Számlamásolatok bizonyítják, hogy a modell még terhessége alatt is nagy mennyiségben szedett gyógyszereket és metadont. Smith legjobb barátnője, Jackie Hatten egyenesen azt állítja, ügyvédje és majdnem férje, Stern hajszolta a halálba Annát, Larry Birkhead pedig egyetért: szerinte az ügyvéd tudatosan szigetelte el a modellt minden ismerősétől.

Egyedül hagyták a haldokló playmate-et - vallotta be Bonnie Stern, Smith ügyvéd-élettársának testvére a Anna Nicole Smith utolsó óráiról. Smithnek ekkor már napok óta magas láza volt, ami halálának délelőttjén 40 fokra szökött fel. Ezért a nővér jeges pakolást tett rá. Bonnie Stern szerint amikor egyedül hagyták, a modell mélyen aludt. A reménybeli sógornő azt állítja, korábban már próbálta rábeszélni, hogy menjen kórházba, de Smith visszautasította, mert tartott tőle, hogy azonnal megjelennének az újságírók.

Anna Nicole Smith ismert playboy-modell múlt csütörtökön, február 8-án hunyt el a Hollywood közelében lévő Seminole Hard Rock Hotel és Casino nevű helyen. Az eddigi hírek szerint privát ápolószemélyzete talál rá szobájában, ahol meztelenül, arca elé húzott takaróval feküdt az ágyban, és ekkor már eszméletlen volt. Bár testőre próbálkozott az újraélesztéssel, Smith nem tért magához, és a kórházban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Katt!

Gyógyszerek és mellékhatások

A nővér megerősítette azt is, hogy öccse és a modell esküvőre készültek: "Épp most akarták megvenni a gyűrűt, és egy yachtot is akartak vásárolni közösen. Február 27-én házasodtak volna össze" - mondta el az MSNBC-nek. A kérdésre, hogy vajon mi okozta Smith hirtelen halálát, Bonnie Stern a playmate legyengült egészségét okolta: "Az immunrendszere teljesen kész volt. Folyamatosan depressziós volt. Egyfolytában betegeskedett, és a teste egyszerűen nem bírta tovább".

Felmerült már korábban is, hogy Smith a szülése óta végrehajtott két plasztikai műtét szövődményei következtében halhatott meg. Egyes szakértők szerint túl hamar feküdt kés alá a szülés után, az angol Daily Mirrornak nyilatkozó Dr. Sarah Jarvis szerint inkább a rosszul kombinált fájdalomcsillapítók lehettek az ok. "Ennyi különféle gyógyszert nem lehet egyszerre szedni. Egyes antidepresszánsok szívpanaszokat okozhatnak, a Valium pedig emésztőszervi problémákat. Ha egy leromlott egészségi állapotú ember esik át műtéten, majd ennyi gyógyszert szed, valószínű, hogy komplikációk lépnek fel nála".

Sternék letagadják Birkheadet

Bonnie Stern azt is elmondta, hogyan ismerkedett meg öccse a playmate-tel. Stern 1998-ban egy ügyvédi iroda munkatársaként kapta meg Smith jogi képviseletét, de ekkor még csak munkakapcsolat volt köztük. Később ez szoros barátsággá alakult, ekkor is lett Smith privát ügyvédje, majd még később egymásba is szerettek. A gyerek másik apjának jelentkező Larry Birkheadről Bonnie Stern úgy nyilatkozott: "Alig ismerte. Párszor voltak kettesben, de ez minden".

Birkhead ugyanakkor a The Daily Newsnak nyilatkozva azt állította: meg akarta menteni Annát önpusztító életmódjától, de szakításuk után Stern teljesen elszigetelte a playmate-et korábbi ismerőseitől, őt is beleértve. Mint elmondta, ő többször is szerette volna kirángatni Smith-t a függőségeiből, és szerinte a playmate végül ezért is dobta őt. A fotós a nyár eleji szakítástól függetlenül próbált odafigyelni exbarátnőjére, de Stern megakadályozta: "Howard soha ki nem állhatott. Azt se nézte jó szemmel, hogy együtt vagyunk. Szerettem volna tudni, hogy Anna biztonságban van-e, de egyszerűen félreállított. Többé semmi befolyásom nem volt a cselekedeteire, sem a körülötte lévők cselekedeteire".

A barátnő szerint Stern zombit csinált belőle

Smith legjobb barátnője, a válogatott röplabdás Jackie Hatten is Sternt hibáztatja Smith haláláért. A szerdai Larry King Showban nyilatkozó sportolónő nem vádolta meg nyíltan gyilkossággal az ügyvédet, de úgy fogalmazott, Stern "halálba kergette" barátnőjét.

Hatten azt állítja, épp Smith anyjával, Virgie Arthurral beszélt telefonon, mikor mindketten meghallották a halálhírt. A sportolónő azt állítja, azonnal tudta, hogy Sternnek köze lehet a dologhoz, mert látta, amikor a férfi gyógyszerekkel tömte barátnőjét. "Vicodint, Valiumot, morfiumot, Demerolt adott neki... folytassam még? Úgy értem, ez túl sok ahhoz, hogy valaki hosszú időn át szedje. Ezzel biztos, hogy hozzájárult a halálához". Hatten szerint barátnője egyáltalán nem is volt szerelmes: "Kedvelte Sternt, mert foglalkozott azokkal az ügyekkel, amikkel ezáltal neki nem kellett. Stern pedig folyamatosan gyógyszerezte, úgy, hogy gyakorlatilag egyfolytában ágyban feküdt. Ha valami szereplés volt, serkentőszerekkel összekaparta, hogy keressen egy kis pénzt".

Nyolchónapos terhesen is gyógyszereken élt

A gyógyszerfüggőséget támasztják alá a TMZ.com által beszerzett számlamásolatok is, melyek bizonyítják, hogy a playmate terhessége alatt is gyógyszereket és metadont szedett. Az egyik, egy légi csomagküldő szolgálat által augusztus 8-án kiállított számla azt tanúsítja, hogy a cég kézbesített Vickie Marshall - ez Anna Nicole Smith asszonyneve elhunyt milliárdosa után - bahamai címére egy csomagot. A csomag tartalmát is részletezik: 30 tabletta Demerol (morfiumhoz hasonló gyógyszer), 30 tabletta Dalmane nevű altatószer és injekció formájában adható B12 vitamin.

Katt!

A másik egy recept, eszerint augusztus 25-én Smith az általa gyakran használt Michelle Chase néven íratott fel fél literes kiszerelésű 5 mg/ml koncentrációjú metadont (ugyanilyen látható a playmate hűtőszekrényéről készült fotókon is). A kaliforniai törvények értelmében a vényköteles szereket hamis névre és/vagy hamis cím megadásával feliratni törvénysértő. A weboldal nyomozása során előkerítette a Smith gyógyszereit felíró orvost is, Dr. Sandeep Kapoor azonban nem kívánta kommentálni az értesüléseiket.

Újabb Birkhead-drukker

A röplabdás barátnő azt is tudni véli, hogy a sokat vitatott apasági kérdésben ki a nyerő: ő Birkheadre szavaz, és szerinte az lett volna a jó, ha a pár együtt marad, mert "egymásnak voltak teremtve". "Az időrend kábé egybeesik. Két évig éltek együtt úgy, hogy vakrandin ismerkedtek meg, és azonnal őrülten egymásba szerettek. Az első pillanattól fogva gyereket akartak. Vannak is képeim róluk, ahogy együtt fekszenek az ágyamban".

Anna Nicole Smithről nem csak neki vannak ágybanfekvős képei: pár nappal ezelőtt a bahamai The Tribune of Nassau című lap is előállt olyan fotókkal, melyen a playmate a bevándorlási ügyekért felelős miniszterrel található közös ágyban. Bár mindketten fel vannak öltözve, szorosan összesimulnak, az arcuk pedig csak pár centire van egymástól. Akkor olyan feltételezések terjedtek el, hogy Smith egy kis szexszel próbált gyorsítani letelepedési kérelmének elbírálásán. Shane Gibson azóta egy tévényilatkozatban cáfolta a vádat, és pártja is biztosította őt támogatásáról. Howard K. Stern pedig azóta kijelentette, az ölelkezős képeket ő maga fotózta, és azok egy betörés során eltűnt számítógépről kerülhettek nyilvánosságra.

Eközben egy Los Angeles-i bírói határozat engedélyezte a modell holttestének eltemetését. Robert Schnider bíró még a múlt héten rendelkezett úgy, hogy Smith testét február 20-ig, az apasági per következő tárgyalásáig meg kell őrizni, mivel azonban az ehhez szükséges DNS-mintákat már levették, tegnap a bíró engedélyezte a balzsamozást, most pedig a kiadatását. Egyelőre nem tudni, ki jogosult Smith maradványaira: Stern, vagy az modell anyja, de mivel a testet a bírói döntés értelmében nem is balzsamozhatták be azonnal a halál után, így nem biztos, hogy most az USA-ban szokásos nyitott koporsós temetés mellett döntenek majd.