Horváth Éva először reszketett bikiniben

dns
2008.03.18. 22:10
Horváth Éva önbizalmat kapott a koronájával együtt tíz évvel ezelőtt, előtte elcsuklott a hangja, ha az iskolában felelni szólították. Bodri Krisztina toleránsabb lett, amióta szépségkirálynő, Bóna Ildikó pedig a Bamako Rally-t is a királynői kalandjai közé sorolja. Idén először egyesítik a Miss World és a Miss Universe Hungary versenyeket egy szívbemarkoló kereskedelmi show keretében.

„A nők általában két módon szeretnék megmérettetni magukat. Egyrészt az eszüket szeretnék megmérettetni, sok nő ugyanis komplexusokkal küzd amiatt, mert azt hiszi, nem elég okos, vagy mások nem gondolják okosnak. Másfelől a szépségüket szeretnék megmérettetni, ennek pedig bevált módja az, hogy szépségversenyre jelentkeznek”- mondta Jáksó László.

Fejlődéselmélet a szépségversenyen

Nézegessen szépségkirálynőket!

Az RTL Klub A Királynő címmel sajtótájékoztatót tartott a New York Palace-ban, ahol bejelentették, idén májusban egy televíziós show keretében választják ki a Miss Word Hungary és a Miss Universe Hungary egy-egy győztesét. A show-ról egyelőre nem osztottak meg részleteket. Az esemény után a két házigazda közül Jáksó Lászlónak idéztünk egy gondolatot, amelyet a tavalyi szezon utolsó, december végi Miss Hungary szépségversenyén osztott meg velünk Szilvásy Péter, a Kormányzati Tanácsadó Jósda ötletgazdája. Eszerint egy szépségverseny azért jó, mert hozzájárul a résztvevő nők testi és lelki fejlődéséhez.

A szépségverseny nem csajozási lehetőség

Szépségverseny 2 in 1

Mint azt Dávid Júlia, Magyarország szépe kft kommunikációs igazgatója a Velvetnek elmondta, a idei Miss Universe és Miss World Hungary versenyre jelentkező lányokról a zsűri dönti majd el, a kettő közül mely versenyre juttatják tovább. A két verseny nevezési korhatára nem egyezik meg, és a világverseny követelményeit is figyelembe veszik majd a versenyzők elbírálásakor.

Jáksó elmondta, jó néhány versenyen zsűrizett már, és nem hiszi, hogy feltétlenül fejlődik a versenyző a felkészülés alatt, sok lányt látott már, aki csak heccből jelentkezik versenyre. Cáfolta azt is, hogy a szépségverseny zsűrizése csajozási lehetőséggel, bár erre a kérdéseink közt nem tértünk rá. A másik műsorvezető, Stohl András a valóságshow-k felé visszatekintő gondolatokkal szórakoztatta az egybegyűlteket, például a csatorna készülő szépségverseny közvetítéséről úgy beszélt: szívbemarkoló este lesz.

A nézői szíveket hosszú felkészülési időszakkal ragadja majd el a csatorna. Schiwert Takács László, az áprilisban induló Reflektor tévé vezetője úgy fogalmazott, hogy a szépségverseny jelentkezőit „mélyrehatóan mutatják be” a csatorna Őszintén Szily Nórával című beszélgetőshow-jában.

Bálint Antónia küzdött a királynői cím ellen

A sajtótájékoztatóra az egykori szépségkirálynőink közül azt a kettőt hívták meg, akiket még ma is ezen a címen szokás emlegetni. Bálint Antónia hosszan beszélt arról, milyen sokat küzdött az elmúlt években, hogy az „1843 derekán” megszerzett címétől megszabaduljon. Például diplomákat gyűjtött, de végül akkor nyugodott bele a szépségkirálynő titulusba, amikor egy ismerőse azt mondta: „ha valaki egyszer nyer az olimpián, akkor őt mindig olimpiai bajnokként emlegetik majd.”

Alapvető különbségek vannak egy hajnaltól estig edző olimpikon és egy szépségversenyző közt, de ezt a beszédet mégis lelkesen megtapsolták a résztvevők. Az 1998-as győztes Horváth Évának kevesebb drámát okozott az egykori címe, mint elmondta, a médiaszerepléseinek egy részét és a reklámszerződéseit is annak köszönheti.

Horváth Éva gátlásos kislány volt

Nézegessen szépségkirálynőket!

A sajtótájékoztató után Horváth Évával is megosztottuk a fejlődéselméletet, aki elmondta, feltétlenül hisz benne. „Annak idején a szüleim azért neveztek a szépségversenyre, mert elképesztően gátlásos voltam. Ha felszólítottak a suliban felelni, akkor meg sem mertem szólalni, elment a hangom. Aztán az első bikinis bemutatómon is reszkettem”- elevenítette fel az élményeit az egykori szépségkirálynő, aki saját bevallása szerint a versenynek köszönheti azt is, hogy nagyobb önbizalma lett.

Mint elmondta, a tavaly elindított modelliskolájában is elsősorban azt szeretné megtanítani a jelentkezőknek, hogyan legyenek magabiztosabbak. A praktikákról is kérdeztük, mire Horváth Éva – aki egyébként maga is tanítja az iskolájában a színészmesterséget - elmondta, már az is önbizalmat ad, ha egy lány megtanul jól sminkelni, és öltözködni.

Bodri Krisztina toleráns lett

Bodri Krisztina, a 2007-es Miss Word Hungary az elmélet hallatán mosolygott, és elmondta, a magyar döntő felkészülése alatt nem fejlődött a lelke számottevően, de a kínai döntő már inkább hatással volt a személyiségére. „Türelmesebb és toleránsabb lettem. Ami a testi fejlődést illeti, a felkészülés alatt valóban minden lány jobban ügyel az alakjára.”

A tavalyi Miss Universe Hungary győztese, Bóna Ildikó úgy tartja, a versenynek inkább azt köszönheti, hogy néhány érdekes helyet megismert a világból, például a világverseny helyszínét, Mexikót, majd a Seychelle-szigeteket, és valamiért a részvételét a Bamako Rally-n is a szépségverseny folyományaként említette meg.

Valószínűleg nincs szükség arra, hogy a szépségversenyzés iránti kedvet tovább fokozzák az egykori királynők, a tavaszi szezonnal induló számtalan verseny azt bizonyítja, virágzó üzletágról van szó, a szervezők számára inkább az a kihívás, hogy érdekes kereskedelmi műsort szerkesszenek. „A szépségverseny ugyanis egy kereskedelmi műfaj”- mondta Dávid Júlia a két verseny licenszjogával rendelkező Magyarország szépe kft kommunikációs igazgatója, akit azért idéztünk, hogy hátha megtudunk még valamit a szépségversenyek műfajáról.