Év közben sokszor hallani azt a panaszt, hogy a hírekből csak a negatív dolgok áradnak, úgyhogy ilyenkor karácsony idején remek alkalom kínálkozik arra, hogy összeszedjük azokat a történeteket az évből, amik megmelengetik az ember szívét, amik visszaállítják az emberiségbe vetett hitet.

12 év után megtalálta a családját a hajléktalan férfi

Írországban történt meg az eset, nem is olyan régen, amikor egy utcai fotós lefotózta George-ot, egy hajléktalant, aki azt mondta, csak annyi vágya van idén, hogy egyen egy karácsonyi vacsorát valamilyen szálláson.

George már eleve egy csomó felajánlást kapott az internetezőktől, többen is befogadták volna karácsonyra, de arra senki sem számított, hogy a kép és George üzenete eljut George testvéréhez is, akivel már 12 éve nem találkoztak. Egyelőre happy end a sztori, George a családjával töltheti az ünnepeket.

Emléktáblát kapott a Lövőház utcai hajléktalan

November végén hunyt el Ábrahám Sándor, aki évek óta hajléktalanként élt a Lövőház utcában. A környékbeliek nagyon kedvelték, így amikor Ábrahám Sándor meghalt,jóformán az egész kerület gyászolni kezdte

Először csak pokrócot, mécseseket, valamint egy lefóliázott papírt helyeztek el azon a padon, amin a legtöbb idejét töltötte. Aztán olyan történt, ami Magyarországon nagyon ritkán: valaki emléktáblát helyezett el a padon, hogy maradandó nyoma legyen annak, hogy itt lakott egy köztiszteletben álló hajléktalan. 

Happy enddel zárult a 9/11-es terrortámadás idején talált fotó története

Elizabeth Stringer Keefe 2001. szeptember 11-én a terrortámadások után a WTC-től nem messze talált egy fotót, amin egy esküvői jelenet volt látható. Fogalma sem volt róla, hogy kik lehetnek a kissé megrongálódott képen, de eltette, és megpróbálta megtalálni a kép szereplőit.

Tizenhárom éven keresztül mindenfele posztolgatta a fotót, eredménytelenül. Aztán idén a dolog végigpörgött Twitteren, majd Redditen, és beindult a szokásos internetes nyomozás, aminek a végére meg is lettek a kép szereplői. Keefe kilátástalan keresgélése happy enddel zárult, a fotó összes szereplője életben volt.

A kép tulajdonosa Fred Mahe, aki a támadás idején a WTC-ben dolgozott, a kép a 77. emeleti irodája asztalára volt kirakva. A barátai esküvőjén készült.

Amikor egy apa igazán szeret

Nem annyira fordulatosan megható, viszont a szülői szeretet szépségét nagyon jól mutatja be az a videó, ami még októberben pörgött az interneten.

A videóban szomorú, letört, csüggedő apákat látni, akik elkísérték a gyereküket One Direction koncertre. Meghajlunk ezen szülők önfeláldozása előtt, ilyen az igazi szülői szeretet.

Justin Timberlake elsírja magát

Nem tudjuk, pontosan mi lelhette Justin Timberlake-et az egyik decemberi koncertjén, de a kőkemény popsztárból egy pillanatra előjött az érző szívű ember.

Egy tízéves kisfiútól kapott egy csokornyakkendőt, egy olyan tízéves kisfiútól, aki azt mondta neki, hogy kétéves kora óta rajong érte. Timberlake annyira meghatódott az egészen, hogy elsírta magát.

Egészen megindító az egész jelenet, ahogy először lazán akarja kezelni a dolgot, aztán nem bír magával, és tényleg megkönnyezi a kedvességet.

Leveleket kap az autista kisfiú

William Thomas egy 12 éves autista kisfiú, aki a világon mindennél jobban szeret leveleket kapni. Amikor a mamája megkérdezte tőle idén, hogy mit szeretne karácsonyra, William válasza nem is volt túl meglepő, hogy leveleket. 

A mamája ezután elindított egy Facebook-oldalt, amin arra kérte az embereket, hogy küldjenek nekik leveleket, hogy William boldog legyen.

Az oldal óriási siker lett, közel tízezer követője van, és William mamája néhány nappal ezelőtt azt is posztolta, hogy mennyi levelet kaptak a világ minden tájáról. Tulajdonképpen egy kisebb szobányi küldeményt kaptak, ráadásul William nem is tudja, hogy micsoda meglepetés vár rá, ugyanis eddig titokban tudták előtte tartani, hogy mennyi levelet küldtek szerte a világból csak neki.

Párkapcsolatok

A párkapcsolatokkal foglalkozó Randiblogunk idén is bővelkedett a szívmelengető történetekben. Mind közül a legszebb talán az a történet volt, ami egy idős párt mutatott be, akik 62 éven keresztül éltek együtt, és egymás mellett halltak meg, egymás kezét fogva, mindössze 4 óra különbséggel.


More ABC News Videos | ABC World News De nagyon megható volt az a történet is, amiben egy autóbalesetben lebénült menyasszony példát mutatott az emberi akaraterőről, és elérte, hogy egy speciális terápia és testmerevítő segítségével menyasszonyi ruhában sétáljon az oltárhoz, és ne kelljen kerekesszékkel megtennie az utat. 

Ha pedig további megható szerelmi történeteket szeretni olvasni, akkor ide kattintson!