Elmaradt a szex, bukott a Bár 2.0

2008.10.21. 14:50
Volt felpumpált mellű pornós, kaptunk rasszista jeleneteket, de a szex elmaradt, és nem túl valószínű, hogy az elkövetkezendő öt napban belehúznak a Bár 2.0 lakói a kimaradt projekt megvalósításába. Ennyi idejük maradt ugyanis a Viasat3 üdvöskéinek arra, hogy összecsomagoljanak és szembesüljenek azzal a ténnyel, hogy szinte senki nem volt kíváncsi a televíziós szereplésükre. A Viasat3 sajtóközleményben tájékoztatott mindenkit arról, hogy a tervezett decemberi időponttal szemben már most vasárnap mind a négy játékos távozik a játékból.

Az eredetileg eltervezett december 7-ei időpont helyett már ezen a hétvégén, október 26-án vasárnap véget ér a móka, és bezárja kapuját a Bár 2.0. Ugyan a pornós múltú Szalontai és az angol Big Brother mintájára megkapott cigányozós botrány után várva vártuk a valóságshowk következő kötelező elemét, a nyilvános szex ezúttal kimaradt a realityből - csupán egy fuldoklós mélytorok technika szemtanúi lehettünk, de az is csak egy banán sínylette meg.

Amíg az 1.0 annak idején megelőzte korát, és nagy sikert aratott, tippelni sem lehet, hogy a Viasat három milyen megfontolásból folytatta a produkciót abban az időben, amikor a hasonló jellegű műsorok ideje már régesrég leáldozott. Mindezek mellett a csatornának sikerült a lehető legrosszabb helyre tenni a cselekmények székhelyét: a Symbol környéke nem éppen a szórakozni vágyók központja, és a szereplők személyének varázsa is csekély számú vendéget csalogatott a kávézóba.

Október elején már kezdett kínossá válni az alacsony közönségarány, a csatorna ekkor úgy döntött, hogy a játékosok közötti taktikázás és a köztük lévő folyamatos feszültségre hivatkozva egyszerre két embernek is el kell hagynia a házat. Ekkor az egyik megjelölt játékos sejteni vélte, hogy a csavar miért is következett be: Jakab Iván a viharos távozása után a Velvetnek elmesélte, hogy az egy liternyi alkohol elfogyasztása ellenére is megunta, hogy hülyének nézik, és tisztában volt vele, hogy a változtatás az alacsony nézettség következménye volt .

„Szombaton voltam a Bárban, beszélgettem a többiekkel. Nekik akkor még fogalmuk sem volt arról, hogy vasárnap már mind a négyen távozni kényszerülnek a műsorból. Úgy gondolom, hogy nagyon jól tettem, hogy annak idején önkényesen távoztam, a mostani szituációt nagyon megalázónak érzem” - mondta a Velvetnek a kirohanásáról elhíresült Iván.

Ám Iván távozásával és a késő estére áttett adás miatt még jobban megcsappant a nézők száma. Végül ma reggel a Viasat3 sajtóközleményt adott ki, melyben Hámori Barbara programigazgató a rugalmasság címszava alatt bejelentette a roló lehúzását: "A Bár 2.0 már október végén véget ér, mivel a műsorfolyam hosszára a formátum teljes rugalmasságot biztosít a sugárzó csatornáknak. Úgy ítéljük meg, a műsor teljesítette a tőle elvártakat. A Bár első szériája óta ekkora visszhangja nem volt még saját gyártású produkciónak, az emberek fölfigyeltek arra, hogy a VIASAT3 a színvonalas vásárolt tartalmak mellett képes szórakoztató, hazai produkciókat is előállítani."