Lady Gaga vitathatatlanul korunk egyik leginkább határokat feszegető popsztárja. Nincs még egy olyan előadó, aki úgy játszana a művészettel és a divattal, mint az Oscar-díjas énekes-színésznő, aki extravagáns megjelenésével – gondoljunk csak a húsruhára – és bevállalósságával számtalanszor kiverte már a biztosítékot. Talán éppen ezért is kavart hatalmas port, amikor elárulta: hiába mutatott már meg magából szinte mindent a nyilvánosságnak, szexelni nem szokott. Ráadásul másokat is erre buzdított.

A Csillag születik és A Gucci-ház című filmek színésznője akkoriban döntött a cölibátus mellett, amikor berobbant a köztudatba. Az énekes-színésznő úgy érezte, hogy a felfelé ívelő, hírnevet és dicsőséget hozó életút érdekében tartózkodnia kell a szexuális kapcsolatoktól. Elmondása szerint attól rettegett, hogy partnerei megfosztják kreativitásától. Ráadásul nem is akárhogyan: nemi úton – írja a LadBible.

„Jobban szeretem a rajongóimat, mint bármely művész, aki valaha élt. Minden pasinak, akivel valaha randiztam, és mindenki másnak, akivel jó barátságot ápoltam, a szemébe mondtam: mindig a rajongóim lesznek az első helyen az életemben. Nem igazán bízom meg senkiben, lehet, hogy soha nem is fogok. Van, hogy eléggé magányosnak érzem magam, de ez a szakmámmal jár, ráadásul megfogadtam, hogy nem pazarlom az energiám akármire. Ami a szexet illeti, eléggé babonás vagyok.

Félek attól, hogy kimeríti az energiáimat. Furcsa, de attól tartok, hogy ha lefekszem valakivel, akkor a hüvelyemen keresztül elveszi tőlem a kreativitásomat. 

Mostanság nem is igazán szexelek. Azt is lehetne mondani, hogy cölibátust fogadtam” – magyarázta 2010-ben az énekesnő, aki azóta több férfival románcba bonyolódott. 2019 decembere óta Michael Polansky üzletemberrel alkot egy párt, akit többször is az élete értelmeként emlegetett, de kapcsolatukról egyéb részleteket nem osztott meg. Például azt sem, hogy a cölibátust mostanság is tartja-e.

Nem Lady Gaga azonban az egyetlen hollywoodi híresség, aki a szexmentes élet mellett döntött. 

Andrew Garfield

Andrew Garfield a 2016-ban bemutatott történelmi dráma, a Némaság miatt rengeteg dologról lemondott. A filmben – Adam Driverhez hasonlóan – egy 17. századi jezsuita papot alakított, aki Japánba utazott, hogy megtalálja eltűnt mentorukat. 

„Egy hihetetlen spirituális élményben volt részem. Minden nap spirituális gyakorlatokat végeztem, igazi rituálékat alakítottam ki magamnak. Fél évre ráadásul cölibátust fogadtam és sokat böjtöltem, mert nekem és Adamnek amúgy is sokat kellett fogynunk a szerepeinkhez. Nagyon klassz volt! Viszont akkoriban volt néhány vad és az őrült pillanatom, amiért

egyszerre vontam meg magamtól a szexet és a finom ételeket”

 – magyarázta a színész egy podcastműsorban tavaly.

Orlando Bloom

Mielőtt 2016-ban megismerte volna mostani menyasszonyát, Katy Perryt, Orlando Bloom is az önmegtartóztatást választotta. A színész az egyik jó barátja, Laird Hamilton tanácsára vonta meg magától a szexet, mert úgy hitte, ez segíthet neki abban, hogy boldog legyen. 

„Laird azt mondta nekem, hogy ha komolyan akarom venni a következő kapcsolatomat, egy pár hónapig teljesen vonjam meg magamtól az intimitást. Be kell vallanom, hogy ez teljesen megváltoztatta a kapcsolataimat. Nagyon élveztem, ahogy ebben az időszakban viszonyultam a nőkhöz, és tudom, hogy őrülten hangzik, de előjöttek bennem a női energiák” – magyarázta Bloom, aki fél évig cölibált. Elmondása szerint ebben az időszakban felnőttfilmeket sem nézett.

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz korábban nagy szoknyavadász hírében állt. Korábban a legnagyobb titokban járt jegyben Nicole Kidmannel, s a híresztelések szerint Madonnát is az ágyába csábította, ám utóbbit nem ismerte be. Mint kiderült, az énekes-dalszerző életében is volt olyan időszak, amikor megvonta magától az intim együttléteket. Sokáig bírta: elmondása szerint három éven keresztül nem feküdt le senkivel. 

„Megfogadtam magamnak, hogy várok az esküvőig. Az életemben most nem a testiség a fontos, egy nőnek sokkal inkább a lelke és a gondolkodásmódja tud megfogni. Ez néha elijeszti őket, de elhatároztam magam” – magyarázta 2008-ban Kravitz, aki 2011-ben később már arról nyilatkozott, hogy nem teljesen tudta betartani az ígéretet, amit tett.

Mariah Carey

Amikor 2008-ban elkezdett randizni Nick Cannonnal, Mariah Carey megfogadta, hogy egészen a házasságig vár a szexszel. Saját magának tett ígéretét be is tartotta, jóllehet mégsem kellett sokáig várnia az intim együttlétekre, ugyanis hat hét járás után kimondták a boldogító igent.

„Nem arról van szó, hogy nem volt meg köztünk a kémia, de nem adtuk át magunkat a teljes intimitásnak. Nem akarom én ezt ráerőltetni senkire, de sokkal különlegesebb, ha házasságig várnak a szerelmesek” – mondta korábban a Daily Mirrornak az énekesnő. Cannonnal kötött házassága 2016-ban futott zátonyra.

(LadBible, UsWeekly)

(Borítókép: Lady Gaga. Fotó: Northfoto/ZUMA Press, Inc Javier Rojas)