Kate Moss csaknem kétmilliárdnyi éves jövedelme csupán a második helyhez volt elég a Forbes legjobban fizetett modelljeinek listáján: Gisele Bündchen több mint négyszer annyit keres. Heidi Klum három gyerek után is a harmadik helyen végzett.

Giselle Bündchen és a többiek
Kate Moss évi 9 millió dollárnyi (1 620 000 000 forint) jövedelme hatalmas összegnek tűnik, de mindez csak a második helyre elég a Forbes legjobban fizetett szupermodelljeinek listáján. A brazil szupermodell, Gisele Bündchen behozhatatlan előnnyel rendelkezik: ő négyszer annyit - azaz 33 millió dollárt (majdnem 6 milliárd forintot) - zsebelt be az elmúlt egy évben - írja a Telegraph. Viszont ha azt nézzük, hogy Moss már 33 éves, ami a modellszakmában öregnek számít, túlvan egy-két botrányon, nem veti meg a drogokat, az elmúlt pár évben erősen felpörgetett életet élt most kirúgott heroinfüggő barátjával, és mindezek ellenére mégis az élbolyban maradt, akkor összesítettben első helyezést érdemel.

A Forbes becsléssel állapította meg a 15 legjobban fizetett szupermodell keresetét. Ehhez figyelembe vették a sajtómegjelenéseket, kampányokat, és a divatvilág szakértőit is segítségül hívták.

Moss elhibázta

A világ 15 leggazdagabb szupermodellje

1. Gisele Bündchen - $33 millió

2. Kate Moss - $9 millió

3. Heidi Klum - $8 millió

4. Adriana Lima - $6 millió

5. Alessandra Ambrosio - $6 millió

6. Carolyn Murphy - $5 millió

7. Natalia Vodianova - $4.5 millió

8. Karolina Kurkova - $3.5 millió

9. Daria Werbowy - $3.5 millió

10. Gemma Ward - $3 millió

11. Liya Kebede - $2.5 millió

12. Hilary Rhoda - $2 millió

13. Shalom Harlow - $2 millió

14. Doutzen Kroes - $1.5 millió

15. Jessica Stam- $1.5 millió

Egy-egy hírnévrontó botlással, kompromittáló fotóval milliárdoktól eshetnek el a modellek. 2005-ben Mossról kiszivárgott pár kép, amin kokaint szív fel egy lemezstúdióban, és később is akadtak körülötte botrányok , ami miatt miatt rengeteg szerződését felmondták. Életstílusa és heroinista párja, Pete Doherty, akivel se veled se nélküled kapcsolatban élnek, nem csak a karrierjén, hanem a külsején is nyomot hagytak, de a 33 éves topmodellnek mégis sikerült visszatérnie a divatvilágba.

A Top-Shopnak tervezett kollekciója két új szerződést is hozott számára, Stella McCartney divattervezővel, és az sportruhákat forgalmazó olasz Belstaff céggel is. A bevételei azonban még így sem közelítik meg a brazil szupermodellét.

Gisele Bündchen a divattervezők kedvence

A gyönyörű idomairól ismert Bündchent egy McDonaldsban fedezte fel egy modellügynök, amint épp Big Macet evett a haverjaival: a lány mára a világ legkeresettebb topmodellje lett. A 26 éves Bündchen - Leonardo DiCaprio ex barátnője - az Apple, a Dolce Gabbana és Roberto Cavalli reklámjaiban és modelleként tűnik fel. Tervezőként is kipróbálta magát: Ipanema néven saját tervezésű papucsokat dobott piacra.

Heidi Klum a bronzérmes

A harmadik helyen Heidi Klum áll a listán 8 millió dolláros (1 440 000 000 forint) jövedelmével. A 34 éves modell a Victoria's Secret három fehérneműmodelljének tervezője, és egy valóságshow házigazdája. Szabadidejében pedig ékszereket tervez és értékesít a Mouawad láncon keresztül.