Szerdai hírösszefoglalónkban még: Trokán Nóra többszöri megcsalást is tolerált kapcsolatában, Hajdú Péter az apaságról vallott.

Sebestyén Balázs

A SopronFesten Puzsér Róbert faggatta munkájáról Sebestyén Balázst. A beszélgetés során a műsorvezető elárulta, hogy az utóbbi időben igyekszik inkább a legyártott tartalom minőségét előtérbe helyezni a profittal és az ismertséggel szemben, éppen ezért több alkalommal is visszautasította már az RTL kéréseit.

Már nem kell azért tévéznem, hogy egzisztenciálisan meglegyek, ilyesfajta szorongás nincs bennem.

Tényleg sokszor mondok nemet, amit az RTL normálisan kezel” – fogalmazott Sebestyén Balázs, amire Puzsér Róbert felvetette, hogy a csatorna talán pont ezért igazolta le Majkát.

„Azt nem tudom, hogy Majka leigazolása miért van. Talán, hogy ne legyen a másik oldalon Zsákbamacska... De én nagyon örülök Petinek, mert eddig csak Istenes Bencét tudtam mondani, hogy »most beszéltem a Bencével, hívjátok őt inkább, mert nagyon szeretné ezt a műsort«, aztán gyorsan letettem. Már mondhatom, hogy »hívjátok a Majkát, ő megcsinálná!«... tehát már két nevet tudok mondani. Ugye, a Stohl átigazolt, a Gönczi szintén, alig maradtunk pasik, nem tudtam kire hivatkozni.

Minél többen vagyunk, annál kevesebbet kell dolgoznom

– idézi a Best magazinSebestyén Balázst.

Trokán Nóra

A színésznő korábbi kapcsolataiban gyakran alárendeltként viselkedett saját bevallása szerint és még a többszöri megcsalást is megbocsátotta, csupán azért, mert nem érezte magát egyenrangúnak. Trokán Nórának mára már sikerült ezen túllépnie, de akkor pszichológus segítségére volt szüksége, hogy kiderüljön, hogy ez a gyerekkorára vezethető vissza, ugyanis szülei válása mély nyomot hagyott benne.

„Volt egy pontja az életemnek, volt egy párkapcsolatom — és ez nemcsak erre volt jellemző, de nem akarom most általánosságban az összes addigit említeni —, ahol azt éreztem a végén, nyilván visszanézve, hogy nem működtem jól.

Nem tudtam egyenrangú lenni, alárendelődtem, nem foglalkoztam azzal, hogy én ebben hol vagyok, hanem úgy csavartam mindent, hogy az a másiknak jó legyen.

És ennek egy nagyon nem szép szakítás lett a vége, és nagyon a padlóra kerültem tőle. Ez harmincéves korom körül volt, és úgy voltam vele, hogy nekem segítség kell, ezt most nem tudom egyedül megoldani. Egészen addig azt gondoltam, hogy ez a fő probléma, ez a párkapcsolat, hogy ebből hogyan kellene kijönni. És akkor szépen lassan kiderült, hogy itt azért nagyon sok minden van, amit ez a párkapcsolat kihozott, sok olyan sérülés, amit én mélyre eltemettem magamban. Gyerekkoriak, amik visszavezethetőek a szüleim válására, és arra, ahogy én ezt megéltem” – fogalmazott a Best magazin szerint az Adom a napom című műsorban a színésznő, aki azt is elárulta, hogy több év kellett ahhoz, hogy ez tisztázódjon benne.

„Nagyon hosszú idő, tehát évek teltek el, mire ez az egész elkezdett feloldódni bennem, hogy nekem mit kell helyrehoznom magamban ahhoz, hogy normális, egyenrangú és harmonikus párkapcsolatban tudjak élni” – jegyezte meg.

Trokán Nóra később a Probléma Hajóssal és Márkóval című műsorban, ahol kifejtette, hogy volt, hogy még azért sem mert szólni, hogy szeretne inni egy kávét, pedig nem élt bántalmazó kapcsolatban, de egyszerűen nem szeretett volna problémát jelenteni a környezetének, különösen a párjának. Ez vezetett oda is, hogy szótlanul tűrte, hogy párja félrelépett.

Simán, mondjuk, többszöri megcsalást teljesen toleráltam.

Nyilván belepusztultam lelkileg, de úgy voltam vele, hogy nem baj, biztos, valami nem volt jó... A mestere voltam ennek. Azért nagyon veszélyes ez, mert nem veszed észre. Azért tud akár hosszú távon egészségügyi problémát is okozni, mert nem az van, hogy otthon a párnámat rágom, hogy miért nem tudok megszólalni, hanem totál azt hittem, ez így működik. Úgy gondoltam, hogy szeretem ezt az embert, és meg kell értenem, úgy éreztem, hogy meg kell bocsátanom. Na jó, de ez meg megint oda visz, hogy saját magamat nem értékeltem annyira, hogy 'énvelem ezt nem!' Ehhez is el kellett hogy jussak, kőkemény melóval... Nyilván ez is a váláshoz vezethető vissza. Gyerekként ez az emberbe sajnos eléggé beleáll. És tényleg, a lehető legnormálisabban csinálták a szüleim, de azért mégis egyszer csak az anyu máshol kezdett életet, és valószínű, ez kilencévesen 'belém ült” – fogalmazott.

Hajdú Péter

Hajdú Péter és mennyasszonya, Láng Eszter minden percet ajándéknak élnek meg, amit kisfiúkkal, Domival tölthetnek. A gyermek immáron kétéves, így a szülők szeretnék emlékezetessé tenni számára a hétvégi gyereknapot. A műsorvezető és kedvese azonban tudják, hogy nem csak boldogsággal, hanem sok felelősséggel is jár szülőnek lenni.

„Úgy alakítjuk a napjainkat, hogy Domi élete tele legyen programokkal. Miután elhozzuk a bölcsiből, délután mindennap elvisszük valahova, ahol jól érzi magát. Nagyon élvezi, ha közösségben vagy játszótéren lehet. Nálunk mindennap gyereknap van! Viszont most egy különlegesebb programmal készülünk: mivel imádja az állatokat, szafariparkba szeretnénk elvinni. Egyszer már volt ott, de akkor még nagyon pici volt. Most biztosan még annál is nagyobb élmény lesz számára” – mondta a hot! magazinnak az édesanya.

„Gyereknapon nyilvánvalóan a gyerekeké a főszerep. Ilyenkor mindhármuknak kitalálok valamit. Dominak a legkönnyebb, mert bolondul a kis autókért. Noncsinál és Dávidnál viszont már nagyon kreatívnak kell lennem, hogy kitaláljam, minek örülnének a legjobban.

Az az érdekes, hogy nemrég lettem negyvenkilenc éves, mégis a mai napig jólesik, hogy édesanyám felköszönt ezen a napon. Szerintem az ember addig gyerek, amíg élnek a szülei

– tette hozzá Hajdú Péter.

Láng Eszter azt is elmondta, hogy szerinte nem lehet felkészülni az anyaságra, mert egy gyermek érkezése gyökeresen megváltoztatja az életet.

Az anyaságra nem lehet felkészülni.

Már mások a prioritások: ami korábban fontos volt, az most egyáltalán nem az. Továbbá sokkal türelmesebb is lettem. Domi előtt csak egy embert, vagyis csak Petit helyeztem magam elé, ez a létszám pedig kettőre változott. Amin régen görcsöltem volna, az ma már nem számít, csak arra koncentrálok, hogy Dominak boldog gyerekkora és egészséges élete legyen. Jöhet bármilyen probléma, ránézek, és azt gondolom, semmi gond, csak ő legyen jól” – fogalmazott.

(Borítókép: Sebestyén Balázs. Fotó: Papajcsik Péter/Index)