Jenna Jameson pénzt akart, így sztriptíztáncosnő lett. Modellkedni akart, így vetkőzött. Bosszút forralt, így pornós lett belőle. A sztár szárnypróbálgatásairól olvashatnak.

Jenna Jamesonról tudtuk, hogy a világ egyik legjobban keresett pornószínésznője, tudtuk, hogy mostanában csúnyán lefogyott, hogy éppen válik, és tudtuk azt is, hogy az utóbbi években már csak nőkkel forgatott. Aki látta a pornós filmjeit, azzal is tisztában van milyen attraktív jelenség a képernyőn.

De azt csak kevesen tudják, hogy Jenna Jameson egy céltudatos nő, aki eléri, amit akar, és amit élete nagy részében akart az a pénz. Jenna magányos nő, ha valakit talál, abba két kézzel kapaszkodik. Függ az emberektől, függ a drogoktól. How to make love like a porn star című önéletrajzi regényében a színésznő részletesen beszél önmagáról, gyerekkoráról, a korai szárnypróbálgatásokról és pornókarrierjéről. Talán túl részletesen. A majd 600 oldalas könyvben ugyanis féloldalas leírásokat találhatunk arról, mit is viselt a most 33 éves Jenna 17 éves korában. Persze topot és forrónacit. Mi mást?

Az anya és az öngyilkosság

A könyvet fellapozva két meghökkentő dolog fogadja az olvasót, az első az, hogy Jenna édesanyjának, Judith Huntnak ajánlja a könyvet. Bár a Pornó Oszkár óta ezen nem is kellene annyira meglepődni. A bestseller kezdetének másik érdekessége a prológus témaválasztása. "Fiatal volt, gyönyörű és átkozott. Vanessának hívták, és halott volt." bevezető mondatok után az első, amit megtudunk Jennáról, hogy barátnőjét egy kötélen lógva találta meg a fürdőszobában. Holtan.

Szívtipró erőszak

A sokkoló kezdetek után a 17 éves Jenna bőrében találjuk magunkat, aki visszatekintve "kedves, ártatlan, hagyományokat tisztelő" nőnek látja magát, és sok szempontból még mindig így érez. Élete sohasem volt igazán könnyű: édesanyját, aki táncosnő volt, korán elvitte a rák, innentől nyomozóként dolgozó, zárkózott édesapjával és devianciákra fogékony bátyjával élt, és költözött egyik városból a másikba. De az igazi bonyodalmak Las Vegasban, egy tetoválással kezdődtek. Egy szívecskét varratott a fenekére, amit túlságosan hétköznapinak talált, így visszament a jóképű tetoválófiú szalonjába, és a "Heart breaker" kifejezést iratta az ábra köré. Így bizonyára egészen különleges lett. Jacknek, a motoros társadalomban élő tetoválónak mindenképpen. Ő lett első komoly pasija, mellette indult el a pályán, és kezdett drogozni.

Már néhány hónapja járt Jackkel, mikor elmentek egy közös hajóútra, ahol a férfi nagybátyja egyszerűen leteperte és megerőszakolta a kamaszlányt. Az eset után sokkoltan és feldúlva a megígértnél később érkezett haza, így édesapja kirúgta a házból. Nem volt mit tenni, Jackhez költözött, és vele is élt a következő években. Mivel a fiatal lánynak munkát kellett találnia, úgy döntött, édesanyja nyomdokaiba lép, és táncos lesz belőle. Sajnos showgirlnek nem volt elég magas, így a Crazy Horse nevű sztriptízbárban kezdett dolgozni, ahol rövid időn belül vezető táncos lett belőle. A szégyenlős és tapasztalatlan lány kitanulta, hogyan kell bánni a férfiakkal, hiszen rájött, hogy "én vagyok az a szőke tini lány, akiről a pasik fantáziálnak". Így már fiatalon annyi tapasztalatot szerzett, amennyi Boróka Ballsnak ennyi idős korában még korántsem állt rendelkezésére, hiszen ő ártatlanul csöppent a szakmába. Jenna a bárban megszerezte első, igazi barátnőjét Vanessa személyében. A lányt később saját apja ölte meg, a férfi, aki Jennát is megerőszakolta.

A sztriptízbárban töltött időszak alatt a későbbi pornószínész táncolt a Pantera tagjainak, Jack Nicolsonnak és Nicolas Cage-nek is, akit már messziről fel lehetett ismerni szakadt bőrdzsekijéről és áporodott szagáról. A klubban szerezte első leszbikus élményét, és lassan rászokott a metamfetaminra. A magyar pornósok közül főleg Monique Covet életét tarkították biszexuális kapcsolatok. Legutóbbi találkozásunkkor ő éppen egy nővel élt.

Metamfetamin
A metamfetamin erős stimuláns drog, amelyet általában por formájában, orrba felszívva vagy intravénásan használnak a fogyasztók. Hatása igen rövid idő alatt létrejön, a befolyásoltság állapota, pedig az adag mennyiségétől függően órákig megmaradhat. Testi hatása a fokozott mozgásaktivitás, a pulzus és vérnyomás emelkedése. A szer fogyasztói erősnek, energikusnak érzik magukat, nő az önértékelés és az önérvényesítés vágya. Metamfetamin hatása alatt felgyorsul a kommunikáció, a gondolkodás és könnyebbé válik a társas kapcsolatok kialakítása

Bosszúból a pornóiparba

Az ambiciózus lány 10 éves kora óta álmodozott modellkarrierről, így mikor lehetősége nyílt Susan Randallal, a híres fotóssal dolgoznia, kapva kapott a lehetőségen. Az első Los Angeles-i fotózás alkalmával megismerkedett Nikki Tyler pornószínésznővel, aki testi-lelki jó barátnője lett.

Az amfetamin használók jellegzetességei
Az amfetamin származékok rendszeres használóinak napokig nincs szüksége alvásra és étkezésre, ugyanis a szer elnyomja a szervezet ezen természetes igényeit. Ebből adódóan a fogyasztók sokat fogynak, és akár beteges mértákű súlycsökkenés is megfigyelhető náluk.

Míg Jenna karrierje beindulni látszott, addig párkapcsolata erősen megromlott. Visszatekintve a múltra Jenna úgy érzi, csak a társfüggőség és a birtoklási vágy tartotta az érzéketlen pasas mellett, aki folyamatosan megcsalta őt. Persze ne felejtsük el azt sem, hogy Jenna egyedül volt. Nem voltak se barátai, se családja, senki, kivéve a drogfüggő, motoros tetoválómestert.

Hogy lett az erotikus modellből, aki ekkorra már a Hustler címlapján is virított, pornószínésznő? Bosszúból. Pedig ez korántsem szokványos motiváció a pornóiparban. Mészáros Dórit például, ahogy Maya Goldot is a pénz szűke hajtotta a filmezés felé. Jenna Jameson azonban jól kereső táncos volt. Mikor rájött pasija félrelépéseire, agyafúrt tervet eszelt ki a vágyott revans megvalósítására: pornószínésznő lett. A pár ismeretségi körében ugyanis az volt a legnagyobb szégyen, ha egy férfi barátnője úgy kefél félre, hogy mindenki tisztában van vele. Kivéve a pasit.

Első filmjében csak lánnyal játszadozott, de nem tudott a pénznek ellenállni, és 19 évesen belement egy filmszerepbe Randy Westtel, az ismert pornószínésszel. Célját elérte: Jack megnézte a filmet. Hogy pontosan mit látott, azt Jenna nem tudhatja biztosan, ő ugyanis soha nem nézte meg a vele készült alkotásokat. Egyszerűen nem volt képes rá.

Jack ugyan megbocsátott a lánynak, de a pornóskarrier első szakasza mégis hamar véget ért. Egy rosszul sikerült forgatás után nem akart többé a kamerák elé állni. Ekkorra már 20 éves lett, és megcsináltatta új, nagyobb melleit, melyeknek minden év július 18-án megünnepli a születését. Bár Jenna mindig úgy vélte: a melleinél sokkal fontosabb, hogy van esze. De ez a producereket nem érdekelte. Ők szilikont akartak.

A pornózásból kiábrándult lánynak végül semmi sem maradt, csak haldokló párkapcsolata és a drog. Iszonyú fogyását és irreális ragaszkodását Jack egy idő után nem bírta tovább. Az ételmegvonástól teljesen elgyengült színésznőt úgy hagyta el, hogy az fel sem tudott kelni a padlóról. Jenna utolsó szavaival még azért könyörgött a férfinak, hogy maradjon vele. Aztán minden elsötétült.

Ha szeretné tudni, hogyan állt talpra a szőkeség, és hogyan lett végül ő a világ legkeresettebb pornószínésze olvassa el következő cikkünket is Jenna Jameson életéről.

Túladagolás és elvonási tünetek
A stimulánsok túladagolási tünete a fokozott idegrendszeri működés, a szorongások és paranoid gondolatok megjelenése. A túladagolás során előfordulhat irreális testhőmérséklet növekedés, szívritmuszavarok, szívinfarktus és agyi keringészavar. Az amfetamin származékoknak nincsenek testi elvonási tünetei, viszont a depresszió, rossz hangulat, alvászavarok előfordulhatnak.