horoszkóp

Vad Katalin újra Michelle Wild lett egy kicsit

2008.11.13. 15:55
Kapcsolódók (1)
Vad Katalin megpróbálta, milyen lenne lezárni a Michelle Wild korszakot, és elfeledtetni az emberekkel, hogy a pornó által lett híres. Nem bántják múltja miatt, de elfelejteni sem egyhamar fogják. Vad Katalin nehezen dolgozza fel a kudarcokat, inkább bele sem vág abba, amiről úgy véli, hogy nem lesz sikeres. Kicsit most visszatért a kitaposott ösvényre, és ledobott néhány ruhát, valamint könyvet írt a szexről. Mint Michelle Wild.

Amíg a Jóban Rosszban című sorozatban Ivett nővért játszottad, nem használtad a Michelle Wild nevet, most megjelent könyvedet azonban ezen a néven adtad ki. Miért?

Amíg a tv2-nél dolgoztam, olyan témákról nyilatkoztam, amik a Jóban Rosszban nézőinek érdeklődési körébe tartoztak. Most, hogy szexről írtunk könyvet, úgy éreztem a korábbi művésznév jobban illik ahhoz, amit csinálok. Úgy gondoltam, hogy az a fair, ha nem kavarom össze még jobban az embereket.

A tévénél eltöltött időben pornós múltadról sem beszéltél. Ez a csatorna kikötése volt vagy te is így láttad jónak?

Az első év a csatornánál kísérlet volt, hogy el tudjuk-e terelni az emberek figyelmét arról, hogy miket csináltam, hogy mi által lettem ismert. Csak civil névvel jelentem meg, civil témákról beszéltem, és kíváncsian figyeltem, hogy mi lesz. Gondoltam, egy esélyt megér a dolog. Aztán kiderült, hogy a szerepeim egymásra rakódtak, összekavarodtak. Még a nagymamák is, akik Ivett nővérként figyelték a sorsomat, ők is tudták, hogy mivel foglalkoztam előtte, de ez nem zavarta őket. Az emberek ugyan elfelejteni nem fogják a múltamat, de egyre inkább a becsületemet kovácsolom azzal, hogy megmutatom: mást is tudok jól csinálni.

Vad Katalin

Ezek szerint erős bizonyítási vágy ég benned?

Igen, sajnos nagyon. Már többször kiderült, hogy egyszerűen nem tudok veszíteni. Nagyon tragikus, ha valamiben elbukok, így ha azt érzem, hogy valami nem fog sikerülni, abba bele sem kezdek. Nem tudom normálisan feldolgozni a kudarcot. Már az iskolában is ilyen voltam.

Mi volt a legnagyobb kudarc, ami valaha ért?

(a világ leghosszabb szünete, meg egy kis hümmögés) Hát, életem legrosszabb napja az volt, amikor a Hal a tortán című műsorban én voltam a vendéglátó. Ott kiderül, hogy nem tudom lazán venni, ha elgáncsolnak. Nagyon sok düh és harag volt bennem, de emellett összementem ici-picire, és minden bajom volt attól hogy nem tudok bizonyítani azoknak az embereknek, akikkel egyébként meg is kedveltük egymást. Ott a saját naivságommal kerültem szemtől szembe. Most már feldolgoztam, de a műsor után egy hétig nem mentem be a konyhába, egy teát sem főztem, semmit. Annyira le voltam blokkolva, hogy még a bosszúvágy sem motivált. Ezen túl kellett lépnem valahogy, és volt is sok az álmatlan éjszakám amiatt, hogy ebbe a hülyeségbe belementem.

Ilyen helyzetekben a férjed mennyire támogat?

Eléggé hasonló a horoszkópunk, így szinte napra pontosan ugyanakkor van mind a kettőnknek jó kedve, vagy mind a kettőnknek rossz. Meg kellett tanulnunk kezelni, hogy mi van, ha az ember nem számíthat arra, hogy a másik kihúzza őt a gödörből, és ezt saját magának kell megtennie. Ez egyébként nem is rossz dolog, a bölcsesség felé vezető út része, amit talán nem szabad kihagyni. A férjemmel mindketten elég speciális emberek vagyunk. A kapcsolatunkhoz kell bátorság és nagylelkűség, kell az önmagunkkal szembeni őszinteség. Mellette meg kellett tanulnom szembenézni magammal, így lett nekem ő egy érdekes karmikus feladat.

Ha már beszéltünk a kudarcokról: mi a legnagyobb sikered?

Számomra az a siker mutatója, hogy az emberek bíznak bennem, adnak a szavamra. Odajönnek hozzám az utcán, és elmesélik, hogy mi van velük, megkérdezik, nekem mi a véleményem, segítsek már. Az azért mindig megcsiklandozza az ember egóját, amikor ismeretlenek a nevén szólítják. Többször elgondolkodtam már azon, miért kapok bizalmat az emberektől. Nem csak békén hagynak, de segítenek is, ha valami gondom-bajom akad. Egyébként az olyan típusú kérdések kikoptak már, hogy valaki, vagy a barátnője szeretne pornószínész lenni és segítséget kér. Mondjuk erről az a véleményem, hogy akit nem tudok lebeszélni róla, annak talán érdemes megpróbálnia. Azért mindenkit megpróbálok lebeszélni. Szerintem úgy a fair.

Az elmúlt négy évben nem sokat írt rólad a bulvársajtó, de 2004-ben a legváltozatosabb témákban bukkant fel a neved. Szóba került, hogy rendezel pornót, daloltál Császár Előddel, és sokat lehetett olvasni a magánéletedről is. Ez volt az útkeresés időszaka?

Ezek között volt pár felkérés, amikbe próbaképpen mentem bele. Nem én generáltam ezeket a helyzeteket, egyszerűen csak jöttek. Számomra akkoriban vált világossá, hogy változott már annyit a pornószakma, hogy el kell kezdenem valami máson gondolkozni. Voltak sikereim akkoriban, de egyszerűen rossz úgy dolgozni, hogy valamit már nem szeretek. Ilyenkor mindig vakmerően indulok el más irányba. Minden ősszel attól nehezedik a táskám, hogy van benne egy rakás cetli a jövő évi terveimmel. Felírom, miket szeretnék megvalósítani. A következő év márciusára a terveimből általában kettő, ha marad.

Elmondod, hogy most milyen cetlik vannak a táskádban?

(hosszú szünet, lesütött tekintet) Nem. Majd meglátjuk. Ti is, meg én is.