Már nem kell sokat várni, hogy bejglivel és töltött káposztával tömjük tele magunkat, a karácsonyi hangulat szépen lassan belengi az otthonunkat. A hazai sztárok többsége már hetek óta ünnepi lázban ég, mi pedig megmutatjuk, ki hogyan ünnepel közülük idén.

Csonka András

Nagy családi ünneplés helyett egynapos karácsonyozásnak néz elébe Csonka András. A színész számára az ünnepek inkább a munkáról szólnak: játszani fog a színházban.

„23-án este és 25-én délután játszom. Egy napra tudok lemenni Szegedre a nővéremékhez, pedig jönnek haza az unokaöcsémék Londonból. Ezek az alkalmak, amikor találkozhatunk és megint egy nap lesz belőle” – árulta el a Ripostnak a Ding dong-slágerek megálmodója.

Horváth Éva

Rengeteg ideje elmegy utazásra, ezért a bejgli sütés már nem fér bele Horváth Évának, jóllehet az egykori szépségkirálynő idén szerette volna először elkészíteni ezt a tradicionális karácsonyi finomságot. Az egykori modell ezt az RTL Reggeli című műsorában árulta el, ahova a Maldív-szigetekről jelentkezett be. Mint mondta, az ünnepeket Magyarországon tölti.

„Karácsonyfa érkezik, az ételek, kacsasült, bejgli, máj... nem lesz időm már arra, hogy a bejglit például elkészítsem. Pedig úgy szerettem volna egyszer kipróbálni, hogy milyen egy igazi bejglit készíteni. De a kacsasült természetesen rám vár.

A halászlét megmondom őszintén, odaadtam, hogy valaki más csinálja meg”

vallotta be Horváth, aki két kisfiának, Kristófnak és Alexnek minden hazai hagyományt át szeretne adni. Az is kiderült, hogy élő fenyőt díszítenek majd.

Csuti

Nehéz időszakot tudhat maga mögött Szabó András, azaz Csuti, akit több családi veszteség is ért idén. Az üzletemberrel a nehézségeket gyermekei, Medox és Nina feledtetik, az ünnepet jóformán csak miattuk várja.

„Nem pörögtem még rá a karácsonyra, a ház külsejét már feldíszítettem, de még a belsejének és a kertnek várnia kell. Csütörtökig még forgatok, utána azonban teljes erőmmel belevetem magam a készülődésbe. A gyerekekkel írtunk levelet a Mikulásnak és a Jézuskának is, és én is már jó ideje gyűjtöttem az ötleteket az ajándékokra. (...)

Nehéz lesz az ünnepi időszak, az biztos.

Ez az első karácsonyom, amikor már egyik nagymamám sem lesz velünk. Viszont 26-án elutazunk a gyerekekkel kicsit pihenni. Ott lesz édesanyám és nevelőapám is, nagyon várom, garantáltan jól fogjuk érezni magunkat. (...) Szülőként is jó dolog várni, látni a gyerekeid szemében ezt a csillogást, örömöt, amit az ünnep okoz. Annyira jó gyerekek, rengeteg örömöt adnak nekem. Úgy gondolom, ennél többet nem is kívánhatok” – jelentette ki az üzletember a Borsnak.

Köllő Babett

Általában sok vendéget fogad a szeretet ünnepén, ezért rengeteget főz Köllő Babett. A Sztárban sztár leszek! mestere imád a konyhában tüsténkedni.

„A szentestét a lányommal és a férjemmel együtt töltjük csendben, nyugalomban, majd karácsony másnapján több barátunk, családtagunk érkezik hozzánk.

Sokan leszünk, körülbelül harmincan,

szóval bőven kell majd főznöm. Na, ezért sem szoktam senkinek szedni, ha valaki épp megéhezik és arra jár, szed magának ahányszor csak akar, nem kell még megkérdezni sem. Számomra az a legfontosabb, hogy mindenki érezze jól és otthon magát” – fogalmazott a Ripostnak a színésznő, aki nem ajándékoz nagy dolgokat szeretteinek: inkább élményekkel vagy kézzel készített meglepetésekkel készül. Mint mondta: az együtt töltött idő az, ami igazán számít.

Sáfrány Emese

Sáfrány Emese nem tagadja: rengeteget dolgozott az utóbbi időben, ezért nagyon várja, hogy szerettei körében kicsit pihenhessen. A légtornász különleges karácsony elébe néz: először ünnepel új párjával, TNT Intivel, azaz Zuber Krisztiánnal. 

„Hozzánk a télapó hozza az ajándékokat, így a karácsonyfa már egy ideje ott áll, de egyelőre még nem volt annyi szabadidőm, hogy foglalkozzak a többi teendővel. (...) Van még bőven mit csinálni, szinte minden rám szakadt. 23-ig meg sem állok, örülök, ha szenteste már végre pihenhetek” – üzente az AcNewsnak Sáfrány, akinek stúdiója hamarosan új helyre költözik, a felújítási munkálatok felügyelete is rá hárul.

(Borítókép: Köllő Babett, Csuti Fotó: Kaszás Tamás/Velvet, Kaszás Tamás/Index)