljes, az meg, hogy a zenei változás – mert ilyen is lesz – miben nyilvánul meg, rövidesen kiderül, ha piacra kerül a maxija. „Itt volt már az ideje, négyévente illik megújulni, és kell is ahhoz, hogy az ember izgalmas tudjon maradni úgy, hogy van egy évben három tehetségkutató legalább” – indult a válasz a külsejét érintő kérdésre. „Untam is a szőkét, egészségügyi problémák is voltak már vele, mert annyira nem tesz jót a hajnak, amikor négy éven át kéthetente hidrogénezik. Szerettem volna egy kicsit hosszabb hajat, ahhoz viszont kellett az, hogy más színű legyen, mert azzal a színnel sajnos nem nő meg.” Hosszú hajra már régóta vágyott, júliusban el is kezdte növeszteni, aztán a dalszerzője, Szabó Zé írt egy olyan, elektonikusabb, modernebb hangzású számot, ami hozta magával a külső változtatásokat. A barna szín egyértelmű volt, és azt mondja, nem, nem az alapján, hogy külföldön ez a trend vagy sem. A váltás a családjának is tetszett. Ideértve a nővérét,Tóth Verát is.

„Visszafogottságra törekszem, de közben próbálom megtartani az extravaganciát is, de csak annyira, ami még ízléses, nőies, amiből kiderül, hogy a kevesebb több” – hát ez a szándék. Azt mondja, a változás két éve indult el, akkor a smink erősségéből is visszavett, a ruhákból is igyekezett, de nem mindig volt rá lehetőség. „Ott volt például az X-Faktorban a Náray-ruha, arra nyilván nem mondom azt, hogy nem veszem fel, na meg fellépéseken egyébként is más a helyzet” – aztán ki is derült, hogy mitől más. Tóth Gabi vérmérséklete jóindulattal sem mondható enyhének. Inkább az a típus ő, aki ha felkapja a vizet, lecsapja a telefont. Tudjuk, tapasztalatból.

Azt mondja, folyamatosan dolgozik ezen, erős kontroll munkálkodik benne, aztán persze van, hogy a hisztiroham győz. Amikor viszont nem, akkor a feszültség gyűlik, nade ez is hasznos. „Olyankor a színpadon robbanok, és még jó is, mert pluszba bele tudom adni azt, és szerencsére általában jól működik a színpadon az, ami vagyok, és tetszik az embereknek is.” Az erős magabiztosságából egyszer csak visszavett, mert dicsérni nem igazán szokta és tudja magát, márpedig, miután a negatív tulajdonságait felsoroltattuk vele (mindjárt jönnek azok is), a pozitívakról kérdeztük. „Szerintem nem énekelek olyan rosszul” – nézett félre a sajtósára, aztán meg focista pasijára.

„Nem tudom, olyan hülyén hangzik azt mondani, hogy jó vagyok benne, de szerintem tehetséges vagyok a szakmámban” – bökte ki végül, aztán meg azt is, hogy a visszajelzések alapján tud segíteni az embereknek a zenéjével, és ez azért jó érzéssel tölti el. „Empatikus is vagyok, de annyira, hogy én a Helyszínelőkbe is bele tudom élni magam, a végén már ott tartok, ha valaki fuldoklik, hogy simán én vagyok az, és majd' megfulladok” – magyarázta, a pasija közben meg a sarokból figyelte, és elég jól szórakozott rajta. „Azért van, mert élvezi, hogy tükröt állítok magamnak” – mondta Tóth Gabi. És most akkor jöjjenek a negatív tulajdonságok.

Akartos, türelmetlen, hirtelen haragú

„Akaratos vagyok, mindent most rögtön szeretnék, és mindig úgy, ahogy én akarom” – magyarázta. Türelmetlen, hirtelen haragú, és időnként be is hisztizik, ha nem úgy van valami, ahogy ő tervezte. Akaratosságából fakad az is, magyarázta, hogy el szeretné nyerni mindenki szeretetét, és bár elfogadni nem tudja, lenyomja magában, hogy bárhogy is törekszik erre, úgysem fog menni soha. „Örök küzdelem ez, de szerintem hazudik az, aki azt mondja ebben a szakmában, hogy őt már tényleg nem érdekli, hogy ki, mit, hogyan gondol. Együtt lehet élni ezzel, de elfogadni nem. Olyan, mint a bulvársajtó, azzal is együtt kell élni, pedig mindig lesz olyan, amikor olyat írnak rólad, ami nem te vagy. Ráadásul óriási az igazságérzetem, akkora, hogyha felrobbantanának, egy egész város robbanna vele.”

A hisztijét egyébként jól kezeli a pasija, vagy ott hagyja, hogy őrjöngjön magának, vagy elviszi sétálni a kutyájukat. A kiborulásaival vagy őszinteségi rohamaival naponta bánt meg embereket, annak ellenére is, hogy utána bocsánatot kér. „Az a baj, hogy úgy kérek bocsánatot, hogy nem érzik annak, mert pont elég nehéz kimondani, közben már nem tudok a hangsúlyomra is figyelni, hogy szép legyen. Embertelen egoharcok vannak bennem” – mondta az énekesnő, aki most mégis úgy érzi, a belső békére törekvés valahogy jobban megy, mint eddig.

Köszönhető ez talán a hajának is, amivel valahogy jobban érzi magát, mint az eddigiekkel, bár a szőkére azt mondta, az fix pont, ha valami nem jól sikerül, ahhoz mindig vissza tud nyúlni. „Nagyon szeretem a barnát, bár először elég fura volt, mert valahogy este lett kész, és másnap reggel, amikor belenéztem felkelés után a tükörbe, kicsit sokkolt a látvány.” A belső – legalábbis részleges – békéhez az is hozzájárult, hogy a korábbi copfos-tornacipős lány nőként is rendben érzi magát, amióta visszakapta a mellét. Vagyis inkább újat kapott.

Elrontották, és elrontotta magát

„Nagyjából ugyanilyen cicijeim voltak, mielőtt lefogytam. De aztán összement. Ráadásul, miután csak jojózva tudtam leadni a 14 kiló felesleget, ami a Megasztár után felszaladt az életmódváltozás miatt, a bőröm is megsínylette a fogyást, a hasam viszont legalább visszament, és nem kellett plasztikázni. A mellemen viszont voltak változások, amik 24 éves létemre nagyon zavartak. Az volt a cél, hogy egy nagyon konszolidált, arányos implantátumot kapjak, és nem az, hogy a saját testemet ne lássam a melleimtől, ha lenézek. Nem akartam két lábon járó mell lenni.”

Egy évig rágta magát, vajon mit szól majd a közönsége, hogy megműtteti magát, de aztán meggyőzték, ha ő jól érzi magát, ez kifelé is látszani fog. Azt is mondták neki, hogy aki nem kedveli, az akkor sem fogja, ha megment egy afrikai falut. „Mondhatjuk azt, hogy az utóbbi évek eredményeképpen, a nagy útkeresésemben, a lelki megzuhanásaim és egészségügyigondjaim után szép lassan visszataláltam ahhoz a Gabihoz, aki a Megasztár előtt voltam., merthogy a műsor során elrontottak, és én is elrontottam magamat, amikor őszintén hisztiztem a kamerába."

"Mostanában sokszor gondolkodom a múlton, de csak pozitív értelemben, és sok mindenben segít is, például abban, hogy megmaradhassak az, aki vagyok. De persze még nagyon sok mindent kell tanulnom, mert hát, ugye, már beszéltem a negatív tulajdonságaimról, ezeken nagyon dolgozom.” És nagyon dolgozik azon is, hogy egyre feljebb jusson a magyar popzenében, aminek a 2004-es Megasztár 2 óta része. „Olyan szeretnék lenni, mint Ákos nőben, aki egy valódi ikon. Akkor tart nagykoncertet, amikor épp szeretne, és azon kívül is úgy és annyit koncertezik, amennyi jólesik neki.”