Ön fizeti Palcsóék részeg száguldozását

2008.11.05. 07:56
Palcsó Tamást érzékenyen érintheti, ha továbbra sem vállalhat fellépéseket az évvégi buliszezonban. Az vígasztalhatja őt és a balesetet szenvedett autót ittasan vezető barátját, hogy a mentési és ápolási költségeket az adófizetők pénzéből fedezik. Éppen úgy, mintha vétlen lenne a balesetet szenvedett autó vezetője. Csupán a tűzoltók mentési költsége 500.000 forintot tesz ki.

Palcsó Tamás és P. István október 26-án szenvedett balesetet az Ócsai úton, Budapest XXIII. Kerületében, Palcsó apjának autójával. Oszlopnak csapódtak, ami bement az utastérbe, és Palcsó fejétől 5 cm-re állt meg. Az énekes élete ezen a néhány centin múlt. 29 fős tűzoltóbrigád kellett hozzá, hogy kimenekítsék az ittas fiatalokat az autóból, a mentési költségek meghaladják az 500.000 forintot is.

Jekelfalussy Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság Kommunikációs- és jogi főosztályvezetője a Velvetnek elmondta, hogy a bekövetkezett baleset több mint 500.000 forintjába került az állami szervnek. A mentés során természetesen nem azt vizsgálják, hogy miért kerültek bajba a fiatalok, akiknek kiszabadításán egy 29 fős tűzoltóbrigád dolgozott.

A tűzoltók beavatkozása a mentettnek ingyenes, ha nem szándékosan okozta a bajt, ezért fel sem merül, hogy az összeget kiszámlázzák akár Palcsó barátjának, aki az autót vezette, akár Palcsó papájának, akié az autó.

Az énekes kórházi ápolása az elvégzett beavatkozásoktól függően akár 3 millió forintos összeggel terhelheti az adófizetők pénztárcáját - tudtuk meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól. A pontos összeget csak akkor határozza majd meg a Merényi Gusztáv Kórház, ha Palcsó Tamás kezelését véglegesen befejezték, jelenleg gyógytornász jár hozzá.

A baleset az Ócsai úton történt.

Az énekes édesapja, Palcsó István attól tart, hogy fiának és annak barátjának poharába esetleg drogot rejtettek a szórakozóhelyen, ahol a fellépésük után mulattak. Szerinte ez lehet az oka az amnéziának is. Az orvosok agykárosodást állapítottak meg a fiúnál, ami akár tartós is lehet. "Tamás édesapjának feltételezéséről csak annyit mondanék, hogy jelen esetben szerintem a túlzott aggódás beszélhet belőle. Természetesen mindannyian hallottunk már olyan esetekről, amikor tudatmódosító szereket csempésztek italokba, de szerintem az édesapa most a miérteket keresi, ez pedig teljesen érthető. Tamás egyelőre semmire sem emlékszik a balesetből, azt kérdezgette, hogy ő vezetett-e. Mindenesetre tisztában van azzal, hogy valamilyen módon helytelen döntést hozott" - nyilatkozta Tabár István, az énekes menedzsere.

Palcsó egyelőre lábadozik, jobb karját csak nehézkesen tudja használni. A bulikból hanyagolni kell egy darabig, ami ebben az időszakban, az évzáró fellépések, céges karácsonyi bulik időszakában anyagilag is érzékenyen érinti az előadót. "Tamás fellépéseit folyamatosan le kell mondanunk, nem tudjuk, hogy mikor kerül sor az első előadásra. Jelenleg 2 hetet tolunk magunk előtt. Annak ellenére, hogy a sajtó és a híradók is tele vannak a balesettel, volt olyan megrendelő, aki kérte, hogy mindenképpen faxoljuk el az orvosi jelentést, bizonyítva, hogy Tamás valóban képtelen fellépni" - mondta a Velvetnek Tabár.

Vesztett a baleseten Palcsó Tamás papája is, ugyanis az ő autója tört ripityára. A 700-800 ezer forintot érő Kia Clarusért akkor sem fizetne a biztosító, ha lenne Cascója, az ittasan okozott balesetekért ugyanis egyetlen cég sem vállal felelősséget.

A táblákról nem is beszélve

Cikkünk megjelenése után hívta fel olvasőnk a figyelmet, hogy bizony néhány tábla is rommá tört a balesetben, aminek költségét elvileg a kötelező alapján a biztosító állja. Csakhogy ittas vezetés esetén a kötelező sem fizet. Hamarosan utánajárunk, ki fizeti a táblát. Ön, vagy Frei Tamás, vagy ezt is az állam?