Miss Universe Hungary szeretett volna bekerülni az univerzum legszebb tizenötjébe, ami szerinte anyagi okok miatt nem valósult meg. Ennek ellenére pozitív élményeket gyűjtött a Bahamákon, párja, akivel három éve vannak együtt, ezt a helyszínt választotta a lánykéréshez. A szigorú egyéves esküvői határidőt azonban nem tartják be, mint mondta azért, mert még túl fiatalnak érzi magát az asszonnyá váláshoz.

Beigazolódott azon olvasóink jóslata, akik úgy gondolták, Budai Zsuzsa nem jut be a Miss Universe tizenöt legjobbja közé. Az eredményt a 21 éves modellel is ismertettük, akit különösebben nem lepett meg a több helyen magyar életszemléletként emlegetett cinizmus. „Ha más országban, például itthon rendezték volna ezt a versenyt, akkor biztos gyakran találkoztunk volna fintorgással. Ez valahol magyar tulajdonság. A Bahama-szigeteken ez nem volt jellemző, nagyon kedvesek voltak az emberek, örültek, hogy ott vagyunk.”

Összeesküvés-elmélet Budai-módra

Bár a Királynő alatt többször megemlítették, Dammak Jázmin jó tanácsokkal látja majd el az új Miss Universe Hungaryt, erre nem került sor. Persze nem csak ő, más sem igazán készítette fel a jelenésre a magyar szépségkirálynőt, holott a dél-amerikai országokban komoly iparágak állnak a szépségkirálynők mögött. „Bóna Ildivel – a Dammak Jázmin előtti szépségkirálynővel – találkoztam, ő mesélt egy pár dolgot. Mondta, hogy ne féljek, nagyon kedvesek, aranyosak kint az emberek, és arra is figyelmeztetett, vigyek sok szép ruhát és kiegészítőt magammal, mert mindenki nagyon csinosan fog öltözködni” – mondta a Velvetnek Budai, aki a szerzett félinformációk alapján kész összeesküvés-elméletet gyártott a Miss Universe döntőjéről, amit 2009-ben is Miss Venezuela nyert.

A magyar versenyző úgy véli, anyagi okok miatt nem kerülhetett be az első tizenötbe, pedig nem is voltak olyan szépek az indulók. „Szerettem volna bejutni az első 15-be, de hallottam, hogy az anyagiak is közrejátszanak benne. Miután ez a fülembe jutott, nem nagyon reménykedtem” – vázolta elméletének alapjait a 21 éves modell, aki a többi versenyzőtől gyűjtötte be – szerinte – beigazolódott információit. „Valószínű, hogy igaz is volt ez a dolog, mert azoknak, akik bekerültek, nagy szurkolótáboruk volt. Nyilván a nézettség miatt fontos volt, hogy bent tartsák például az amerikai lányt. Ha nem így tettek volna, elestek volna néhány millió nézőtől” – mondta Budai, aki úgy érzi, remek barátságokat kötött a Bahamákon.

A latin-amerikaiak állandóan sminkelnek

„Ha bizonyos helyekre elutaznék, lenne kiket fölhívni, hogy mutassa meg a várost vagy segítsen szállást szerezni. A román lánnyal például nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanom, megbeszéltük, hogy ellátogatunk majd egymáshoz” – számolt be a modell a külhonban szerzett új barátairól, akik közé nem keveredtek latin-amerikai versenyzők. „Még az óceánba is magukkal vitték a sminkjüket, a delfinúsztatásnál is ott volt náluk. Szerintem az a normális, ha reggel felteszek valaki sminket, nem pedig az, hogy még napközben is egyfolytában kenem magam.”

Budai a döntő után közel egy hétig kint tartózkodott még a Bahamákon párjával, aki három év után úgy döntött, ott kéri meg barátnője kezét. „Huszonötödikén volt az eljegyzésünk, de nem tartjuk ezt a szigorú egyéves határidőt az esküvőig, ugyanis nem szeretnék még 21 évesen feleség lenni” – utalt a papírtól való rettegésre Budai. A modellnek ugyanis meggyőződése, hogy a hivatalos iratok elronthatják a kapcsolatot. „A másik akkor már belenyugodhat, hogy van mellette valaki, amit egy papír is alátámaszt. Onnantól úgy gondolhatja, hogy bármit megenged magának, hiszen van biztosíték. És egyébként is, nagyon sok kapcsolat a házassággal megy tönkre” – magyarázta.

Afrikai rászorulóknak gyűjt

A modell, akit ezúttal egyáltalán nem kínzott a reflux, elmondta, hazatérése után is bőven van mit csinálnia, hamarosan Serdült Orsolyával indul a 2009-es Budapest-Bamako Rally celebfutamában – ezt követően pedig a Budapest-Makó Rallyn –, mert ugye a Királynő óta ő is az. „Én leszek a pilóta, Orsi meg a navigátor” – vázolta a felállást Budai, akinek Serdült Orsolyával egyetemben hamarosan vezetési órákon kell részt vennie, hogy ne legyen probléma. Persze jó királynőhöz híven jótékonysági feladatot is ellát majd a modell: a futam alatt afrikai rászorulóknak gyűjtenek majd varrógépet, papírt, meg bármit, amire szükségük lehet.