Albert Györgyi arca és neve úgy fonódott össze a nagy magyar, női bánattal, mint egykor Claudia Schiffer arca és neve a L’Oréállal, de a német modellel ellentétben Albert Györgyit nem cserélték le egy-két kampány után. Az újságírónő ellenszappanoperája azonban nemrég kedvező fordulatot vett. Albert Györgyi néhány hónapos kapcsolat után negyedszerre is férjhez megy, és nagyon szerelmes. Szubjektív magánélet-elemzés.

Egy alkalommal felvetettük, hogy Paris Hilton talán önmagában nem is létezik, hanem egy kultúrantropológus vesz részt örökösnőként élete terepmunkáján, amelynek dramaturgiáját egy valóságshow-producer írja. Pedig nem is kellene ennyire messzire mennünk, az összeesküvés-elméletekbe vetett hitünket Albert Györgyi sajtója is táplálni tudja.

Éteri tisztaságú ellenceleb

Albert Györgyi

A megjelenések alapján az újságírónő napjaink éteri tisztaságú ellencelebje, akit nem kínoz az a fajta megjelenésmánia, mint például Hajdú Pétert, nem érzi fontosnak, hogy a saját életéről kreált színes történetekkel tartsa fenn maga körül a bulvárközélet érdeklődését, mint Gáspár Győző. Nem tartja fontosnak, hogy évente naptárat adjon ki, gyerekszépségversenyen zsűrizzen, koffeinmegvonásról beszéljen a kávéfesztiválon, ultrahangos zsírtörő berendezést teszteljen fotósok jelenlétében, és úgy tudjuk, nem vágyik arra sem, hogy félaktok készüljenek róla Dominikán valamelyik férfimagazin számára. Albert Györgyi a magyar bulvárfogyasztók speciális igényeit, és egyre magasabbra emelkedő ingerküszöbét figyelemben tartva saját, személyes kórtörténetét és válságait osztja meg a nyilvánossággal, a romantikus sorozatoktól elhatárolódó embereket magánéleti ellen-szappanoperájával szórakoztatja.

Az évekig borús fejezetek után Albert Györgyi magánélete rendeződni látszik, legalábbis érdekes fordulatot vett. Mint azt a Hot magazinból tudhatjuk, titkon nyolc évig vágyott Galsai Dániel újságíróra, akivel valamikor közös rádióműsort vezettek, majd azt követően csókolóztak. Most az egykori kollégák jegyben járnak, és az újságírónő elmondása szerint csak annyit isznak, mint "két bohém újságíró". Albert Györgyi nem volt mindig éteri tisztaságú ellenceleb, igazán csak a 2005-ben megjelent Miért pont én? című depressziókönyve után indult el ez a fajta pályafutása.

Nem cserélték le egy-két kampány után

Pedig ha jobban utánanézünk, már korábban is voltak a köz nyomasztására alkalmas kijelentései. Mint azt a kamaszkori hányattatásairól a Necc.hu-nak adott interjújában Albert Györgyi elmondta, már a gyerekkora is boldogtalan volt. A külügyminisztériumban dolgozó édesapja munkájának köszönhetően a család a világ több országában élt – például Nigériában, Indiában –, ahol a kislánynak nem volt társasága, és leginkább a plafont bámulta a szobájában, illetve olvasott. Menekülésképp érettségi után férjhez ment, és életében először a saját esküvőjén ivott. Mint azt részletezte, a házasévei alatt is kimaradtak a felhőtlen szórakozások, helyette a háztartást vezette.

Megnyilatkozásaiból sokan tudják Albert Györgyiről, hogy miért nem alapított családot a Jakupcsek Gabriellától elvált Máté Gáborral, szakmai útjáról már kevesebb információ keringett a bulvárközéletben. Rádiós műsorvezetőként, kulturális események moderátoraként dolgozott, hazai filmek sajtófőnöke volt, miközben a klasszikus újságírást tartotta a legfontosabb tevékenységének, kedvenc műfaja az interjú. Szakmai pályafutásáról már nem esett túl sok szó a könyvének megjelenése után, akkor az újságírónőt a hazai depresszió reklámarcává tették. Arca és neve úgy fonódott össze a nagy magyar, női bánattal, mint egykor Claudia Schiffer arca és neve a L’Oréállal, de a német modellel ellentétben Albert Györgyit nem cserélték le egy-két kampány után.

Mindenki iszik és a másikra mutogat

Az újságírónő harmadik házasságát a sárospataki borász Győrffy Andrással már nagy kedvvel követte a bulvársajtó, és akkoriban ő is szívesen nyilatkozott sajátmagáról. A házasságának válsága után megírta második, Miért pont ők? – a férfiak fogságában című könyvét, és habár a közismert személyekről is álnéven emlékezett meg, a sajtó kérdésére szívesen elmondta, hogy például "tündöklően tehetséges" és "nagy nőcsábász” szeretője Stohl András volt. Ezen a vonalon elindulva egy alkalommal Hajdú Péterrel is kikezdett egy műsorban, de ez a kaland csak kitérő volt a hagyományos, Molnár anikói értelemben vett celeblét felé.

A nagy női bánat reklámarca már nemcsak a depresszióval, de a másik nagy, hazai problémával, az alkoholbetegséggel is összefüggésbe hozható, mivel néhány éve úgy döntött, hogy a Komár Lászlóhoz hasonló hazai celebek maszatolásával ellentétben ezt a terhet is magára vállalja. Legutóbb azonban a Borsnak nyilatkozott, hogy bármit is tehet, mindig egy depressziós alkoholistának tartják majd. Most már úgy érzi, rosszul mérte fel az országot, amikor írásaiban őszintén beszélt a problémáiról, az emberek nem értik meg, hogy ő valójában beteg. Különben pedig az országban mindenki iszik, de a másikra mutogat.

A szappanopera azonban nem rekedhet meg ezen a szomorú ponton, néhány hónapig tartó kapcsolat után az újságírónőt eljegyezte a már korábban említett kollégája, Galsai Dániel, aki - tudjuk - kihozza barátnőjéből a kislányt és a nőt is. A lapokból tudhatjuk, hősnőnk nem szeretné meghívni az esküvőjére a szüleit, akikkel már húsz éve nem beszélt. És az is kiderült, hogy Albert Györgyi igazán szerelmes, és ezen a ponton még egy esélyt kapott, hogy a a sajtónyilvánosság előtt elkanyarodjon a valódi celebség felé. Várjuk a témában írt esetleges könyvét.