Kate Moss volt pasiját hétfőn reggel letartóztatták. Bár a zenész pár héttel ezelőtt azért úszta meg a börtönt, mert vállalta, hogy rehabra megy, most ismét egy tetemes mennyiségű kábítószerrel utazott. A szupermodell junkie pasija exe egy másik régi kedvencére is rákapott: újra összejött volt barátnőjével, Irina Lazareanuval, aki mellékesen Moss modellje volt.

Két héttel ezelőtt hírt adtunk arról, hogy Pete Doherty, akinek crack, kokain, heroin, cannabis és ketamin birtoklása, valamint kétrendbeli közlekedési kihágás miatt kellett bíróság elé állnia, megúszta a börtönt. A Babyshambles frontembere ugyanis teljesítette Davinder Lachlar bíró azon kérését, hogy lehetőleg még az ítélet kihirdetése előtt próbáljon bejelentkezni egy detox programra. Persze a bíró kikötötte, hogy amennyiben Dohertynek nem sikerül négy héten belül leszoknia a cuccról, mehet a sittre. A multitoxikomán celeb egészen meglepő módon nem tartotta magát az egyezséghez: egy nappal az angliai V fesztivál után, hétfőn reggel London keleti részén, Tower Hamlets környékén a rendőrök módosult tudatállapot kapták ki a vezetőülésből.

Szemtanúk szerint Doherty ordibált és kapálózott, miközben a rendőrök átnézték a Jaguárját. „Úgy nézett ki, mint egy kísértet és a szemei vérben forogtak. Sírva könyörgött a zsaruknak” - nyilatkozta Terry Turnball, aki végignézte az estet. Dohertyvel együtt menedzserét, Andrew Boydot és újra aktuális barátnőjét, Irina Lazareanut is letartóztatták. A három jómadarat a közeli rendőrőrsre szállították. Bár a Metropolitan Police szóvivője csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy egy huszonnyolc éves fiatalembert kábítószer birtoklásának gyanúja miatt letartóztattak, a rocker ügyvédje, Sean Curran megerősítette, hogy ügyfeléről van szó.

Doherty régi-új nője

A hétfői incidens miatt most már szinte biztos, hogy Kate Moss volt pasiját lesittelik. Pedig minden olyan szépen alakult, az egykor eminens diák úton a V fesztivál felé segített kimenteni egy embert egy tetejére fordult autóból és újra felmelegítette kapcsolatát volt barátnőjével, Irina Lazareanuval. A páros akkor bukott le, amikor a rendezvény előtt a londoni Claridge hotelben randiztak. A Sunday Mirror információ szerint a zenész vasárnap reggel érkezett meg a szállodába, ahonnan csak jó pár óra múlva, a kanadai modellel az oldalán távozott. Ezután azonnal V fesztiválnak vették az irányt, este hatkor érkeztek meg az essexi Chelmsfordba, az esemény egyik helyszínére. Moss, aki szintén hivatalos volt a fesztiválra, megvárta, amíg expasija átvonul a staffordi színpadhoz és csak ezután lépte ét a kaput. Szemtanúk szerint a szupermodell egymás után nyomta be a koktélokat a haverjaival a VIP-részlegben, másnap délután pedig egy londoni pubban folytatta az ivászatot.

Mosst kihasználták?

Nem csoda, hogy Moss italba fojtotta a bánatát: utódja, Lazareanu ugyanis neki köszönheti fényes karrierjét. A szupermodellnek olyan szimpatikus volt elődje, hogy a párizsi Vogue decemberi és januári számnak vendégszerkesztőjeként benyomta őt az magazinhoz, és őt tette meg TopShop kollekciója reklámarcává. Lazareanu karrierje a két felkérés óta beindult: azóta olyan cégnek dolgozott, mint például a Chanel, a Balenciaga és a Versace.

Doherty, a visszaeső

Nem ez az első eset, hogy a zenész volt szerelmével próbálja féltékennyé tenni Kate Mosst. Röviddel azután, hogy kapcsolatuk végleg zátonyra futott, Doherty egy másik excsajával, Nadine Ruddyvel flörtölt. Sőt, állítólag már jóval a szakítás előtt is enyelegtek. Bár sokak szerint Moss pont emiatt tette ki pasija szűrét, valójában a Lindi Hingston-románc tette be végleg a kaput. Egy közeli barát egy teljesen új verzióval állt elő, szerinte a modell azért szakított Dohertyvel, mert nem bírta elviselni párja önpusztító életmódját. A rocker azóta is hiába ügyködik azon, hogy visszaszerezze őt.