Tóth Andi néhány nappal ezelőtti bejelentése, miszerint felhagy az énekléssel, úgy hatott, mint derült égből a villámcsapás. A 24 éves énekesnő rajongóit sokkolta a dolog, de kollégái is rácsodálkoztak a döntésre.

Az X-Faktor korábbi győztese, aki jelenleg a TV2 Sztárban sztár című műsorának zsűritagjaként dolgozik, csütörtökön egy Instagram-videóban tudatta, hogy végleg felhagy az énekléssel. Mint elmondta, hosszú hónapok óta érzi a leépülését, de igazán boldog sosem volt, hiába kergette a boldogságot. Dalai nem hozták el a várt sikert, a koronavírus-járvány után ráadásul úgy látta, sokan nem értik meg a dalszövegeit, amelyek arról szóltak, hogy nincs jól.

Az énekesnő visszavonulásáról több hazai híresség is megszólalt. Egykori x-faktoros mentora, Szikora Róbert próbálja meggyőzni arról, hogy ne adja fel, de más kollégák is úgy vélik, hogy elhamarkodottan döntött. 

„Ő egy igazi művészlélek, aki most nagyon fáradt és kimerült. Én azonban azt gondolom, ha kipiheni magát, nem fogja már így gondolni” – nyilatkozta a Blikknek Szikora, akivel Csepregi Éva is egyetért. 

„Nem is értem... A csúcson abbahagyni? Nem szabad ilyet tenni, mert ez egy hosszú pálya. Persze, vannak mélypontok, de hiszem, hogy ő ebben fogja meglelni a boldogságát, ha nem előbb, akkor később. Szóval ez szerintem csak egy hirtelen felindulásból elkövetett döntés, dacból visszaszólás az életnek” – magyarázta a lapnak Csepregi, de Vujity Tvrtko is hasonlóan vélekedik

Segélykiáltás volt ez is, az is, kérdés, hogy ki hallja meg ezt...

Persze lehet mondani, hogy aki a reflektorfényben él, annak tűrnie kell »ezt« is, hogy néha magának keresi a bajt, hogy olykor túl kihívó, provokatív, meggondolatlan, stb... Most is volt olyan nagynevű közszereplő, aki egyből hisztisnek nevezte Tóth Andreát a mostani bejelentése miatt!” – utalhatott a közösségi oldalán Puzsér Róbertre Tvrtko, hozzátéve: 

„Tóth Andi hibázott, mint ahogy mindenki hibázik. Még egyszer mondom – szerintem – az ifjú hölgy istenáldotta tehetség. Kár lenne legyalulni őt, és azért is kár lenne, ha 24 évesen végleg visszavonulna a vélt vagy valós, a megélt, elgondolt és átélt sérelmei miatt!” 

Ezekről a sérelmekről és Tóth döntéséről Puzsér Róbert is kifejtette a véleményét a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

„Vajon helytállóak Tóth Andi fogalmai a boldogságról? Ilyenkor szerintem érdemes definiálni a fogalmakat, mert mást értünk alattuk. Itt van Tóth Andi, aki azt mondja, hogy még soha nem volt boldog. De honnan tudja, hogy még soha nem volt boldog, ha még soha nem volt boldog? Még nem tapasztalta a boldogságot, tudja egyáltalán, hogy mi az? Nem lehet, hogy egy olyan vonatra vár Tóth Andi, ami soha nem jön, mert még csak vágány és állomás sincs?

Nem lehet, hogy egyszerűen rosszak Tóth Andi fogalmai a boldogságról és valami olyasmit azonosít boldogságként, ami nincs?

És nem is lesz soha boldog, hanem egyszerűen ezeket az illúziókat, ezeket az ábrándokat valamiről, amit még soha nem látott, csak mások jelzik vissza. Mások Insta- és Facebook-bejegyzéseiből, meg mások nyaralási fotóiból egy olyan képzetet őrizget a fejében, hogy na, ilyen a boldogság, ha megélik, ha az úgy jó. Valójában egy hamis képet dédelget és nevelget magában, ami soha nem jön el. A boldogság valójában nem az a permanens mámor, ami az Instán zajlik. Nem több annál, minthogy elégedett vagy azzal, amire vitted vagy amid van. Az életeddel, hétköznapjaiddal. Nem akarsz többet, hanem megvagy ezzel. Ha ennél többet képzelsz el boldogságnak, akkor egy délibábot hajszolsz, amit nem érsz el soha. Ennyi a boldogság, és tudom, hogy ez nem olyan mámoros, mint az Insta-hazugságok a boldogságról” – magyarázta Puzsér, hozzátéve, hogy az a kérdés, hogy Tóth Andi a saját hangját megtalálja, mint dalszerző, vagy az ő hangjának megfelelő dalszerzőt megtalálja.

„Úgy tűnik, hogy Tóth Andi meghasonult az ő popszakmában elfoglalt helyével. Úgy tűnik, hogy itt és most kifordul a popüzletágból, mert az boldogtalanná tette őt. Ezért aztán a jövőben nem koncertezik többet és nem ad ki dalokat sem. Viszont továbbra is a TV2 Sztárban sztár című műsorának zsűritagja, tehát ugyanúgy asszisztálni fog a popszakmának, ami őt megnyomorította, vagyis beárazza a meghasonlását, életszakaszváltását. (...) Amint kiszállt a popüzletágból, rögtön helyesbített. Abban a pillanatban

elkezdett szorongani, hogy mi lesz most vele, úgyhogy gyorsan hozzáfűzte, hogy nem akar kőbe vésett ígéretet tenni,

hogy mostantól soha többé nem fog énekelni, mert ezt nem tudhatja. (...) Arról van szó, hogy most hisztizett egyet, hogy ha nem írtok nekem jobb dalokat, olyanokat, amiktől boldog leszek, akkor elmegyek örökre és nem láttok többet. És azonnal meg is bánta. Legalább ne egy nyilatkozaton belül lenne” – fejtette ki a publicista.

(Borítókép: Puzsér Róbert, Tóth Andi. Fotó: Index/Bődey János, Index/Papajcsik Péter)