A TV2 megújító partiján sikerült elkapnunk egy eddig még ismeretlen, de komoly elvárások elé állított leendő műsorvezetőt, akit saját elképzeléseiről és filozófiájáról is beszámolt. Joshi Bharatot már szeptemberben láthatják a nézők a délutáni műsorsávban, de szerinte nem egy szimpla beszélgetős show készül.

Az indiai származású Joshi Bharat 28 évvel ezelőtt ösztöndíjjal jött a Bábszínházba, ahol sokáig színészként dolgozott. Idő közben elvégezte a közgazdasági egyetemet, majd ezoterikát tanult és később tanított is. Érdekli a filozófia és a pszichológia, de kijelentette, hogy nem pszichológusnak készül. Azt is elmondta, hogy sok éve foglalkozik sorselemzéssel, aminek a kapcsán már számtalanszor adódott lehetősége a médiában szerepelni. A számok szerinte igenis szerepet játszanak az életében, jelenlegi feleségével ugyanis péntek 13-án ismerkedtek meg, és a televízió is péntek 13-án kereste fel az ajánlattal.

A csatorna régóta dolgozik azon, hogy túlszárnyalja az RTL Klub-on futó Mónika Show nézettségét. A feladattal eddig Konta Barbarát, Jakupcsek Gabriellát és Liptai Claudiát bízták meg, akik elvéreztek a harcban. Köztudott, hogy a csatorna egy kereskedelmi tévé, melynek fő célja, hogy napról-napra egyre több és több nézőt ültessen a dobozok elé. Ezt nem titkolták a TV2 hétfő esti buliján sem, amikor a csatorna vezetősége kijelentette, 2010-ig piacvezető pozícióba akar kerülni. Azonban Joshi Bharat műsora – saját bevallása szerint – nem azért készül, hogy a konkurens műsorral versenyezzen és nem a Mónika show-hoz képest akarnak jobbak lenni, hanem magukhoz képest.

Nézd meg Joshi Bharat-ot!

Bharathoz intézett egyik kérdésünk az volt, hogy mivel ülteti majd le az embereket a műsora elé. A szakállas férfitól erre egy kittérő választ kaptunk, amelyben azt ecsetelte, hogy ő már 1986. óta foglalkozik az emberekkel és minimum 36-37 ezer embernek segített már megoldani a problémait. Véleménye szerint a problémákat mi magunk gyártjuk, ezért csak mi tudjuk megoldani azokat.

„A mi célunk, hogy megoldjuk a problémát. Ehhez azonban meg kell győzni a személyt, hogy a saját maga által generált bajt neki kell megoldani, és nem hóhér az egész világ. Ez a műsor nem olyan, hogy föltüzel valakit, aztán otthagyja. Végigköveti minden apró kis részletét az illető életének, és ha meglátjuk, hogy hazudik önmagának, akkor keményen rászólunk de nem helyezzük magunkat a másik ember fölé. Úgy nem lehet segíteni, hogy a lába elé fekszem.”

Szavait értelmezve rá kellett jönnünk, hogy az új műsor a Csernus doktor féle „Ne hazudj, te szemét disznó!” elvet fogja követni. Állítólag hasonlít majd egy délutáni beszélgetős show-ra, de Bharat bevallása szerint mégsem lehet párhuzamot vonni. „Az emberek ülnek és beszélgetnek egymással és megpróbáljuk feltárni az igazságot és megoldást találni a problémákra. A témákat addig feszegetjük, amíg tudjuk, hiszen csak addig lehet szétbontani valamit, amíg nem marad belőle semmi.” – mondta a műsorvezető.

„A műsorban feltűnnek majd a tanult, otthonülő és nagyon egyszerű emberek is. Mindenki egyéni problémáját globálisan fogjuk kezelni, például az alkohol, a drog és a családon belüli erőszak kérdését is, ami világszerte családokat tesz teljesen tönkre.” Mikor megkérdeztük, hogy egy ilyen típusú témákat feszegető műsornak van-e helye egy kereskedelmi csatornán, kitérő választ kaptunk. „Természetesen vannak kivételes esetek is, amikor az ember önhibáján kívül küzd problémákkal, de ilyenekkel nem foglalkozunk, mivel ez a műsor nem egy cirkusz.” A műsor még készül, a pontos részleteket most dolgozzák ki, de egyvalamit nyomatékosan leszögezett Joshi Bharat: „Buddhának sem volt filozófiai doktorátusa, nem vagyok Buddha, de van, amihez érzék kell és van, amit az iskolában sem tanítanak.”