Némelyek a színpadon, mások a filmvásznon, megint mások a sportpályákon bizonyítanak napról napra, kiérdemelve egy világ szeretetét: a világsztárok teljesítményét számos módon díjazzák a saját területükön, néha azonban nem várt módon döntenek meg olyan rekordokat, amelyekre senki sem számít. Összeállításunkban olyan hírességeket mutatunk, akik valamilyen kirívó eredményükkel a Guinness Rekordok könyvébe is bekerültek.

Taylor Swift

A világsztárok közül Taylor Swiftről lehetett a legutoljára azt olvasni, hogy világrekordot döntött. Mi több, az utóbbi időben nem csak egy csúcsot sikerült megugrania, ugyanis 2023-ban ő lett a legtöbbet streamelt előadó a Spotify-on, valamint a digitális albumait leggyorsabban értékesítő női előadó az Egyesült Államokban. Ezek után idén történelmet írt azzal, hogy negyedszer nyerte meg a legjobb albumnak járó Grammy-díjat, ezzel megelőzve olyan legendákat, mint Stevie Wonder és Frank Sinatra. A Grammy-n kívül összességében ő a legtöbb amerikai zenei díjat nyert előadó, és ő állt a legtöbb hétig a Billboard előadói toplistájának élén.

Jackie Chan

A színész, producer és kaszkadőrkoordinátor 2012 óta tartja a legtöbb élő színész által végrehajtott kaszkadőrmutatvány rekordját. 1972 óta több mint 100 filmben szerepelt és számos sérülést szenvedett el közben, egyebek mellett orrtörést, arccsonttörést és koponyatörést. 

A CZ12 című filmmel ő tartja a legtöbb, egy személy által egy filmben végrehajtott mutatványok rekordját is.

Snoop Dogg

A világ legnagyobb paradicsomkoktélját, amely 180 darab 1,75 literes gint, 156 darab 1 literes sárgabarack brandy-t és 28 darab 3,78 literes narancslevet tartalmazott, Snoop Dogg keverte össze 2018-ban.

Az italt később a kaliforniai BottleRock Napa Valley zenei fesztiválon osztották szét a VIP vendégek között.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence 2016-ban azzal került be a Guinness Rekordok könyvébe, hogy ő lett a legtöbb bevételt hozó női akciófilmsztár, köszönhetően az Éhezők viadala című filmsorozatnak és az X-Men franchise-nak.

Dwayne Johnson

2017 januárjában Dwayne Johnson és csapata felállította a legnagyobb rétegelt mártogatós rekordját. Egy 378 literes akváriumban készítették el, a folyamat állítólag több mint öt órát vett igénybe. A 245 kilót nyomó mártogatóst végül egy hajléktalanokat segítő szervezetnek adományozták. A hírességet és csapatát azóta megelőzte a Bush's Beans, amely 2020 januárjában egy 493 kilós mártogatóst készített. 

Johnson 2015-ben a három perc alatt lőtt legtöbb szelfi rekordját is felállította összesen 105 önmagáról lőtt képpel. Végül ebben is lepipálták: James Smith személyi edző 2018-ban 168 szelfit készített három perc alatt, jelenleg pedig Akshay Kumar indiai színész tartja a rekordot 184-gyel.

Cristiano Ronaldo

A portugál futball klasszis, Cristiano Ronaldo nemcsak a focipályán elért teljesítményével büszkélkedhet, de a legtöbb Instagram-követővel is. Az ötszörös aranylabdás játékos több mint 624 millió követővel taszította le a trónról a korábbi csúcstartó Selena Gomezt. Ennél több követője csak magának az Instagram oldalának van. 

(Business Insider)

(Borítókép: Jennifer Lawrence. Fotó: Getty Images)