Ma is egy csokorba szedtük a legfontosabb és legfrissebb információkat hazánk hírességeiről.

Zalatnay Sarolta

Baleset szenvedett otthonában Zalatnay Sarolta. Az énekesnő elcsúszott a kövön, amikor a kutyája után sietett. Bár nem tört el semmije, időbe telik, mire felépül.

„Olyan vagyok, mint anyukám volt még 80 évesen is: mindig sietek, akkor is, ha nem kell. Néhány napja a Panna nevű vizslám után szaladtam, és megcsúsztam a kövön. Hogy úgy mondjam: popsival előbb értem a földre, mint kellett volna” – mesélte a Borsnak az énekesnő, aki az eséskor belényilalló fájdalmat áramütéshez hasonlította. Zalatnay Cininek három évvel ezelőtt is volt egy balesete: akkor egy esés következtében hat bordája tört el. Mostani fájdalmára fájdalomcsillapítót szed és orvosa tanácsára fújógyakorlatokat végez.

A Nagy Ő

Barátokat fordított egymás ellen a Bachelor – A Nagy Ő című műsorban Árpa Attila. A csütörtök esti adásban ismételten sor került egy rózsaceremóniára, ám az nem a megszokott módon zajlott. A producer arra kérte az utolsó virág után epekedő Mettát és Bogit, hogy döntsék el ők egymás között, ki juthat tovább a társkereső realityben. Árpa – a lányok fájdalmát látva – úgy döntött, végül ő küldi haza valamelyikőjüket.

„Most, hogy láttam, mennyire szeretitek egymást, nem adhattam nektek a döntést” – mondta Árpa, aki az utolsó rózsát végül Boginak adta. A fiatal nő nem tudta visszatartani a könnyeit.

Árpa Attila szívéért már csak négyen küzdenek: Bogi, Natali, Mimi és Timi.

Damu Roland

Nehezen, de lezárult Damu Roland hagyatéki tárgyalása. A tavaly december 27-én, mindössze 47 évesen, koronavírusban elhunyt színész szinte csak adósságot hagyott maga után: lánya, a 7 éves Maja mindösszesen 10 pár zoknit, 3 alsónadrágot, egy gitárt és nyolcmillió forint adósságot örökölt. A tartozás egy része a ki nem fizetett gyerektartási összegből adódik össze. A Jóban Rosszban néhai színészének három gyermeke született, ám a két idősebbet, Andort és Benjámint nem sikerült megtalálni.

„Majának négymillió forintnyi gyerektartással tartozott Roland, ezt is megörökölte, valamint egy nagyobb, három és félmillió forintnyi kölcsönt is, ami miatt Roland egykori párja indított polgári peres eljárást. Erről csak annyit tudok, hogy Roland korábban több részletben kért pénzt a hölgytől, aki sikertelenül próbálta polgári peres úton visszaszerezni az összegeket. (...) Több százezer forintra rúg ezeknek a kölcsönöknek az értéke, de kérdem én, hogy lehetséges, hogy megkapta? Ez mélységesen felháborít, különösen úgy, hogy Maja árvaellátást is csak méltányossági alapon kap, mert az édesapjának nem volt meg a hét és fél évnyi minimum munkaviszonya. 19 ezer forint ez az összeg, ebből nem lehet gyereket nevelni! (...) Természetesen Maja nevében lemondtam az örökségről, hiszen az gyakorlatilag csak tartozásból állt. A hagyatéki eljárás során tételesen felsoroltak mindent: a listán szerepelt tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzat, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár. Ezek közül csak a gitárra tartottam igényt, emlékképpen Majácskának, aki hihetetlenül tehetséges” – magyarázta a Blikknek Damu Roland kislányának gyámja, Katalin.

Csobot Adél

Csobot Adél úgy véli, a Dancing with the Stars című showműsornak köszönhetően pozitív irányba változott a megítélése. Az énekesnőnek is feltűnt, hogy azok is megszerették, akiknek eddig egyáltalán nem volt szimpatikus; sokkal több szeretetet és támogatást kap, mint korábban.

„Azt érzékeltem az utóbbi időben, hogy nagyon sok szeretetet és támogatást kaptam, nagyon sok elismerést, ami mindenképpen jó érzéssel tölt el. Ha jobban belegondolok, az a megosztottság, ami korábban a személyemhez, a nevemhez kapcsolódott, talán már kevésbé van jelen” – mondta a Story magazinnak Csobot, akinek szavait a Life.hu idézte. Az énekesnő azt is elárulta, megmutatja-e gyermekeit a jövőben.

„Mindig próbálok kielégítő válaszokat adni a kérdéseikre. Nincs bennem távolságtartás, csak mindig próbáltam megóvni a magánéletemet, amennyire csak lehetett. Ez a jövőben is így lesz. Való igaz, amikor még picik voltak a gyerekek, előfordult, hogy szerepeltem velük a magazinokban. Azóta viszont megváltozott a hozzáállásom ehhez, próbálom a lehető legjobban megóvni őket” – szögezte le az Csobot.

Zámbó Krisztián

Szeretett nagymamáját gyászolja Zámbó Krisztián. Bár az énekes nagyszülője, a 96 éves Anna néni halálának okát egyelőre nem árulta el a családja, annyit azonban tudni lehet, hogy kedd este rohammentő vitte kórházba. A legendás énekes, Zámbó Jimmy édesanyja régóta szívbetegséggel küzdött, tavaly sztrókot is kapott, combnyaktörése után azonban nehezen állt talpra. Állapota azóta súlyosbodott, az idős asszony a kórházban halt meg. 

„Három, talán négy nappal ezelőtt hívtam őt fel és csak most kezdem megérteni, hogy mit is jelentettek az utolsó, hozzám intézett szavai. Tulajdonképpen elbúcsúzott, de én akkor elhessegettem ezt a gondolatot és megígértem neki, hogy a napokban meglátogatjuk őt Zsuzsikával. Éppen mára terveztük, hogy felugrunk... Szerdán éppen aludtam, amikor a kedvesem felébresztett és elmondta, hogy a mamájom nincs többé. Nem hittem el, tulajdonképpen még most sem...” – idézte fel a Borsnak Zámbó Krisztián, aki arról is beszélt, hol helyezik majd örök nyugalomra nagymamáját.

„Tudom, sokan felteszik most a kérdést, hogy mamájom vajon apu mellett nyugszik-e majd. Nos, azt egyelőre nem szeretném elmondani, hogy pontosan hol búcsúzunk majd el tőle, mert a családdal közösen döntjük majd el, hogy nyilvános lesz-e a temetése, de annyit mondhatok, hogy nem Csepelen lesz a nyughelye. A férje mellett szeretett volna örök békére lelni és természetesen a család teljesíti az akaratát. Mariettával már beszéltünk erről pár szót és azt kérte, hogy énekeljem majd el azt a dalt, amit aputól a legjobban szeretett. Ez pedig a Nézz le rám, ó Istenem” – árulta el Zámbó.

(Borítókép: A Nagy Ő lányai. Fotó: TV2)