horoszkóp

Albert Györgyi halála mindenkit megdöbbentett

2008.10.04. 19:00
Albert Györgyi tragikus hirtelenséggel hunyt el tegnap délután. A halála megdöbbentette a közvéleményt. Schobert Norbi szerint egyszerűen nem lehet felfogni ép ésszel, hogy egy ember, aki az előbb még ott állt előtte, már nincs többé. Az újságírónő valószínűleg szívinfarktus miatt halhatott meg.

Schobert Norbi egyike azoknak, akik utoljára beszéltek az újságíróval. Mindketten Szulák Andrea műsorának vendégei voltak, ekkor készült az utolsó interjú Albert Györgyivel. "Nagyon megviselt, idő kell ahhoz, hogy fel tudjam dolgozni. Nem lehet felfogni ép ésszel, hogy az egyik percben még ott áll velem szemben, egy órával később pedig már érkezik a hír: Albert Györgyi meghalt.", mondta el a Velvetnek Schobert. "Nagyjából 8-10 éve készített velem egy interjút, amikor még senki sem ismert. Egész idő alatt érdeklődő és kedves volt. Nagyon értékes és művelt embernek tartottam. Most nézzenek tükörbe azok, akik eddig a szenzációhajhászás miatt meghurcolták! Mélységesen el vagyok keseredve ", tette hozzá.

Hajdú Péter a Velvetnek elmondta, akárcsak mindenki mást, őt is nagyon megdöbbentette az újságíró hirtelen halála. "Nagyon sajnálom, isten nyugosztalja", fejezte ki részvétét Hajdú. A producer és Albert az utóbbi időben kifejezetten durva és becsmérlő szavakkal bírálták egymást.

Az újságírónő halálhíre a Velvet olvasóit is sokkolta (kommentek itt). "Egy nagyon tehetséges, okos, igazán művelt ember volt. Irigyeltem. Irigyeltem a tudásáért. Nagyon jó riporter volt, írni is remekül tudott. A gyengeségét sokszor keménységgel palástolta. Szeretetre vágyott, mint mindannyiunk. És mint mindannyiunk, Ő is félt kimutatni. És mint sokunkból, belőle is sokszor furcsán tört elő a szeretetéhség", írja Albert Györgyi halálhírével kapcsolatban az egyik kommentező. "Istenem Györgyi, mit csináltál magaddal? - ez jutott eszembe, amikor meghallottam a hírt. Rossz volt nézni éveken át a leépülést és nagyon sajnálom, hogy senki sem tudott segíteni rajta. Persze lehet most írogatni, hogy mindezt magának köszönheti, de nem látunk bele a másik életébe, és úgy gondolom, hogy nem ítélkezhetünk. Nagyon sajnálom, nyugodjon békében!!", írja egy másik hozzászóló.

Valószínűleg infarktus okozta a halálát

Albert Györgyi már nem tért magához, miután elvesztette az eszméletét. A Bors napilap nem hivatalos értesülései szerint valószínűleg infarktus okozhatta a halálát, ezt az információt azonban a BRFK sajtóügyelete nem erősítette meg.

A Bors egyik munkatársa még délután négykor beszélt Albert Györgyivel, aki egy a lakásához közeli kávézóban fogadta hívását. A nő akkor kifejezetten vidámnak tűnt, és arról számolt be, hogy hamarosan új életet kezd Londonban. A kávézóban dolgozó pincérek is megerősítették, miszerint Albert kifejezetten derűs hangulatban távozott, miután néhány pohár narancslét elfogyasztott.

Budapest, Frankel Leó utca - itt próbálták újraéleszteni

Pénteken délután 17 óra körül a fővárosban Albert Györgyi, az ismert tévés egy taxiban életét vesztette. A taxisnak feltűnt, hogy a riporter túl csendes, ám eleinte azt hitte, csak alszik. Később félreállt, mert gyanút fogott, hogy valami baj érte utasát. Amikor észrevette, hogy a riporternő nem lélegzik, azonnal értesítette a mentőket, akik több mint negyven percen, a távirati iroda jelentése szerint egy órán keresztül küzdöttek Albert életéért.

Albert Györgyi gyászoló családja közleményben tudatta, hogy az újságíró temetése nem lesz nyilvános, de a részvétet nyilvánítók számára megteremtik a végső tiszteletadás lehetőségét. A részvétet nyilvánítók számára a végső tiszteletadás helyéről és idejéről később tájékoztatnak - jelentette szombat este az MTI.