Britney Spears körül keselyűk kavarnak

2007.02.24. 15:07
Az énekesnő utolsó akciójaként minden botrányhős bőrébe belebújt egy pillanatra, majd becsukódott mögötte az intézet ajtaja. A szűk értelemben vett család védi, a tágabb támadja. Most minden azon áll vagy bukik, hogy képes-e bentmaradni a művésznő, a család meg majd magyarázkodik amiatt, hogy kokszolt és ecstasyt szedett, vagy hogy azért tolta le a haját, hogy kivédje a drogtesztet.

Lassan ott tartanak az álomgyár környékén, hogy addig nem próbálják megmenteni a szakadék szélére került sztárokat, amíg szerencsétlenek már végső elkeseredésükben gépeket nem kezdenek eltéríteni. Idái még nem jutottak, de kétségtelen, hogy valami ilyesmire utal Britney Spears lecsupaszított burája, meg hogy Lindsay Lohanosan mindig kiszökik a helyről, ahol esetleg némi remény lenne rá, hogy visszatérhet a címlapokra puncimutogatás nélkül is.

Még most is, amikor a fél világ megveszekedetten rohan a segítségére, a másik fele újabb vádak tömkelegét zúdítja rá. Az apja természetesen a védelmezői közé tartozik, most a Fox News-on állította: ő már vasárnap könyörgött Britney-nek, hogy forduljon segítségért. A rehabot szintén megjárt Spears-apuka azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem arról van szó, amiről a rossznyelvek beszélnek, majd az ő beteg kislányának nevezte Britneyt. Mindezek után arról biztosított mindenkit, hogy ő és a felesége kézben tartja a dolgokat, és megpróbálnak mostantól tényleg vigyázni a gyerekükre, írja a Starpulse.

Britney Spears

Eksszel és koksszal a karrieren át

A rossznyelvek egyenesen onnan indulnak, hogy a sztár évekig ecstasy- és kokainfüggő volt, és egészen odáig mennek, hogy a fejét is azért nyírta kopaszra, hogy megakadályozza a vizsgálatot, ami ezt kétséget kizáróan bebizonyíthatná. Váratlanul megszólalt például a Toxic énekesnőjének első elhamarkodott házasságából jóakarónak megmaradt sógornője, aki az In Touch Weeklyvel osztotta meg, hogy ő bizony látta kokszolni Spearst kenwoodi otthonukban, ahol amúgy 55 napot húztak ki a házasok.

Spears első férjének testvére azt is kijelentette, hogy az ő közlében az énekesnő gyakran fogyasztott ecstasyt. Ugyanitt egy másik ismerős is megszólalt, ő azt állítja tíz éve ismeri Britney-t, akivel három éve gyakran partizott a New Orleans-i Club360-ban, és ő is látta kokszolni, meg ecstasyzni az énekesnőt, olvasható a Postchronicle oldalán.

Nincs haj, nincs sírás

Ehhez már csak plusz adalék, hogy a Slate.com szerint a pletyka úgy tartja, az énekesnőnek van annyi sütnivalója, hogy azért tolta le a haját, hogy a fenti dolgokat ne lehessen bebizonyítani. Ennek némileg ellentmond, hogy az összes haját a mostanában feltehetően folyamatosan angyalian mosolygó fodrászbolt-tulajdonosnőre bízta, aki el is határozta, hogy árverésre bocsátja azt. Néhány szál csak jut a zsaruknak.

Hajban a drog
Akár egy ceruzavékony hajtincsből a kémikusok már könnyen kimutatják, hogy az illető milyen fajta drogokat használt az elmúlt időben, és mint a fák évgyűrűi megmutatja azt is, hogy mikor. A kokain, az ecstasy és a metilalkohol használatakor a mérgek összegyűlnek a véráramban, és a hajszálak tüszőjében rakódnak le. Míg a vizelet és a vér csak néhány hétig mutatja ki a drogokat, addig a hajszál akár az örökkévalóságig. A haj havonta körülbelül három centit nő, tehát egy középhosszú hajú nő két év drogtörténetét hordozza hajában. Így történhetett, hogy a kilencvenes évek elején perui és chilei múmiák hajszálaiban is kimutattak kokainhasználatot i.e.1000-ből. Forrás: Slate.com

Nem öngyilkos, erőszakos

Mindeközben Spears menedzsere, Larry Rudolph égre-földre esküdözik, hogy szemenszedett hazugság, miszerint a kopasszá lett primadonna öngyilkos akart volna lenni, mivel a National Inquirer ezt a hírt terjesztette. Erre szinte azonnal jött is az újabb döbbenetes, ámbár már kissé fárasztó reagálás: Spears fotóst vert egy esernyővel, annyira kivan. A PR-inside tudni véli, hogy csütörtökön, mielőtt az énekesnő (jelenlegi ismereteink szerint) utoljára regisztrált volna abba az elvonóba, ahonnan előzőleg dobbantott, a bejáratnál legalább egyszer rákoppintott az esernyővel a paparazzira, majd annak kocsijára, heves bazmegolás közepette.

Remélhetőleg jó időre ez az utolsó botrányos dolog, amivel címlapra kerül a talajt vesztett Spears, hiszen tombolásaival még azt is sikerült elérnie, hogy szintén nem kispályás exférje visszalépjen attól az elhatározásától, hogy azonnali úton elvegye közös gyerekeiket.

Luxus az elvonásban

Harmadjára, Spears már hű maradt a '89-ben alapított malibui Promiseshez, ahol masszőzök, fenséges lakomák és kandallós különlakosztály, valamint a leggyönyörűbb tengerparti kilátás várja a gyógyulni vágyó hírességeket, írja az MLive. Innen tért vissza az életbe Charlie Sheen, Ben Affleck, Diana Ross és Andrew Perry is. A kezelés egy hónapra 48 ezer dollár, ami feltehetően nem vágja földhöz a sztárokat, igaz ehhez bent is kellene addig maradjanak, ami Britneynek a jelek szerint nem megy túl könnyen.

Az ezerhatszáz dolláros napidíj mellé kap Spears személyi edzőt, kozmetikust, profi tanácsadást és természetesen egy fűszálat sem kell keresztbetennie. Ha pedig végképp megunná magát a még ezek mellett is ingerszegénynek érzett környezetben, akkor lovagolhat, teniszezhet, sőt kosarazhat és úszkálhat is. Hajrá Britni!

Britney Spears a paparazzó ellen