Az énekesnő új esélyként éli meg A Nagy Duettet, mert eddig még nem volt lehetősége megmutatni a közönségnek, hogy milyen ember. A műsorral járó próbák miatt alig jut ideje új lemezére, a stúdiófelvételt például olykor hajnalban bonyolítja le.

„Nagy megtiszteltetés nekem ez a felkérés, és egyúttal egy óriási lehetőség is, hogy új szerepben próbálhatom ki magamat” – magyarázta a Velvetnek a Fugessszal is dolgozó Király Linda, és mielőtt tévesen azt hinnék, hollywoodi produkcióban főszerepet, jelezzük: A Nagy Duett című műsorról beszélt, aminek második szériája február 10-én indul a SuperTV2-n. A 29 éves énekesnő a profik között kapott helyett, amatőr párja pedig Szabó Győző lett. A drogos múltjával sokat haknizó színésszel tíz évvel ezelőtt, a Szerelem az utolsó vérig felvételén már találkozott, így nem teljesen ismeretlenek egymás számára.

Szabó Győzőnek dögös hangja van

Király Linda szerint hatalmas előnyt jelent számára, hogy duettpárja színész, mert hát így mégiscsak megvan a képessége arra, hogy beleélje magát a dalba. „Az átélés az egyik legfontosabb dolog az éneklésnél, és szerintem ő épp ezért meg tudja majd érteni, hogy pontosan mit szeretnék kihozni a dalból. Azon kívül pedig már megvoltak ez első énekórák, és azt kell mondjam, nagyon pozitívan csalódtam. Nem tudtam, hogy mire számíthatok, de szerencsére Győzőnek nagyon kellemes, dögös férfihangja van, és jól is használja” – méltatta duettpartnerét.

Az összhangot az első próbákon megtalálták, így a folyton jojózó Király Linda szerint zökkenőmentes lesz az együttdolgozás. „Szerintem jót teszünk majd egymásnak. Én izgulós típus vagyok, ha a színpadról van szó, de Győző megígérte, hogy nyugtat engem. Én meg a másik oldalon biztatom őt hangilag, amennyire csak bírom” – mondta, majd hozzátette, rengeteg időt visz el a bevállalt feladat, de ő mindent nagyon komolyan vesz. „Végignéztem az előző szériát, hogy lássam, hogyan működtek a dolgok, szóval abszolúte benne vagyok. Közben persze kell időt hagyni a saját zenékre is, ami így nem olyan egyszerű, de valahogy megoldom.”

Új kezdet

A valahogy megoldás meg azt jelenti, hogy olykor hajnalban megy felénekelni a dalt a stúdióba, mert akkor van ideje. „Az új zenéket a műsorral egyidőben tervezem bemutatni, így elég nagy őrület lesz az elkövetkező pár hét” – magyarázta, aztán meg azt, hogy a vőlegénye megérti, milyen fontos neki a zene, ezért nem hisztizik, amiért kevesebb idejük jut egymásra. Na meg amúgy is, amíg ingázott Amerika és Budapest között, addig előfordult, hogy 3-4 hónapig egyáltalán nem is találkoztak.

Király Lindáról a tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál óta egyre többet hallani, de azt ő maga sem tudja, hogy ez minek köszönhető. „Igazából semmi sem változott, azt teszem, amit eddig is: a szívemet-lelkemet belerakom a zenébe, és vagy megértik az emberek, vagy nem. Azért is tartom ezt nagy lehetőségnek, mert így van a közönségnek alkalma arra, hogy egy picit jobban megismerjen engem, mint embert. Ezt az oldalamat eddig nem tudtam megmutatni, mert előkerültem 16 évesen a Szerelem az utolsó vériggel, aztán jött a Big Brother, és itthon egy kicsit eltűntem, mert aláírtam egy lemezszerződést Amerikában. Így aztán ez egy új kezdet is számomra.”