Lindsay Lohan megúszta a hatévi börtönt

2007.08.24. 10:14
A botrányhős színésznő, aki az utóbbi időben többször is nekifutott az elvonókúrának, az egyik internetes oldalnak tett nyilatkoztában elismerte, hogy meggyűlt a problémája a tudatmódosító szerekkel. Talán ennek a vallomásnak köszönhetően a bíró csak tíz nap közmunkát és egy nap börtönbüntetést szabott ki rá ittas vezetés miatt.

Lindsay Lohan megúszta egynapi börtönnel, tíznapi közmunkával és hároméves próbaidővel ittas vezetési ügyét. Ahhoz képest, hogy a TMZ.com kalkulációi szerint fél évtől akár hat évig terjedő börtönbüntetést is kaphatott volna, ez igazán könnyített feladatnak tűnik. A jelenleg egy utah-i rehabilitációs klinikán lábadozó sztár őszinte vallomásban ismerte be azt is, hogy alkohol- és drogfüggő, de most már le fog szokni minderről. De tényleg.

Hollywood legfüggőbb színésznője igen mozgalmas időszakot tudhat maga mögött. Január óta kétszer is megjárta az elvonót, májusban ittasan vezetett, ráadásul a helyszínre kiérkező rendőrök kokain tis találtak nála. Ezt a mutatvány július végén, igaz drog nélkül, megismételte. Pár napja pedig ismét befeküdt egy szakklinikára, de innen majdnem kirúgták, mert nem tartotta be az intézmény szabályait. Augusztus huszonharmadikán pedig bíróság elé kellett állnia az autós incidensek miatt.

Beismerő vallomás

A problémás celeb a meghallgatás napján egy igazán őszinte üzenetet jutatott el a TMZ.com-nak. Lohan nyilatkozatában bevallja, hogy káros szenvedélyei miatt sok rossz fát tett a tűzre és állítása szerint nagyon szégyelli magát emiatt. „Tudom, hogy az életem teljesen fejreállt az alkohol- és a drogfüggőségem miatt. Tudom, hogy megszegtem a törvényt. Ma bűnösnek fogom vallani magam a bíróság előtt. Bármit mondtam akkor, amikor letartóztattak, csak magamat hibáztatom a helyzetem miatt. Hálát adok Istennek, hogy senkiben nem okoztam kárt, pedig könnyen megtörténhetett volna.”

Hallgass a bölcs junkie-ra!

Úgy tűnik Nikki Sixx szavai meghallgatásra találtak: Lohan megfogadta az exdrogos rocker tanácsát és végre tényleg rászánta magát a gyógykezelésre. „Szeretnék újra egészséges lenni. Újra én akarom irányítani az életemet és a karrieremet. Már fel is keresetem a megfelelő szakembereket. Szerencsére nem vagyok egyedül. Tudom, hogy ez emberek drukkolnak nekem. Talán az idő mindent megold. Remélem” – nyilatkozta a színésznő.

Könnyen megúszta

Nemrég a TMZ kiszámította, hogy a multitoxikomán celeb összesen mennyit kaphat legrosszabb esetben: a minimum hat hónaptól az akár hatévi kóterig minden lehetségesnek tűnt. Szerencsére a lap jóslatai nem jöttek be, ugyanis a napokban felröppent egy pletyka, miszerint a bizonyítékok hiánya miatt ejtik a kábítószer birtoklása miatt emelt vádat. Ráadásul a bűnbánó sztár hajlandó volt egyezséget kötni a bírósággal, így ittas vezetési ügyét is ejtettét. Lohanre csak tíz nap közmunkát róttak, sőt, mivel az előzetes letartóztatásban töltött órákat is beszámították ebbe, így csak egyetlen napot kell börtönben töltenie.

Próbára teszik

A bíró a közmunka mellett még harminchat hónap próbaidőt szabott ki, valamint Lohannek részt kell vennie egy tizennyolc hónapos oktató programon, bizonyos ideig Utahban kell maradnia, nem szabad kapcsolatba kerülnie drogosokal és alkoholistákkal és ő sem használat tudatmódosító szereket. Január tizennyolcadikán pedig be kell bizonyítania, hogy a rehab sikeres volt. Paris Hilton volt kebelbarátnője amúgy nem csak ittas vezetés vádjában, hanem kétrendbeli befolyás alatt történő vezetés és közút veszélyeztetés vádjában is bűnösnek vallotta magát.