Vasárnap, röviddel hajnali három után elhunyt a rákbetegségben szenvedő Jade Goody. A brit Big Brother által híressé vált nő 27 éves volt, és előző hónapban házasodott össze a barátjával. Esküvője felvételének jogát 1,5 millió fontért adta el az OK! magazinnak, ezzel biztosította árván maradt gyermekei jövőjét. A lap már a héten halottként búcsúztatta a nőt, óriási felháborodást okozva ezzel Nagy-Britanniában.

Hat hónapos szenvedés után, 27 évesen elhunyt Jade Goody, a brit Big Brother rákbeteg kedvence. Az asszony szóvivője, Max Clifford elmondása szerint Goodyt vasárnap hajnalban, 3 óra 55 perckor, álmában érte a halál. Két kisfiút hagyott maga után: az öt éves Bobbyt és a négy éves Freddiet. Nagy-Britanniában egyébként pont ma, március 22-én ünneplik az Anyák napját - írta a The Sun.

Az orvosok tavaly nyáron állapították meg, hogy Goodynak méhnyakrákja van, melyet már nem tudtak meggyógyítani. A brit Big Brother által híressé vált Jade Goody sokak felháborodására úgy döntött, hogy a kamerák előtt szeretne meghalni. A híresség 1,5 millió fontért adta el esküvője jogait, nyilatkozataiért szintén óriási összegeket kért, hogy biztosítani tudja árván maradt gyerekei jövőjét.

Jade Goody életének szinte minden eseményét kamerák előtt élte, mióta 2002-ben megjelent az angol Big Brotherben. Az egykori fogorvosi asszisztens kisebb vagyont hozott össze saját CD-vel, parfümmel, és még számos más tévéshow-val is. 2007-ben azonban megtört a népszerűsége, amikor Goody a Celebrity Big Brother című különkiadásban rasszista kijelentéseket tett egy másik lakóra, a híres indiai filmszínésznőre, Shilpa Shetty-re.

Miután megbánta, amit tett, és hogy megpróbálja visszanyerni népszerűségét, beleegyezett, hogy részt vesz a Big Brother indiai verziójában, melynek műsorvezetője természetesen Shilpa Shetty volt. Goody éppen ennek a tavaly augusztusban sugárzott show-ban, a kamerák előtt tudta meg, hogy méhnyakrákja van. A nő ekkor azonnal hazautazott, kemoterápiás és besugárzásos kezelésekkel próbálták megfékezni a betegséget, de a vizsgálatok kimutatták: áttétek képződtek a májában, a nyirokcsomóiban és a bélrendszerében, az orvosok már ekkor is csak pár hónapot jósoltak neki.

000T TRPar2424425

Idén februárban kiderült, hogy a kemoterápia ellenére a betegség továbbterjedt. Jade Goody akkor azt nyilatkozta, egyszerre sújtotta le és dühítette, amikor orvosai közölték vele, a kezelések ellenére rákja több belső szervében is áttéteket képzett. "Nem kaptam levegőt, amikor megmondták. Zokogtam, majd azt kérdeztem: Nem tudnak segíteni?" - mondta el akkor a nő. „Jade most már tudja, hogy kevés ideje van hátra, de úgy döntött, addig még minden eszközt megragad, hogy minél több pénzt tudjon keresni a családjának, hogy biztonságban hagyja itt őket” - nyilatkozta sajtósa.

A hír hallatán barátja megkérte Goody kezét, eladták esküvőjük közvetítési jogait, melyet Elton John otthonában rendezhettek meg. A nő másfél millió fontot kapott a lapoktól a lagziért, ami a korábbi kapcsolatából született fiai részére létrejött alapítvány kasszájába vándorolt. Jade Goody és nála hat évvel fiatalabb kedvese, Jack Tweed kétszáz ember előtt mondta ki a boldogító igent egy essexi szállodában. "Jade utolsó kívánsága az volt, hogy hozzámehessen Jackhez. De ő egy önzetlen ember, és szeretné, ha (Jack Tweed) boldog lenne. Azt mondta, hogy halála után ismét elkezdhet randizni, amint úgy érzi, hogy eljött az ideje" - nyilatkozta Max Clifford, Goody szóvivője.

Márciusban megállapították, hogy a sztár agyában rákos áttét képződött. A szakemberek ezt röviddel azelőtt fedezték fel az áttétet, mielőtt gyomorpanaszai miatt sürgősségi operációt hajtottak volna végre rajta.

A súlyosan beteg hírességről nagyon sokan úgy gondolták, hogy nem kellett volna nagydobra vernie betegségét, ugyanakkor a rákbetegeket segítő alapítványok és az orvosok szerint egyre több fiatal nő informálódik a méhnyakrákról, ami elmondásuk szerint a Goody körüli nagy médiaérdeklődésnek köszönhető.

A nőről már a múlt hétvégén felröppent a hír, hogy már csak órái vannak hátra, az OK! című magazin pedig biztosra ment: az akkor még élő Goodyt halottként búcsúztatta el. Idézték a nő mondatait, régebbi képeket közöltek róla, és más hírességek búcsúleveleit is bemutatták. A halál pontos időpontjának feltüntetését nem merték megkockáztatni, de kiírták az 1983-2009 évszámokat, óriási felháborodást okozva ezekkel. A közvéleménnyel szemben viszont a család hálás volt a támogató hozzáállásért - legalábbis a lap szerint.