A rendőrség semmilyen illegális szert nem talált az elhunyt playmate szobájában. Bahamai otthonának hűtőszekrényében viszont akadtak izgalmas dolgok: ez alapján a playmate gyógyszeren és fogyasztószereken élt.

Anna Nicole Smithnek nem csak szállodai szobája nézett ki úgy, mint egy gyógyszertár: a TMZ.com fotói szerint bahamai otthonának hűtőszekrényében kaja csak mutatóban akad, gyógyszerek és fogyasztószerek viszont minden mennyiségben.

Anna Nicole Smith (1967-2007)
Anna Nicole Smith (1967-2007)

A csütörtökön elhunyt playmate halálának körülményeit egyelőre vizsgálják: a meztelenül, nyakig betakarózva fekvő modellre szállodai alkalmazottak találtak rá a floridai Hard Rock Hotel-beli lakosztályában, és hiába szállították azonnal kórházba, ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A halál okának meghatározásához még további orvosszakértői vizsgálatok szükségesek, szemtanúk és rokonok beszámolói, valamint a helyszínen talált nagy mennyiségű orvosság alapján azonban nem kizárható, hogy Smith gyógyszerfüggő lehetett, és hogy ennek a történtekhez is lehet köze.

Az MSNBC legfrissebb információi szerint pedig Smith - amellett, hogy legalább tízféle gyógyszert szedett - két mellplasztikán is átesett szeptemberi szülése után. Az egyik beavatkozás egy mellnagyobbítás volt, a másik pedig egy régebbi műtét korrigálása miatt volt szükséges. Utolsó műtéte után gyengeségre és fáradtságra panaszkodott, így az sem kizárható, hogy a Playboy-modell a plasztikai beavatkozások miatt kialakult szövődmények következtében vesztette életét – véli a csatorna riportere, Rita Cosby.

Fogyasztószer és metadon

A most előkerült fotókon a bahamai lakás frigójában a Worchestershire-szósz és joghurt mellett pár üveg Slim-Fast nevű fogyasztószer látható a fotókon. Ez utóbbi külön ciki, mert Smith a konkurrens TrimSpa nevű termék reklámarca volt – persze azért ebből is volt a hűtőben egy kartonnal. Ezeken kívül még egy Miracle 2000 nevű étrend-kiegészítő látszik a fotókon, de aztán már csak gyógyszerek: különféle, injekcióban beadható orvosságok fiolái, valamint egy nagy palack 5 mg/ml koncentrációjú metadon.

A metadon egy olyan szintetikus ópiátszármazék, amelyet fájdalomcsillapítóként és drogfüggőség kezeléséhez használnak. Smith hivatalosan nem ismert be soha ilyesmit, de halála után ex-menedzsere és családtagjai is megerősítették, hogy élete során többféle függőséggel is küzdött.

Előkerült például egy csak Elaine nagynéni néven emlegetett rokon, aki szerint a modell a gyógyszereket alkohollal dobta fel, részben azért is, hogy feledtetni próbálja balul sikerült érzelmi és szexuális életét. "Már akkor is rengeteg bogyót szedett és ivott rájuk, amikor 1994-ben a Howard J. Marshallal való házassággal végre úgy tűnt, összejön neki az élete" - nyilatkozta a nagynéni a londoni Daily Mailnek. "Egyszer azzal ébresztett, hogy látom-e, ahogy szellemek orgiáznak az égen. Mondtam, nem. Most biztos azt hiszed, hülye vagyok - mondta erre, én meg azt válaszoltam: nem, csak én más cuccot szedek". A nagynéni azt is fontosnak tartotta megosztani a közvéleménnyel, hogy Smithnek rengeteg alkalmi szexpartnere volt, és mindkét nemet kedvelte: "Sokakkal lefeküdt, és mivel biszex volt, ezek közt férfiak és nők egyaránt voltak. De igazából nem volt senkije: amikor rosszkedvű volt, azért sírt, hogy őt senki se szereti".

És még mindig metadon

A metadon nem először tűnik fel a modell szövevényes történetében: tavaly szeptemberben, rejtélyes körülmények közt elhunyt fia, Daniel szervezetében boncoláskor az igazságügyi törvényszéki szakértők szintén metadont és nyugtatókat találtak. A szakértői vélemény szerint ezek kölcsönhatása okozta végül a végzetes szívritmuszavart a fiúnál.

Mi köze mindehhez Sternnek?

Az egyre inkább támadott ügyvéd-házibarát, Howard K. Stern neve is egyre többször merül fel ezzel a szerrel kapcsolatban. Smith családja azzal vádolja, drogokat és gyógyszereket szerzett a playmate-nek, a Daniel Smith halálának körülményeit vizsgáló nyomozásban pedig jövő hónapban áll bíróság elé az a tanú, aki azt állítja, Daniel halála előtt nem sokkal Sterntől kapott metadont, aki a maradékot a vécén húzta le. A modell halálának helyszínén, a szállodaszobában a gyógyszerek mellett szintén találtak metadont, amit állítólag - a többi más szerrel együtt - Stern nevén váltottak ki.

Direkt koraszülés császárral?

Eközben Danniellynn apasági perében is újabb fejlemények merültek fel: Wayne Munroe, Stern ügyvédje lehetetlennek tartja a fotós Larry Birkhead azon állítását, miszerint a kislány 2005. szilveszterének éjszakáján fogant volna. Munroe azzal érvel: mivel Danniellynn szeptember 7-én született, így Birkhead verziója szerint koraszülött kéne legyen. A kórházi zárójelentés alapján azonban a bébi az egészséges terhességhez szükséges időtartamot kitöltve, teljesen érett újszülöttként jött a világra.

Birkhead ügyvédje, Debra Opri ezt nem érzi bizonyítéknak: „Tudjuk, hogy milyen okokból fordulhat elő, hogy egy baba korábban jön a világra. A DNS-teszt majd bizonyít”. A koraszülöttségre való utalás valószínűleg arra a gyakorlatra céloz, miszerint a celebritások előszeretettel hozzák világra császárral, idő előtt gyereküket, mert így elkerülhetik a terhesség utolsó hónapjában kialakuló testi változásokat és hamarabb visszanyerhetik alakjukat. Az nem titok, hogy Danniellynn is császármetszéssel született, Stern amatőrvideóját a műtétről ugyanis később egy tévécsatorna is közvetítette.

A fotós és a nagyi egyesítik erőiket

A 475 millió dollárt érő bébire nagyanyja is igényt tart. Bár Smith és anyja, Virgie Arthur kapcsolata legendásan rossz volt, a nagyi most mindent elkövet, hogy rátehesse kezét az unokára. Hétvégén a Bahamákra utazott, hogy megpróbáljon találkozni vele, de az apaként bejegyzett és a kislányt jelenleg gondozó Stern nem engedte a gyerek közelébe. Ez a húzás Birkhead rosszallását is kiváltotta, ő és a nagyanya ugyanis egyesítették erőiket Stern ellen az apasági perben.