Bár a playmate a média nélkül is jól érzi magát, úgy döntött, részt vesz a TV2 Sztárakadémia című pókerműsorában. Mint mondta, nyomós oka volt rá: meg akart tanulni pókerezni, hiszen már mindenki játszik körülötte. A felvételek alkalmával kiderült, hogy jól megy neki a blöff, igaz, ezzel a való életben nem szokott élni, mert fájdalmasan őszinte típusnak tartja magát. A modell már a főzéssel sem küszködik annyit, bár általában fogalma sincs, mi a neve az ételnek, amit elkészít.

A hamarosan induló PokerStars.hu – Sztárakadémia című TV2-ős reality pókerműsor reklámjában Hargitai Bea neve is feltűnt, ami többek között azért is izgalmas, mert a playmate úgy vágott bele a forgatásba, hogy előtte azt sem tudta, mi fán terem az ász vagy a király.

A Senorita Szöszi csúfos bukása, és új kapcsolatának kezdete után Hargitai fokozatosan kivonta magát a médiából. Mint azt korábban elmondta, azért, mert anélkül is maximálisan elégedett. Persze az is szempont volt, hogy nem talált olyan műsort, amit érdekesnek tartott volna – mostanáig.

Már tudja, mi az a blöff

„Meg akartam tanulni pókerezni, mert már az összes ismerősöm tudott játszani, és érdekelt is. Fogalmam sem volt arról, hogy mi a játék lényege, így ez egy jó alkalom volt arra, hogy megtanuljam. Az is tetszett, hogy egy pszichológus is jelen volt a felvételeken” – magyarázta a Velvetnek döntését Hargitai Bea, aki a képzés ellenére nem állítja, hogy egy új Szilasi Viktória lett belőle. „Nem mondom, hogy megtanultam pókerezni, de ha látom a tévében vagy az interneten, szórakoztatónak találom, és már tudom, mi az a blöff.”

A hírességeket – az egyébként túsztárgyalóként is ismertté vált, és a 22 ember megölésére készülő egyetemistát feljelentő – Végh József kriminálpszichológus világosította fel az emberi test reakcióiról, hozzánk hasonlóan Hargitai Bea is ezt tartotta a képzés legérdekesebb elemének. „Nagyon durva volt. Amikor elemeztünk egy pókerarcot vagy egy játékost, akkor megmondta, hogy kinek milyen kártyái vannak, mik azok a jelek, amikből leszűrhetjük, ha valaki blöfföl. Neki egészen biztosan nem lehet hazudni, hiszen már abból rájön, ahogy a szempilládat rebegteted, vagy ahogyan pislogsz egyet. Ez azért félelmetes”. Hargitai a Velvetnek elmondta, hogy Végh tanai után a baráti beszélgetések alkalmával is figyeli az intő jeleket, ám eddig még senkit sem kapott hazugságon. Állítása szerint arra pedig vajmi kevés az esély, hogy ő bukjon le, Hargitai Bea ugyanis nem hazudik.

Nem tudja, milyen ételeket főz

„Eléggé őszinte vagyok, már-már fájdalmasan, mert nem hiszek a hazugságban, előbb-utóbb úgyis kiderül. Ha valaki megkérdezi a véleményemet, akkor az igazat mondom. Félek is egy kicsit, nehogy megbántsak valakit, ezért általában mindenkinek azt tanácsolom hogy ne nagyon kérdezzék a véleményemet, mert ha van vaj a fülük mögött (sic!), akkor őszintén elmondom, amit gondolok.”

A modell egyébként ingázó életmódot folytat, két hetet Budapesten, kettőt pedig Prágában tölt párjánál, a TV2 egykori ügyvezető igazgatójánál, David Stogelnél, akivel állítása szerint még mindig nagyon boldog. Időközben a főzéssel is megbarátkozott, igaz, általában fogalma sincs arról, hogy hívják az ételt, amit elkészít. „Nem tudom, hogy hívják azokat az ételeket, amiket főzök, mert csak úgy benyúlok a hűtőbe, és készítek valamit” – mondta a Velvetnek Hargitai Bea, aki többek között a csípős, fűszeres ételeket is kedveli. Úgy véli, ezek a magyar konyha jellegzetességei lehetnek.