horoszkóp

Patrick Swayze egyre jobban van

2008.05.28. 14:50
A színész egy exkluzív közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy továbbra is jól reagál a kezelésekre, és végre normális életet él, vagyis utazik, bulizik és vásárol. Swayze-nél januárban hasnyámirigyrákot diagnosztizáltak, és az utóbbi pár hónapban meglehetősen ellentmondásos információk érkeztek az állapotáról. Egyesek szerint minden munkáját lemondta és végrendelkezett is. A kezelőorvosa és ismerősei mindenesetre továbbra is bizakodnak, bár a statisztika szerint 3 százalék esélye van arra, hogy öt évnél tovább éljen.

A színész, akinél januárban hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak, jó hírrel szolgált a People magazinnak: állítólag nagyon jól reagál a kezelésekre, így szinte teljes és normális életet tud élni. Bár Swayze márciusban már felkészült a legrosszabbra, vagyis elkészítette végrendeletét, szerencsére egyre jobban érzi magát. Hétvégén például elment egy Los Angeles Lakers meccsre, hétfőn pedig vásárolt a feleségének, Lisa Nieminek egy csodálatos gyémántgyűrűt a születésnapjára.

„Úgy gondoltam, friss hírekkel szolgálok nektek. Lisa és én többször is elhagytuk Új-Mexikót. A múlt hétvégén például Renóban ünnepeltük a feleségem születésnapját a barátainkkal. Itt elvittem őt egy ékszerüzletbe, ahol sikerült egy olyan különleges ajandékot venni neiki, amit megérdemel. Eközben tovább kezelnek a Stanfordon. A legjobb hír: továbbra is jól reagálok rá„ – tájékozatta állapotáról a People olvasóit Swayze, aki biztos, ami biztos, Új-Mexikói farmjukon újra elvette nejét.

A Dirty Dancing és a Ghost című filmek sztárjáról idén márciusban derült ki, hogy súlyos beteg. A híresztelések szerint az orvosok csak öt hetet adtak a hírességnek, ám ezt pár nappal később a színész kezelőorvosa, George Fischer megcáfolta. Swayze sajtósa hozzátette, a betegség nem akadályozza színészt abban, hogy folytassa normális életvitelét és munkáit. Az Ok! magazin azonban nem volt ilyen derűlátó, értesüléseik szerint a sztár visszaadta Fired Up! című romantikus vígjáték egyik szerepét, a The Break-Up című filmben pedig John Michael Higgins játszik majd helyette.

Később kiderült, hogy a kemoterápiás kezelés mellett Swayze egy Vatalanib nevű kísérleti gyógyszert is kap, ami elvileg csökkenti a tumor méretét. A daganat eleinte nem húzódott össze olyan mértékben, mint ahogy az orvosok várták, ám áprilisban George Fischer, valamint a házaspár azt nyilatkozta, hogy a módszer mégis bevált. A színész akkor azt nyilatkozta, hogy a gyógyulás érdekében egy kísérleti stádiumban lévő, robotkarral végzett műtétet is bevállalna. A szakemberek szerint mindenesetre egy hasnyálmirigyrákban szenvedő betegnek mindössze 3 százalék esélye van arra, hogy a betegség diagnosztizálásától számítva 5 évnél hosszabb ideig éljen.