Szexfüggősége miatt ment rehabra David Duchovny

2008.08.29. 22:22
Önként vonult rehabilitációs központba David Duchovny, ahol egy szexfüggőség elleni kezelésen vesz részt. A színész azonban nem az első, akinek a neve mellett felmerül a szexuális függőség gyanúja. Halle Berry volt férje, Eric Benet számtalan kezelésen vett részt, hogy leküzdje függőségét, míg Lindsay Lohanról partnerei nyilatkozták azt, hogy nem lehet bírni azt a tempót, amit diktál.

A 48 éves színész bevonult egy rehabilitációs klinikára, ahol szexfüggősége miatt kezelik, írja a People magazin. David Duchovny mielőtt beköltözött volna a rehabra, arra kérte a sajtót, hogy hagyják békén családját, mialatt a kórházban lesz. "Önként jelentkeztem a szexfüggőség elleni kezelésre. Tiszteletet és a magánélethez való jogot szeretnék kérni a feleségemnek, és a két gyerekemnek mindaddig, amíg meg nem tudjuk oldani ezt a helyzetet", nyilatkozta a színész a szóvivőjén keresztül.

David Duchovny

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi is vette rá, hogy bejelentkezzen egy kezelésre, még az is lehet, esetleg legújabb sorozatszerepe ébresztette rá, hogy valami nem teljesen normális az életében. Az egykori FBI ügynök, ismertebb nevén Fox Mulder a Californication (itthon Califorgia) című sorozatban. Szerepe szerint Duchovny egy olyan írót alakít, aki írni már nem nagyon tud, de dugni nagyon is. Igaz, ez nem annyira új szerepkör: a 90-es években a Playboy Red Shoes Diary (itthon: Vörös cipellők) című erotikus sorozatában szintén íróként nők erotikus álmait gyűjtögette és váltotta valóra.

Szexuális függőségről abban az esetben beszélhetünk, ha a beteg a partnerétől függ és mással nem képes kielégülni. Azt viszont már a szenvedélybetegség egyik típusának nevezhetjük, ha a páciens egyetlen partnerrel sem képes kielégülni, ezért folyamatosan újabb szexuális kapcsolatot keres, mert azt reméli, hogy attól már pszichésen is kielégülhet. Akik ilyen típusú betegségben szenvednek nem képesek érzelmileg kötődni, éppen azért, mert nem képesek fizikailag kielégülni. Mint a szenvedélybetegségeket általában, ezt sem lehet gyógyszerekkel kezelni, pszichoterápiára van szükség, nyilatkozta a Velvetnek dr. Csíky Antal szakpszichológus.

Itthon csak Komár László vállalta fel

Manapság az, hogy valaki bevonul egy rehabilitációs központba, már egyáltalán nem számít megdöbbentő hírnek. Így a szexvideók korában már az sem okoz nagy meglepetést, ha egy hírességről olyan hírek látnak napvilágot, hogy szexfüggő. Ennek ellenére hazánkban szinte egyedüliként Komár László vallotta be, hogy életének igencsak fontos része a szex. Az énekes nem tagadja, hogy sok szeretője lett volna, de az azért túlzás, hogy kétezer nőt vágott volna gerincre. Állítása szerint mindez azért valósulhatott meg, mert szexfüggő. A táncdalénekes elmondta, volt olyan is, hogy esetenként több nőt tett egyszerre boldoggá.

Halle Berry és hűtlen férje

Váláskor minden kiderül

Persze külföldön más a helyzet, hiszen Halle Berry nyilvánosan is elismerte, hogy azért hagyta el férjét, Eric Benet, mert a férfi a csillapíthatatlan étvágyára hivatkozva számtalanszor megcsalta a színésznőt, pedig ő is megpróbálkozott számtalan kezeléssel, sikertelenül. Szintén a válásának köszönhetően derült fény Charlie Sheen nem mindennapi szexuális szokásaira. A színész volt felesége, Denise Richards szerint pornófüggő és egyenesen imádja a fiatal lányok erotikus vonaglásait nézni.

Bármit egy jó numeráért

Michael Douglasról is köztudott, hogy egy jó numeráért bármit megtenne, azonban Catherine Zeta-Jones mindenképpen komoly kapcsolatot szeretett volna a színésszel, ezért elhatározta, hogy kapcsolatuk első kilenc hónapjában ő bizony nem bújik ágyba a szexorientált férfival. A kiéheztetésnek állítólag meglett az eredménye, a színésznő azóta sem panaszkodik a 64 éves színész ágybeli képességeire. A szexuálisan túlfűtöttek listájáról semmiképpen sem maradhat le Billy Bob Thornton, aki volt feleségével, Angelina Jolie-val olyan szinten össze volt ragadva, hogy egy díjátadó rendezvény előtt a limuzinban lettek egymáséi, majd mindezt büszkén osztották meg a vörös szőnyegen körülöttük álló újságírókkal.

Kattintson további képekért!

Lindsay Lohanról egy volt szeretője mesélt, az olasz férfi állítása szerint Lohan minden pózt ki akart próbálni és kifejezetten kezdeményező volt az ágyban, míg egy másik szeretője a színésznőt egyenesen szexfüggőnek nevezte, és egy átlag ember nem is bírja azt a tempót, amit Lindsay Lohan diktál. Pamela Anderson exférjéről pedig nemrég megtudhattuk, hogy válogatás nélkül lefekszik rajongóival, akiket egy cseppet sem zavar, hogy a zenész jó néhány napja nem látott szappant.