Jenna Jameson vetkőző zombiként támadt fel

2008.07.30. 15:00
Az egykori pornós visszavonulásakor már célzott rá, hogy a filmművészet komolyabb ágazatai felé szeretne nyomulni. Úgy tűnik, ezt véresen komolyan gondolta.

Jenna Jameson januári visszavonulása után nem tétlenkedett sokáig, áprilisban már be is mutatták első filmes próbálkozását. A TheBlemish-en most feltűnt fotókat látva nem is értettük, hogyhogy eddig nem hallhattunk erről a darabról, de kicsit utánanézve a dolognak már világos.

Bár egykori szakmája nem igényelt túl sok színészi kvalitást, első filmszerepét látva úgy tűnik, Jameson újonnan választott színésznői karrierje is inkább csak testi adottságaira alapoz. A gyönyörűen bugyuta, Zombie Strippers című horrorban ugyanis vetkőznie kell - ami nem igazi újdonság a számára, lévén 18 évesen így kezdte karrierjét -, az emberevés és a színészi átélés közül viszont inkább csak az előbbi megy neki.

A történet nem mutat túl sok eredeti vonást: természetesen szigorúan titkos kormánykísérlet során szabadul el a mérgező gáz, ami zombit csinál az élőkből, és ezúttal véletlenül épp a város legmenőbb sztriptízklubja, a Rhino's legnagyobb sztárját, Kat-et (azaz Jamesont) fertőzi meg, ő pedig szorgalmasan az összes kolléganőjét és ügyfelét. Jamesonon kívül a szereposztásban az egyetlen további említésre érdemes név Robert Englundé, aki annak idején a Rémálom az Elm utcában-filmek főszerepében, az összeégett testű, acélkarmokkal gyilkoló Freddy Kruegerként vált ismertté. Rajtuk kívül Jameson jelenlegi pasija, a pankrátor Tito Ortiz is feltűnik.

A produkció azért akár szórakoztatónak is mondható - a zombikra és a stripperekre gerjedő nézőhalmazok szűk keresztmetszete számára legalábbis mindenképp -, egy CinemaJunkie blog kritikája szerint pedig igazán vicces, amikor a zombivá változott Kat a puncijából kilőtt pingponglabdkákkal és biliárddákókkal veszi fel a harcot a klubot megtisztítani akaró kommandósokkal.

"Szerintem a horrorfilmek jó kezdet egy filmes karrierhez" - mondta el a színésznő a ShockTillYouDrop.com horrorfilmes portálnak a filmről nyilatkozva. "Imádok félni! Emlékszem, mikor nyolcévesen kilopóztam éjjel a tévészobába hogy megnézhessem John Carpenter A dolog című filmjét - a kedvenc filmem volt, máig is az. Óriási horror-rajongó vagyok."

Jameson mindenesetre most "szuperbüszke" első filmszerepére, de úgy gondolja, sokoldalú egyénisége megengedi, hogy más műfajokban is megpróbálkozzon. Szívesen játszana például egy romantikus vígjátékban, sőt a ReelzChannelnek adott áprilisi interjújában elárulta, igazából Matthew McConaughey-t képzelte el ehhez szóbajöhető partnerként.

Jameson idén januárban bejelentett visszavonulásakor a pornóipar egyik leggazdagabb szereplőjeként, a csúcson hagyta abba. Bár akkor még úgy tűnt, beéri a rendezéssel, a jelek szerint színésznői karrierben gondolkodik. Legutóbb egyenesen Angelina Jolie-t nevezte meg példaképeként, de akkor úgy tűnt, még csak a színésznő gyerekgyűjteményére gondol.