Péntek este tartották a International Lingerie modellverseny elődöntőjét egy budapesti szórakozóhelyen. A Lingerie modellverseny más volt, mint a többi trash: egy olyan szépségverseny ez, aminek mintha minden szereplője direkt szeretné megalázni, és lábon lőni magát. Ez pedig már egyáltalán nem szórakoztató, nincs kedvünk röhögni, mert sajnos borzasztóan szánalmas.

Kezdetnek ott van rögtön a helyszín, a Symbol, ami úgy tűnik, görcsösen küzd azért, hogy minél többet szerepeljen a neve, ezért sorra szervezik oda a különböző szarabbnál szarabb eseményeket. Úgy ráadásul, hogy a helyszín felső bulirésze, mint ezúttal is kiderült, tök alkalmatlan arra, hogy például szépségversenyt tartsanak ott, mert egyszerűen kicsi.  A középen elhelyezett bár miatt mindenhol torlódnak az emberek, már akkor is viszonylag nehéz közlekedni, ha csak húszan jelennek meg, márpedig az elmúlt hetekben volt példa ilyen sajtónyilvános rendezvényre. Ráadásul csak egy vécé van, ami előtt a férfiak is kénytelen sorban állni.

Aztán ott vannak a szervezők. Azért is volt borzasztóan kellemetlen részt venni a Lingerie modellversenyen, mert sikerült tökéletesen kizárni róla a közönséget, azt a véletlenül odakóválygott néhány szerencsétlent is. A kábé kétórás verseny végén valószínűleg egyedül a műsorvezető és szervező Végvári Tibor nem érezte szörnyen magát, ugyanis sikerült oda eljutnia, hogy az eredményhirdetés előtti tombolán már kizárólag egyetlen asztalnak magyarázott, ahol a legkedvesebb ismerősei ültek, és egyetlen zsűritaggal vicceskedett, Giannival, akivel láthatóan haverok. Olyan kevesen voltak egyébként, hogy az orrvérzésig elnyújtott tombolán volt, hogy egy nő kétszer nyert, és a dj egyik barátja is elhozott valamit.

Ismerik az érzést?

Ha valaki nem értené, hogy miért olyan kínosan nyomasztó a trafikmutyi, az utóbbi hetek szépségversenyein megtapasztalhatta, miről van szó, csak kicsiben és persze sokkal bugyutábban. Itt sertepertélt például megint Müller Attila, aki többször bebizonyította már, hogy semmilyen rendezvény nem lehet elég rossz neki. Az egykori V-teches énekes, Kefir viszont mintha csak mostanában csúszott volna ide. Ismerik az érzést, amikor egy fellépés annyira kínos, hogy mi magunk is beleborzongunk? A legutóbbi Kefir-fellépés pont olyan volt, és azt gondoltuk, hogy ilyen égés után nem vállalna el még egy eseményt, amiről ordít, hogy legalább akkora buktával kecsegtet. Unott fejek, sorra bedőlt közönségénekeltetési kísérletek, bennfentes viccelődések.

Kefiren viszont még csak horzsolásokat sem hagyott a dolog, és bevállalta a péntek esti rendezvényt is, és ha lehet, még rosszabbul jött ki belőle, mint legutóbb. Nyilván senki nem volt kíváncsi rá, és az az öt-hat szám, amit elénekelt, csak arra volt jó, hogy elszivárogjanak az emberek a színpad és a pult környékéről. Az énekes viszont ahelyett, hogy elfogadta volna, hogy itt megint mindenki leszarja, mintha direkt kínozta volna magát azzal, hogy megpróbálkozott a közönségénekeltetéssel. Amikor lejött az színpadról, az első ember rögtön eltolta a mikrofonját, de aztán talált magának egy régi megasztárost, Bartók Krisztiánt, és felrángatta magához a színpadra, hogy énekeljenek együtt. Bartók viszont a szöveget nem tudta valami jól, aztán sípolás, kikapcsolódó mikrofonok, majd teljes széthullás.

Túllőttem a célon

A péntek esti rendezvény egyébként csak az elődöntő volt, ahol huszonkilenc lányból választották ki a huszonnégy továbbjutót, szóval majdnem mindenkit továbblöktek. A versenyzők között találkoztunk viszont Korpics Adával, az Aranypart egykori szereplőjével, akiről az elmúlt kábé két évben semmit nem lehetett hallani. Ahogy a Velvetnek elmondta, nagyon megváltozott azóta, és szerinte sokkal jobb irányba. "Őszinte leszek, nem igazán vagyok rá büszke. Túllőttem a célon" –válaszolta, amikor arról kérdeztük, hogyan gondol vissza arra az időszakra. Most egyébként főiskolára jár, bár passzív féléven van, és egy rádiónál dolgozik műsorvezetőként péntek esténként. Az Aranypart után kipattant kisebb escortozási balhéról viszont nem akart mondani semmit. "A magánéletem egyébként is tabu, összevissza beszélnek rólam."

Összetalálkoztunk a magyar szépségversenyzés egyik nagy veteránjával, a huszonkét éves Tikos Kittyvel is, aki a Miss Fit megnyerése után kijelentette, hogy nem indul több versenyen. Most viszont, hogy elnézte a csajokat, azt mondta, hogy lehet, hogy egy-egy eseményre még elmegy. "Mindig lehet nagyobb és nagyobb versenyekre menni" – magyarázta a Velvetnek. Ezen a válogatón viszont nem indult volna el, mert nem elég magas hozzá. "Ez inkább egy modellverseny, én pedig sportos, fitmodell kategória vagyok. Ide én túl izmos lennék." Mint kiderült, látásból mindenkit ismer a mezőnyből, de az egyik legjobb barátnője is éppen itt versenyzett. A csajok szerinte csinosak, de akadt egy-két merész jelentkező, aki "eltévesztette a házszámot".

Végvári Tibor mellett a másik műsorvezető Szunai Linda volt, akinek viszont az elmondása szerint egyáltalán nem hiányzik a versenyzés. "Én ezt tíz évig csináltam, nagyon szépen fel volt építve az életemben. Az aljáról kezdtem kicsi lányként, és egyre nagyobb versenyekre mentem. Így jutottam a csúcsra" – nyilatkozta a Velvetnek. Modellmunkái ugyan vannak még, de most a műsorvezetés és a riportermunka került előtérbe nála. Szunai többször került a hírekbe a súlyingadozásával. Ahogy a Velvetnek elmondta, eléggé hajlamos a hízásra, de sikerült lefogynia. "Jön a bikiniszezon, csináltam tisztítókúrát, figyelek az étkezésre, és nagyon sokat sportolok. Ebben a pillanatban nagyon jól érzem magamat a bőrömben" – olvashatják egy szépségkirálynő szavait.

Mi értelme volt?

Semmi nem állna távolabb tőlünk, minthogy tanulságokkal fárasszuk az olvasóinkat, elvégre bírjuk a trasht, a béna rendezvényeket, és persze a bulvárt. Az International Lingerie Model Search-öt, és a szépségverseny-szervezői kollektívát elnézve mégis fel kell tennünk az örök kérdést: mi értelme volt? Megint összegyűjtötték a haverokat, akik aztán hülyét is csináltak magukból. Olyan versenyt szerveztek, amire nem sikerült embereket csábítani, akik meg mégis idekeveredtek, ki voltak zárva a buliból. A Kefir mellett fellépő Magyar Klasszikus Cirkusz előadása is olyan volt, mintha előző este alakult volna a csoport, hogy felférjen a színpadra egy-két távolabbi ismerős is. De a lényeg, hogy legalább volt egy rakás támogató, aki belefektette a pénzét.